Funeriu: Nu poti avea Bacalaureat de frizerie, asa cum nu poti sa ai un doctorat de tinichigerie

Miercuri, 10 Octombrie 2012, ora 11:24
3673 citiri
Funeriu: Nu poti avea Bacalaureat de frizerie, asa cum nu poti sa ai un doctorat de tinichigerie

"Este inacceptabil sa modifici Bacalaureatul la o luna dupa inceperea scolii. Legea privind BAC-ul profesional este inoportuna si incorecta, pentru ca da nastere unui Bacalaureat second-hand. Sa nu vindem iluzii copiilor!", spune fostul ministu al Educatiei, Daniel Funeriu.

Consilierul prezidetial declara, intr-un interviu pentru RFI Romania, ca "acceptarea modificarii modului de desfasurare a Bacalaureatului la o luna dupa inceperea anului scolar doar pentru ca avem campanie electorala in acest an nu putea sa fie sustenabila".

"Daca dumneavoastra cunoasteti vreo tara din Europa, care a modificat modul de desfasurare a Bacalaureatului la o luna dupa ce a inceput anul scolar, va rog sa-mi spuneti, pentru ca eu nu stiu sa se fi intamplat asa ceva in ultimii 40 de ani in Europa", adauga fostul ministru.

Un lucru "si mai grav" in opinia consilierului prezidential este ca "aceasta lege chiar prevedea faptul ca modul de desfasurare a Bacalaureatului si continutul materiei care se da se face public la inceputul anului scolar. Am inceput scoala de o luna. Deci ministerul ar fi trebuit sa incalce legea, pentru ca ar fi trebuit la o luna dupa ce incepe anul scolar sa spuna care este modul in care se desfasoara Bacalaureatul. Inacceptabil! Multa, multa instabilitate!".

Daniel Funeriu spune ca "elevii care termina liceul si care nu au Bacalaureatul, elevii de la liceele industriale care termina liceul si nu au Bacalaureatul, ei au cu totii o diploma de certificare a calificarii profesionale. Toti acesti elevi au la aceasta ora certificatul de calificare profesionala, lucru putin stiut.

Altfel spus, un elev care termina liceul, un liceu tehnologic are o diploma de certificare a calificarii profesionale de frizer, altul are de dulgher, altul are de tinichigiu si asa mai departe. Or nu poti sa certifici prin Bacalaureat o calificare profesionala, de exemplu Bacalaureat de frizerie, tot asa cum nu poti sa ai un doctorat de tinichigerie, poti sa ai un doctorat de studiul materialelor, dar nu poti sa ai un doctorat de tinichigerie!".

Citeste mai multe despre Funeriu: Nu poti avea Bacalaureat de frizerie, asa cum nu poti sa ai un doctorat de tinichigerie! pe RFI Romania.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Citeste si:
Miniștrii cu care premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea merge în Parlament. Dan Barna, ministru de Externe, Mihai Goțiu, ministrul Mediului
Miniștrii cu care premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea merge în Parlament. Dan Barna, ministru de Externe, Mihai Goțiu, ministrul Mediului
Conducerea USR aprobă duminică programul de guvernare şi lista membrilor Cabinetului Cioloş. Printre variantele de lucru discutate în şedinţa Biroului Naţional al partidului se numără Dan...
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
Euronews îi face un portret lui George Simion, lider al partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), cel care desena zidurile clădirilor cu mesajul "Basarabia e România" în culorile...
Sursa: Ziare.com