Explicațiile lui Daniel Horodniceanu după ce a amenințat polițiștii: ”Am asistat la o scenetă bine pusă la punct”

Duminica, 07 Mai 2023, ora 16:04
5878 citiri
Explicațiile lui Daniel Horodniceanu după ce a amenințat polițiștii: ”Am asistat la o scenetă bine pusă la punct”
Daniel Horodniceanu a fost șeful DIICOT FOTO Hepta

Vicepreşedintele CSM Daniel Horodniceanu a reacționat duminică, 7 mai, după apariția în presă a unei înregistrări în care i-a amenințat pe polițiștii rutieri care l-au oprit în trafic.

Fostul șef al DIICOT susține că situația a fost una ”provocată”.

„Am remarcat că în cursul zilei de astăzi a apărut în presă o înregistrare cu oprirea mea în trafic de un echipaj de poliţie pentru o presupusă contravenţie rutieră. La prima vedere, pentru un personaj neutru, avem de-a face cu un poliţist la datorie, care rezistă presiunilor încercate de un procuror, oprit în trafic în mod corect. În realitate, lucrurile stau în alt mod: am fost oprit în trafic la ora 1:30, noaptea, de un echipaj al poliţiei rurale, fără a încălca vreo normă rutieră. Am asistat la o scenetă bine pusă la punct de doi poliţişti care mă cunoşteau. Astăzi am aflat că această scenetă a fost şi filmată, probabil cu un dispozitiv de înregistrare ascuns, nu cu body-cam. Imaginile sunt, însă prelucrate, filmul având şi alte pasaje, tăiate însă”, a explicat Daniel Horodniceanu.

El consideră că faptul că poliţiştii au pretins că nu îl cunoşteau a fost de natură să îl provoace şi să reacţioneze astfel.

”Realizez că m-am aflat într-o situaţie provocată, dar ce este regretabil şi îmi reproşez acest lucru, este că nu am rezistat provocării şi, pe acest fond emoţional, probabil şi combinat cu unele probleme personale, am reacţionat în acest mod, care nu mă caracterizează. Dacă s-ar trece dincolo de reacţia mea, pe care, fie ea şi provocată, o regret sincer, subiectul conţine şi tema mai largă a faptului că poliţiştii pot opri fără niciun motiv şoferii în trafic pretinzând încălcări ale legii a căror falsitate este imposibil de probat pentru şofer. Dincolo de calitatea mea de magistrat, dacă în film ar fi fost un om revoltat de oprirea în trafic fără motiv, filmul evenimentelor ar fi generat altfel de emoţii publice”, a declarat pentru G4Media.ro procurorul Daniel Horodniceanu, vicepreşedinte al CSM şi fost şef al DIICOT.

Vicepreşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Daniel Horodniceanu, fost procuror-şef al DIICOT, a fost oprit în trafic de poliţiştii ieşeni, moment în care i-a întrebat pe oamenii legii dacă ştiu cine este şi a ameninţat totodată că va lua legătura cu şeful Poliţiei judeţului Iaşi.

Eveniment Quarterly Report

Un bărbat beat a înjurat și amenințat cu un cuțit participanții la un concert. Jandarmii au intervenit de mai multe ori
Un bărbat beat a înjurat și amenințat cu un cuțit participanții la un concert. Jandarmii au intervenit de mai multe ori
Un bărbat a fost imobilizat de jandarmi după ce a ameninţat o persoană cu un cuţit, incidentul având loc într-o zonă aglomerată din municipiul Constanţa, unde se desfăşura un concert....
Propagandiștii Kremlinului sugerează o lovitură cu muniții cu dispersie asupra unui stat membru NATO
Propagandiștii Kremlinului sugerează o lovitură cu muniții cu dispersie asupra unui stat membru NATO
Propagandistul Kremlinului, Vladimir Soloviov, a sugerat că Moscova ar putea ataca Țările de Jos, stat membru, cu bombe cu dispersie. Soloviov, una dintre cele mai cunoscute personalități...
#Daniel Horodniceanu DIICOT, #procuror, #amenintari, #politisti rutieri , #procuror