Polițiștii cer demisia lui Daniel Horodniceanu după incidentul scandalos din trafic: ”Lupul, paznic la oi”

Duminica, 07 Mai 2023, ora 17:01
6738 citiri
Polițiștii cer demisia lui Daniel Horodniceanu după incidentul scandalos din trafic: ”Lupul, paznic la oi”
Daniel Horodniceanu i-a amenințat pe polițiști FOTO captură video YouTube

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi al Personalului Contractual (SNPPC) solicită demisia lui Daniel Horodniceanu din funcţia de vicepreşedinte CSM pentru atitudinea pe care a avut-o la adresa Poliţiei.

Reacția a venit în urma filmării apărute în spaţiul public în care Daniel Horodniceanu este oprit în trafic de poliţiştii ieşeni şi îi ameninţă că va lua legătura cu şeful Poliţiei judeţului Iaşi.

”SNPPC solicita demisia/demiterea domnului Horodniceanu. Lupul, paznic la oi! Înţeleaptă vorbă a românului! Astăzi a apărut în media o filmare în care domnul Horodniceanu, fostul prim-procuror al DIICOT, actualmente vicepreşedinte al CSM, a mai demonstrat încă o dată că în România, articolul 16 din Constitutie este scris doar pentru ”fraierimea” care, nu-i aşa, trebuie să se conformeze şi să respecte legea, lege pe care politicienii în general, iată că şi magistraţii, o ignoră, ba chiar încearcă prin atitudine să intimideze poliţistii care, culmea, nu fac decât să ..... aplice legea!”, a transmis SNPPC.

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi al Personalului Contractual solicită şi demiterea lui Horodniceanu din magistratură.

”Având in vedere gravitatea afirmaţiilor şi a atitudinii la adresa Poliţiei Române, precum şi impactul total negativ şi umbra de îndoială aruncată de un asemenea comportament asupra justiţiei în general, magistraţilor în special, SNPPC solicită domnului Horodniceanu: demisia din funcţia de vicepreşedinte al CSM! Nu este firesc ca un vicepreşedinte CSM, aparator şi garant al bunei funcţionări a justiţiei, să aibe un asemenea comportament specific celor pe care DIICOT îi are în vedere atunci când îşi indeplineşte atribuţiile; demisia din magistratură! Este timpul să plecati acasă domnule procuror şi asta pentru că, prin cel puțin tentativa de trafic de influenţă, dumneavoastră v-aţi introdus singur într-o incompatibilitate crasă cu statutul de magistrat”, mai precizează comunicatul.

De asemenea, SNPPC mai cere CSM declanşarea disciplinară a lui Horodniceanu.

”Declanşaţi cercetarea disciplinara a domnului Horodniceanu şi luaţi măsurile care se impun. Nu este sănătos nici pentru români,nici pentru justiţia din România, menţinerea pe funcţia din CSM dar şi ca magistrat a unei persoane cu un vădit comportament duplicitar: dur şi intransigent când alţii încalcă legea dar sfidator şi agresiv la adresa Poliţiei Române atunci când el încalcă legea şi trebuie să-i suporte rigorile.

Nu putem să nu ne întrebăm care ar fi fost atitudinea procurorului Horodniceanu, dacă ar fi avut in lucru un dosar in care să existe o probă video cu politisti care, admonestaţi de un interlop, ar fi cedat presiunii şi nu ar fi luat masuri legale. Sau dacă în locul său ar fi fost un poliţist cu un asemenea conportament. Probabil că îi/îl reţinea şi propunea arestarea lor preventivă”, a mai afirmat SNPPC.

Sindicatul poliţiştilor mai solicită ca Ministerul Afacerilor Interne să ia atitudine.

”Nu în ultimul rând, solicităm IGPR şi MAI să ia atitudine. Să iasă în comunicare şi să apere onoarea, probitatea, cinstea, curajul, pentru că dacă nu o vor face ar însemna să încurajeze acest fenomen de continuă denigrare/sfidare a legii”, a mai menţionat sursa citată.

Vicepreşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Daniel Horodniceanu, fost procuror-şef al DIICOT, a fost oprit în trafic de poliţiştii ieşeni, moment în care i-a întrebat pe oamenii legii dacă ştiu cine este şi a ameninţat totodată că va lua legătura cu şeful Poliţiei judeţului Iaşi. Ulterior, el a precizat că ”a asistat la o scenetă bine pusă la punct.”

Eveniment Quarterly Report

Sorin Grindeanu a trimis corpul de control să verifice contractul pentru modernizarea Gării de Nord: ”Este o rușine națională”
Sorin Grindeanu a trimis corpul de control să verifice contractul pentru modernizarea Gării de Nord: ”Este o rușine națională”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat luni, 2 octombrie, că modul în care arată Gara de Nord din Capitală este ”o rușine națională”. El a precizat că le-a cerut...
Cine este Dragoș Benea, urmașul lui Buzatu de la PSD Vaslui. Europarlamentar cu activitate modestă dar cu avere uriașă
Cine este Dragoș Benea, urmașul lui Buzatu de la PSD Vaslui. Europarlamentar cu activitate modestă dar cu avere uriașă
Europarlamentarul și președintele PSD Bacău Dragoș Benea a fost numit noul coordonator al organizației județene a PSD Vaslui după ce fostul lider al filialei, Dumitru Buzatu, a fost arestat...
#Daniel Horodniceanu DIICOT, #procuror, #demisie, #Sindicatul politistilor, #politisti amenintati , #procuror