Ziare.com
Daniel Ionut Barbulescu

Despre Daniel Ionut Barbulescu

Barbulescu Daniel Ionut s-a nascut pe 17 august 1981, este casatorit si are un copil.

A urmat cursurile Facultatii de Drept ale Universitatii “Constantin Brancusi” din Targu-Jiu si a studiat Stiinte Politice la Universitatea Bucuresti intre 2000 si 2004. Mesterand in Managementul Administratiei Publice Locale la A.S.E. si in Studii Europene si Drept Comunitar la Facultatea de Filosofie, Universitatea Bucuresti.

A fost membru al PSD  din 2001 pana in mai 2008, cand a plecat din partid pentru a se inscrie in PD-L.

Studii

Universitatea Bucuresti - Stiinte Politice -  Licenta (2000-2004);

Universitatea “Constantin Brancusi”,Targu-Jiu - Drept - Licenta (2000-2004)

Institutul Social Democrat “Ovidiu Sincai” -  Master – Management Politic (2004-2006);

Universitatea Bucuresti, Facultatea de Filosofie -  Master – Studii Europene si Drept Comunitar (2004-2006);

A.S.E. Bucuresti - Master - Managementul Administratiei Publice Locale (2006-2008);

Certificat in Jurnalism Politic, obtinut in urma organizarii unui modul de curs de catre Centrul Pentru Jurnalism Independent din Romania;

Certificat Cambridge in Engleza avansata;

Membru Asociatia Consilierilor Juridici din judetul Olt.

Activitate profesionala

Baroul Olt,  Avocatura,  Cabinet Individual, Acordarea de consultanta juridica (Februarie 2005 - Prezent);

Parlamentul Romaniei,Senat, Birouri senatoriale, Sef birou senatorial, Organizare si coordonare (Ianuarie2005 – Mai 2008);

SC Consulting Impex SRL,Slatina,Str. Dinu Lipatti,nr.4 , Consultanta juridica si financiara, Consilier Juridic, Acordarea de consultanta juridica persoanelor care doresc sa infiinteze societati comerciale, asistenta firmelor la divizari si fuziuni (Septembrie 2004- Ianuarie 2005);

Primaria Slatina, Str. Mihail Kogalniceanu,nr.1,Slatina,Olt,0500,  Departamentul Integrare Europeana si Cooperare Externa, Elaborarea si implementarea strategiei de dezvoltare locala a Municipiului Slatina in cadrul Programului Agenda 21 (Septembrie-Octombrie 2003);

Minsterul Justitiei, Registrul Comertului de pe langa Tribunalul Olt,Str.George Poboran, nr.2,Slatina,Olt,0500, Asistenta Legala, Traducerea din engleza in romana a legislatiei Uniunii Europene  privitoare la societatile comerciale (Iunie-Septembrie  2003);

Camera de Comert Olt , B-dul Nicolae Titulescu, nr.49,Slatina,Olt,0500, Departamentul Relatii Externe, Operare calculator, stabilirea de contacte externe pentru oamenii de afaceri din judetul Olt, organizare de targuri si expozitii (Iunie-Octombrie 2001);

Parlamentul Romaniei, Camera Deputatilor, Calea 13 Septembrie,nr.1, Birou Parlamentar, Responsabilitati privind analizarea propunerilor legislative, proiectarea unor campanii de lobby (Ianuarie -Iunie 2001).

Activitate politica

Presedinte PD-L Slatina (iunie 2008 – prezent);

Membru PD-L (mai 2008-prezent);

Presedinte T.S.D. Olt (aprilie 2006 – mai 2008);

Vicepresedinte P.S.D. Olt;

Vicepresedinte P.S.D. Slatina (Aprilie 2005 – mai  2008);

Presedinte Tineretul Social Democrat Slatina (Octombrie 2004 – mai 2008);

Purtator  de Cuvant al PSD Olt (Septembrie 2004 –  mai 2008);

Membru in Consiliul national al P.S.D., Membru in Biroul Executiv Judetean al P.S.D. Olt, Viceprsedinte al Organizatiei de Tineret a P.S.D. Olt (iunie 2003-2005);

Membru P.S.D (2001 – mai 2008).

Competente organizationale

Presedinte Filiala olt a uniunii nationale a patronatelor cu capital privat din Romania.

Membru fondator si Presedinte(2003-2005) “Tinerii Europeni Romani ”(“ Young Europeans from Romania”), sectiunea nationala JEF- Europe (Tinerii Europeni Federalisti)www.jef.ro,- experienta in organizarea de campanii de lobby si seminarii internationale care sa promoveze valorile Uniunii Europene.www.jef-europe.net.

Membru fondator “Renasterea Oltului” , ONG care militeaza pentru implicarea civica a tinerilor din judetul Olt in rezolvarea ptoblemelor comunitatii locale.

Membru “Asociatia Studentilor din Universitatea Bucuresti” , ONG care reprezinta interesele studentilor din Universitatea Bucuresti.

Participari la proiecte si seminarii internationale

“Social democratia austriaca” – seminar organizat de institutul Karl Renner austria, Viena, septembrie 2005.

“Cooperarea dintre U.E. si balcani in domeniul tineretului”, seminar organizat de JEF Grecia, Atena si Halkida,02.-07.2005.

Organizator prin programul EVS (Serviciul european de Voluntariat) al Festivalului mondial de Tineret Barcelona 2004, 8-14 august.

“Uniunea Europeana si Cooperarea Mediteraneeana”, Seminar organizat de JEF-Europa,Barcelona, martie 2004.

”Viitorul Uniunii Europene”, seminar organizat de JEF-Germania,Frankfurt,octombrie 2003.

“Concepte fundamentale in Uniunea Europeana“,seminar organizat de JEF-Europe,Praga, martie 2003.

“Europa 2000”, Universitate de vara organizata de Miscarea Europeana Croatia, Selce-Croatia,,august 2002.

“Spune DA Extinderiii NATO”, seminar  organizat de Miscarea Europeana Bulgaria, Sofia, Iulie 2002.

“Euroforum”,Simulare a Functionarii institutiilor Uniunii Europene, organizat deUniversitatea Galatasaray Istanbul, aprilie 2002.

Daniel Barbulescu trece de la PSD la PD-L

In iunie 2008, Daniel Barbulescu a trecut la PD-L, sustinand ca nu se mai regaqseste in PSD si ca isi doreste sa isi continue proiectele „alaturi de o echipa tanara”.

„Am ales sa trec la PD-L la capatul unei inlantuiri de evenimente, cand s-a umplut paharul. In PSD nu ma mai regaseam si nu am ramas cu nimic dator organizatiei din care am plecat, pentru ca acolo mi-am petrecut cei mai frumosi ani ai tineretii. Mai ales in ultimii trei ani mi-am vazut mai des colegii de partid decat familia. Am considerat ca trebuie sa ma despart de ei pentru ca nu ma mai regaseam in formula de acolo. Intr-o asemenea situatie puteam alege doar doua variante: sa ma ocup mai mult de familie sau sa-mi continui proiectele politice alaturi de o echipa tanara“, a declarat Daniel Barbulescu, pentru Gazeta de Olt.

Daniel Ionut Barbulescu
Daniel Ionut Barbulescu

Data nasterii:  17 august 1981

Cariera:  consultant juridic, om politic

Evenimente importante:  membru PSD pana in 2008, cand trece la PD-L

Daca detineti informatii relevante, poze, inregistrari audio sau video inedite cu Daniel Ionut Barbulescu, le puteti trimite la adresa de e-mail redactia@ziare.com.

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor