Un român, numit la conducerea Serviciului de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor din Republica Moldova

Miercuri, 30 Noiembrie 2022, ora 17:00
3503 citiri
Un român, numit la conducerea Serviciului de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor din Republica Moldova
Daniel-Marius Staicu a condus Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării banilor din România FOTO Facebook

Guvernul din Republica Moldova l-a numit miercuri, 30 noiembrie, pe Daniel-Marius Staicu în funcția de şef al Serviciului Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor.

Staicu, fost șef al Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării banilor din România în perioada 2018 - 2020, a primit cetățenia Republicii Moldova pe 21 noiembrie.

În ultimii 20 de ani, Staicu a activat în mai multe instituții de stat din România. Printre acestea se numără Direcția Generală Anticorupție din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și Direcția de Investigare a Criminalității Economice a Inspectoratului General al Poliției Române, potrivit tv8.md

Daniel Marius Staicu a absolvit Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”, Facultatea de Drept, urmând studii postuniversitare la Universitatea București, Facultatea de Drept.

În 2018 a obținut Certificatul Comitetului Moneyval din cadrul Consiliului Europei, iar în 2020 - Certificatul Comunicarea Strategică pentru Combaterea Amenințărilor la Securitate în era Dezinformării, Universitatea Rey Juan Carlos, Madrid, Spania.

Daniel-Marius Staicu este specialist în investigarea criminalității economice și financiare, expert în domeniul prevenirii și combaterii spălării banilor și finanțării terorismului.

#Daniel Marius Staicu, #Republica Moldova, #numire, #spalare bani , #Republica Moldova