As fi vrut sa ma insel... (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Vineri, 25 Aprilie 2014, ora 23:56
14565 citiri
As fi vrut sa ma insel... (Opinii)
Foto: Antena 3

As fi vrut sa nu se intample exact ceea ce ma asteptam, motivul pentru care am cerut, enervandu-l rau pe presedinte si pe sustinatorii sai fideli, inclusiv din presa, ca Daniel Morar sa fie lasat in pace.

Dupa ce Traian Basescu, la intrebarea unui jurnalist de la Adevarul, a afirmat ca Daniel Morar se incadreaza in portretul robot ideal al viitorului presedinte al Romaniei, fostul procuror sef al DNA, acum judecator al CCR, a fost supus unui atac metodic din partea Antenei 3.

Si nu doar Daniel Morar, ci si echipa sa de procurori, inclusiv domnii Papici si Tulus. A fost eroizat din nou Decebal Traian Remes, s-a lacrimat din nou la poarta celulei lui Adrian Nastase, au fost invocate unele presupuse erori judiciare.

Era nevoie de asa ceva? Este bine ca s-a intamplat asa ceva?

Imi veti spune ca oricum Antena 3 este oricand gata sa il atace pe Daniel Morar, poate mai detestat decat insusi Traian Basescu, avand in vedere ca, de exemplu, Dan Voiculescu asteapta sa afle daca va ramane in libertate sau nu, in urma unui dosar instrumentat de DNA.

Cu atat mai mult nu e nevoie sa dai motive gratuite pentru un nou atac. Cu atat mai mult trebuie sa iei in calcul efectele fiecarei invocari a numelui sau.

Si daca dam filmul inapoi il mai intreb o data, public, pe presedinte, mai ales in ipoteza ca s-a uitat sau a aflat de atacul mediatic la care a fost supus Daniel Morar, nu ar fi fost mai bine daca la intrebarea moderatorului sa fi raspuns exact asa cum a raspuns atunci cand a fost intrebat, cu alta ocazie, despre candidatua lui George Maior: "L-as baga in dezbaterea politica, si nu vreau"?

Preocupata sa il toace din nou pe actualul judecator CCR, Antena 3 n-a mai avut timp suficient pentru cazul Florin Popescu si pentru dezvaluirile lui Catalin Tolontan despre evolutia dosarului Bute.

Dar nici nu cred ca si-a dorit sa aiba prea mult timp. Pentru ca, dezbatand, cel putin cazul lui Florin Popescu, nu poti evita pana la urma un adevar simplu, care cred ca sare in ochi. Acest caz este o dovada care invalideaza principala teza antiDNA. Este o dovada ca DNA nu este sub comanda presedintelui Basescu.

Am auzit si teza ca ar fi vorba de o operatiune de PR, de credibilizare a DNA prin sacrificarea unui pion. Florin Popescu numai pion nu e in PMP. Daca DNA ar fi fost sub controlul presedintelui, nu ar fi atacat niciodata frontal mana dreapta a Elenei Udrea, nu ar fi pus sub urmarire penala un candidat de pe lista PMP, nu ar fi scos pe tusa, inclusiv cu solicitare de arestare preventiva, seful campaniei PMP, cu doua zile inainte de inceperea acesteia. Sunt pagube prea mari pentru a fi colaterale.

Dar cum sa o spui? Cum sa admiti ca DNA nu are sfori la Cotroceni? Nu mai bine tragi in Morar? E mai simplu.

Si atunci, ma intreb, nu dau cu parul si nu acuz, oare vreun strateg inteligent o fi gandit o cale maiastra de a diminua efectul mediatic al scandalului Popescu - Udrea prin oferirea altuia, mai comod de abordat, fara riscuri, si deci de la distanta preferabil? Un asemenea strateg poate fi si el, nu-i asa, un simplu cititor al Adevarul, care pune intrebari intr-o emisiune live cu presedintele.

Eveniment Quarterly Report

Partidul cu care PNL vrea să se alieze: ”Au început consultările active în vederea fuziunii” SURSE
Partidul cu care PNL vrea să se alieze: ”Au început consultările active în vederea fuziunii” SURSE
În pragul anului electoral 2024, partidele au început deja să gândească strategii pentru a obține cele mai bune scoruri anul viitor, când vor exista patru rânduri de alegeri:...
Surpriza ultimului sondaj politic: Partidul Dianei Șoșoacă ar atinge pragul electoral dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare
Surpriza ultimului sondaj politic: Partidul Dianei Șoșoacă ar atinge pragul electoral dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare
Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, câștigător ar ieși PSD, potrivit ultimului sondaj politic realizat de CURS la comanda PNL. Lupta e strânsă pentru locul doi,...
#Morar candidat presedintie, #Florin Popescu DNA, #Udrea gala Bute , #DNA