Ziare.com

Daniel Morar se lauda cu ponderea condamnarilor: 4.700 in sase ani

Miercuri, 10 Octombrie 2012, ora 14:21

   

Daniel Morar se lauda cu ponderea condamnarilor: 4.700 in sase ani
Fostul sef al DNA, Daniel Morar, a declarat, miercuri, ca institutia pe care a condus-o este una "matura, care isi indeplineste atributiile".

In cadrul bilantului activitatii sale in fruntea DNA, in perioada 2005-2012, Morar a precizat ca rata condamnarilor a crescut. "Daca in perioada 2006-2007, condamnarile erau in principal pentru fraude bancare, ponderea condamnarilor a crescut. Acest lucru se explica si prin faptul ca in Romania, un ciclu de justitie dureaza 3-4 ani si e firesc ca dosarele din 2007-2008 sa se finalizeze in 2011-2012", a afirmat Daniel Morar.

In perioada analizata au fost condamnati 11 demnitari ai statului (incepand cu 2006) si 26 de primari, viceprimari si subprefecti, 6 membri de CJ si 24 de magistrati. In perioada 2008-2009 niciun demnitar nu a fost condamnat definitiv.

Daniel Morar prezinta rezultatele activitatii DNA in cei 6 ani de mandat

Despre membri ai Parlamentului, Morar a aratat ca acestia au fost condamnati pentru interventii la diverse institutii publice - ministere, justitie, politie etc - cu scopul de a rezolva ilegal diverse probleme ori pentru finantare ilegala a partidelor politice.

Daniel Morar a precizat ca exista un progres si in solutionarea dosarelor in care principali acuzati erau directori de institutii importante, cum ar fi ANAF sau Garda de Mediu.

"In perioada august 2006 - octombrie 2012, au fost trimise in judecata peste 4.700 de persoane, iar aproximativ jumatate dintre acestea detineau pozitii importante de decizie sau control la nivel central sau local", a afirmat Morar.

Grebla: Morar si Kovesi vor fi chemati la comisia senatoriala privind referendumul

Fostul sef al DNA a adaugat ca fost deferiti justitiei 23 de membri ai Parlamentului, 15 ministri si secretari de stat, opt prefecti si subprefecti si tot atatia presedinti de Consilii Judetene, precum si noua directori de agentii nationale cu rang de secretar sau subsecretar de stat, 40 de sefi de companii nationale si regii, precum si 25 de directori de institutii publice.

Acestora li se adauga peste 100 de primari, peste 50 de magistrati, 500 de ofiteri de politie si numerosi vamesi, inspectori fiscali, comisari de garda financiara.

M.M.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2400 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Foarte bine ca se lauda cu 4700 de condamnari.

Daca promite in urmatorii 7 ani alte 14700 de condamnari, ar trebui neaparat mentinut in functie. PS: Crapa fierea in toti cei veniti la guvernare ca sa-si faca averi din furtul de bani publici :)

 

vad ca esti depunctat doctore...

nu pricep de ce...nu vad de ce daca esti cinstit trebuie sa te temi de procuratura. Explicatia nu poate fi dacat ca toti cei care il vor jos pe morar sunt hoti si borfasi (ca de altfel toti cei care depuncteaza un astfel de comentariu)

Asta da barbat!

.

 

ar trebui ...

sa i se dea puncte pentru condamnare de la parlamentari in sus. pentru condamnarea gainarilor, sa i se ia puncte ! la sf. de mandat, tragem linie si vedem daca esti pe plus sau pe minus !

 

pai punctele alea

tot sunt greu de calculat..depinde la ce televiziune te uiti.
Sunt televiziuni la care 1+1=5. Daca nu ma crezi intreaba-l pe Felix!

Daniel Morar - Presedinte

Va place ideea? Votati, sunt curios. In practica, nu cred ca iese din randul procurorilor, dar totusi... ar fi interesant?

 

Unde sint banii???

Nu ma fac puscarie .As vrea sa fur siu eu vreo citeva mil dolari/euro,jumatate ii dau spaga la partid/judacatori,fac un an doi pirnaie,si pe urma traiesc cu restul banilor linistit vreo citeva vieti.N-am auzit de vile vindute,bani recuperati din conturi off shore,etc,etc

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor