Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Daniel Morar? Niciodata...

Marti, 19 Februarie 2013, ora 14:14
4517 citiri
Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Daniel Morar? Niciodata...

"Daniel Morar? Niciodata..." - Mona Pivniceru

"Avem guvernarea, dar nu avem toata puterea" - Victor Ponta

"Nu vom avea toata puterea pana nu luam si justitia" - Dan Voiculescu

"Dupa ce vom lua controlul politic la DNA" - Victor Ponta

"Dle, nu putem sa facem". "Dar noi suntem Guvernul, dam hotarari". "Pai da, dar apoi vine DNA-ul" - Victor Ponta

Si lista poate continua.

Actuala putere nu-l vrea pe Daniel Morar sef la DNA nici in ruptul capului. Pentru ca stie ca acesta n-are mama, n-are tata si nu asculta de ordinele venite de la putere, sa aresteze doar persoane din opozitie. Sa lase in pace demnitarii de la putere, nu cum a facut cu Liviu Dragnea, pe care l-a executat public in comunicatul referitor la faptele acestuia de la referendum.

Din ultima declaratie a lui Victor Ponta rezulta ca nici membri Guvernului nu mai iau hotarari, de frica DNA. Ceea ce este un lucru rau, in opinia sa. Ce nu spune Victor Ponta: daca hotararile sunt legale, nu incalca Constitutia si alte legi in vigoare, de ce sa vina DNA? De ce sa-i acuze? Nu cumva le cere lucruri ilegale?

De ce este nemultumit Victor Ponta de DNA?

"E un lucru foarte serios faptul ca la un an de zile toate dosarele sunt blocate la Parchet. Pe buna dreptate, dvs jurnalistii spuneti "USL a spus in opozitie ca s-a furat la Posta, la Oltchim, la Hidroelectrica etc". Eu vin si va spun ca am depus plangeri penale, n-am spus asa la televizor. Si nu se intampla nimic, absolut nimic, liniste totala".

Dincolo de faptul ca tot Victor Ponta declara ca fiecare procuror are circa 100 de dosare de rezolvat, ceea ce este cu totul anormal, afirmatia ca la un an de zile toate dosarele privind furturile de la Posta, Oltchim, Hidroelectrica, pentru care USL a facut plangeri penale, sunt blocate cu buna stiinta este o minciuna grosolana.

USL a venit la putere in mai 2012, a depus plangeri penale abia atunci cand a adunat probe de prin ministere, adica la cateva luni bune, avand in vedere si tot scandalul legat de suspendarea presedintelui.

Au trecut de atunci cel mult 5-6 luni, si avand in vedere complexitatea cauzelor economice, nu este de mirare ca dureaza atata timp cercetarea preliminara. Oricum, Parchetele vor explica, probabil, ce se intampla cu aceste dosare.

Victor Ponta a declarat dupa privatizarea esuata a Oltchim ca Dan Diaconescu n-ar trebui sa mai umble liber pe strada.

De ce? Pentru ca a demonstrat incompetenta si ridicolul in care a cazut echipa de privatizare, in frunte cu DJ Remus Vulpescu? Si cu ministrul Chitoiu, care in loc sa raspunda cu capul, asa cum a amenintat premierul, a fost avansat la rangul de ministru de Finante. Din leu, premierul Victor Ponta s-a facut pisic, in fata tandemului Voiculescu-Antonescu.

Si problema sefilor Parchetelor ramane tot nerezolvata, adica USL nu reuseste sa-si impuna niste papagali obedienti, de genul celor pe care i-a vazut toata tara la televizor. Si care, dupa declaratia Monei Pivniceru, s-au speriat si au fost intimidati de intrebarile puse la audierile de la CSM.

Aoleu, daca se sperie si de niste intrebari, cum vor face fata amenintarilor bandelor de mafioti, de trafic de arme, teroristilor? Nu cumva sa faca pe ei de frica!

Si ce mari dosare de coruptie aveau la activ? Nici unul. Candidatul la sefia DNA nu facuse niciun rechizitoriu in vreun dosar important.

Acesta trebuie sa fie si sa ramana singurul criteriu la numirea sefilor Parchetelor: cate dosare de mare coruptie au rezolvat prin rechizitoriu si trimitere in judecata.

Aici suntem.

USL vrea sa-si impuna sefi de Parchete ascultatori, care sa-i lasa sa fure in liniste si pace, iar presedintele Basescu nu le semneaza numirile. De asta au si vrut sa-l demita asta vara. Doar ca nu le-a iesit socoteala de la Grivco. Iar o noua incercare de demitere ar fi catastrofala pentru credibilitatea USL in ochii oficialilor UE, cei care ne dau banii de pensii si salarii bugetare.

Ramane in final acuza ca Parchetele si procurorii sefi asculta de Basescu. Desi nimeni n-a produs vreo proba in acest sens. Nici nu e verosimila, Basescu este la final de mandat, nu salarizeaza, nu avanseaza in functie procurori, nu are niciun instrument de obligare a acestora sa-i asculte ordinele. De ce i-ar face pe plac lui Basescu?

Mai mult, iata mai jos lista demnitarilor PDL anchetati, trimisi in judecata, unii cu pedeapsa executata, de catre aceleasi Parchete care "asculta" de Basescu.

Si care lista este mult mai consistenta comparativ cu liste similare din alte partide. Adica, Basescu le-a dat ordin sa-i execute pe cei din PDL?

Acuza ca Parchetele asculta de Basescu este valabila, poate, in ochii acelora care nu au acces la Internet, nu obisnuiesc sa se informeze din surse alternative, iau de bune tot ce le livreaza USL si voteaza in consecinta. Ca sunt multi, s-a vazut la ultimele alegeri.

In acelasi timp, USL si Victor Ponta trebuie sa inteleaga ca nu pot conduce Romania impotriva si in dispretul elitei intelectuale a tarii, a ziaristilor onesti si a opiniei partenerilor din UE si NATO. Au simtit pe propria piele ce inseamna, si oricat de gros ar avea obrazul, la un moment dat tot se prabusesc in ridicol si neputinta.

Iata, in final, lista incompleta cu demnitarii si primarii PDL "executati" de procurori, in frunte cu Daniel Morar, care asculta, chipurile, de Basescu.

1. Mantog Ionel, fost secretar de stat, fost director CNLO

2. Popescu Cosmin Mihai, deputat 2008-prezent, fost secretar de stat in MEC, demisionar din PDL

3. Alin Trasculescu, deputat PDL

4. Mihail Boldea, deputat PDL

5. Mircea Banias, fost senator PDL

6. Sorin Apostu, primar al municipiului Cluj Napoca

7. Silviu Bian, presedinte al Agentiei Nationale de Ocupare a Fortei de Munca

8. Gheorghe Sarb, secretar general in cadrul Ministerului Sanatatii

9. Bica Radu Vasile, vicepresedinte al Consiliului judetean Cluj

10. Corescu Cornelia Gheorghina, inspector sef al Inspectoratului Teritorial de Munca Timis

11. Baciu Remus Virgil, fost vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor

12. Daniel Boda, presedintele Agentiei Nationale a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale

13. Dutu Stelian, deputat 2004-2008, fost presedinte al CJ Constanta

14. Dobra Nicolae, senator 2008-prezent, fost membru al CJ Sebes

15. Pandele Sorin Andi, deputat 2008-prezent, fost director al Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara (O.C.P.I.) Arges

16. Pasat Dan, deputat 2008-prezent

17. Iacob Ridzi Monica Maria, deputat 2008-prezent, fost ministru al Tineretului si Sportului decembrie 2008 - iulie 2009

18. Iordache Gratiela Denisa, fost secretar de stat in Ministerul Finantelor Publice (MFP)

19. Cazacu Marinica, fost prefect de Ialomita si presedintele Comisiei judetene de fond funciar Ialomita (2005-2007), presedinte PDL Ialomita

20. Gutau Mircia, primar Ramnicu Valcea

21. Dicu Nicolae, viceprimar Ramnicu Valcea

22. Falca Gheorghe, primar Arad

23. Diaconu Gabriel Marian, viceprimar Slatina

24. Solomon Antonie, primar Craiova

25. Poteras Cristian Constantin, primar al Sectorului 6, Bucuresti

26. Gabriel Boriga, primarul Targoviste, jud. Dambovita

27. Ionel Spataru, fost sef al OPC Brasov, trimis in judecata pentru luare de mita si membru al filialei judetene a PDL Brasov

28. Anca Alexandrescu, director Directia Sanatate Publica Arges

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Daniel Morar DNA, #Daniel Morar procuror general, #Victor Ponta Daniel Morar DNA , #DNA