Fost vicepresedinte al ASF, retinut de DNA: A luat mita 300.000 de euro (Video)

Joi, 18 Februarie 2016, ora 14:02
7227 citiri
Fost vicepresedinte al ASF, retinut de DNA: A luat mita 300.000 de euro (Video)
Foto: Digi 24

George Daniel Tudor, fost vicepresedinte al Autoritatii pentru Supraveghere Financiara (ASF), a fost retinut, joi, de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Fostul vicepresedinte al ASF a fost audiat patru ore si a iesit incatusat din sediul DNA.

Potrivit DNA, el este suspectat ca a primit mita 300.000 de euro pentru a favoriza societatea de asigurari Carpatica Asig.

In acelasi dosar, procurorii anticoruptie au mai dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de Marian Ovidiu, care era la data faptei secretar general al Senatului Romaniei, cu privire la savarsirea infractiunii de trafic de influenta, dar si efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de Anca Doina Tudor, fosta sotie a lui George Daniel Tudor, care era senator la data savarsirii faptelor, ea fiind vizata pentru infractiunii de complicitate la luare de mita.

Fost vicepresedinte al ASF, audiat la DNA: Suspiciuni de luare de mita (Surse)

Firul evenimentelor

Procurorii DNA arata ca in perioada martie - mai 2013, in contextul efectuarii unui control la o societate de asigurari, George Daniel Tudor, in calitate de presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, ulterior vicepresedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara, a primit de la administratorul firmei respective (denuntator in cauza), prin intermediul inculpatului Marian Ovidiu, suma de 300.000 euro pentru ca rezultatul controlului sa fie unul favorabil omului de afaceri.

Suma a fost remisa lui George Daniel Tudor in trei transe de cate 100.000 euro, o prima transa, in mod direct, iar urmatoarele doua transe, in mod indirect, prin intermediul sotiei sale, Anca Doina Tudor, care era senator in acea vreme.

Ea cunostea, la momentul intermedierii sumelor, atat provenienta cat si scopul pentru care erau remise aceste sume de bani, potrivit DNA.

Procurorii arata ca, initial, George Daniel Tudor a pretins de la omul de afaceri, prin acelasi intermediar, suma de 3 milioane de euro.

"In urma sumelor remise cu titlu de mita, la data de 26 aprilie 2013, inculpatul George Daniel Tudor a emis o decizie prin care s-au ignorat in totalitate constatarile controlului respectiv (care atentiona asupra gradului de risc ridicat al societatii) si a impus remedierea unor deficiente minore si nesemnificative in raport cu situatia financiara precara a societatii", arata procurorii DNA.

Propusi pentru arestare

George Daniel Tudor va fi prezentat, vineri, Inaltei Curti de Casatie si Justitie cu propunerea de arestare preventiva pentru 30 de zile. In aceeasi zi, si Marian Ovidiu va fi dus in fata instantei cu propunerea de arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Un alt dosar

George Daniel Tudor a mai fost vizat acum doi ani intr-un dosar care a cuprins cateva persoane din fosta conducere a ASF, acuzata ca a intervenit ilegal la niste controale desfasurate la societatea de asigurari Carpatica Asig, pentru ca in raportul final sa nu iasa deficiente grave.

Insa la trimiterea in judecata, DNA a luat decizia de clasare a cercetarilor fata de Geroge Daniel Tudor, asa ca acesta a fost scos atunci de sub invinuire.

Canicula epuizează rezervele energetice ale României. Câtă energie electrică am importat după ce reactorul 1 de la Cernavodă s-a oprit
Canicula epuizează rezervele energetice ale României. Câtă energie electrică am importat după ce reactorul 1 de la Cernavodă s-a oprit
Conform datelor publicate de Transelectrica, România importa vineri seara, 19 iulie, o cantitate de energie electrică de 1.905 MW, în contextul în care, la ora 21.50, consumul era de 8.019 MW,...
Veste bună pentru șoferi. Android Auto va permite controlul radioului mașinii în curând
Veste bună pentru șoferi. Android Auto va permite controlul radioului mașinii în curând
Unul dintre punctele principale de atractivitate pentru Android Auto și CarPlay este capacitatea de a controla aplicațiile de muzică și podcast, însă ambele platforme ignoră în prezent...
#fost vicepresedinte ASF retinut, #George Daniel Tudor retinut , #ASF
  1. Canicula epuizează rezervele energetice ale României. Câtă energie electrică am importat după ce reactorul 1 de la Cernavodă s-a oprit
  2. Veste bună pentru șoferi. Android Auto va permite controlul radioului mașinii în curând
  3. Drumul Daciei în Europa. Parcursul fulminant al mașinii românești în clasamentele vânzărilor. Cum stă în fața competitorilor
  4. Sondaj Reuters: Aproape jumătate dintre companiile japoneze nu vor să integreze inteligența artificială
  5. A apărut primul telefon Android cu încărcare Qi2 Wireless. Ce specificații are
  6. Vin bani europeni pentru producătorii agricoli. Sprijin pentru românii care cultivă roșii și usturoi
  7. Google rezolvă o problemă majoră în aplicația de mesagerie
  8. Soluția pentru rezolvarea problemelor IT globale emisă de CrowdStrike. DNSC a publicat instrucțiunile
  9. Măsurile Guvernului împotriva crizei energetice. Ce se va întâmpla cu facturile românilor la curent
  10. Pana IT globală duce la improvizații în aeroporturile afectate. Cum s-a transformat panoul de informații despre zboruri