Clotilde Armand acuză consilierii PSD-PNL că vor să distrugă probele în dosarul fostului primar Daniel Tudorache

Miercuri, 23 Noiembrie 2022, ora 11:45
2846 citiri
Clotilde Armand acuză consilierii PSD-PNL că vor să distrugă probele în dosarul fostului primar Daniel Tudorache
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand FOTO Facebook

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, îi acuză pe consilierii PSD-PNL că încearcă ”să distrugă probele” și ”să-l salveze” pe fostul primar Daniel Tudorache, cercetat penal pentru achiziţii nelegale şi supraevaluate în timpul pandemiei de Covid.

Într-un mesaj postat pe Facebook, Clotilde Armand a anunțat că 1.200 de nebulizatoare de bio - decontaminare cumpărate de fosta administrație locală au fost scoase la licitație de Compania de Investiții și Dezvoltare Sector 1 S.A., aflată în subordinea Consiliului Local Sector 1 și condusă de directoarea numită de consilierii PNL.

”Primăria Sectorului 1 nu a fost consultată cu organizarea acestei licitații publice, administrarea Companiei fiind realizată prin intermediul reprezentanților numiți de Consiliul Local Sector 1.

Cele 1.200 de nebulizatoare de bio - decontaminare au fost achiziționate, în septembrie 2020, la prețuri supraevaluate, cu suma de totală 17.880.000 lei. Fosta administrație nu a folosit deloc aceste nebulizatoare, din cauza faptului că acestea trebuie să fie manipulate doar de către persoane autorizate în acest scop.

Curtea de Conturi a constatat, în 2021, că în acest caz a fost organizată o procedură formală pentru achiziția celor 1.200 de nebulizatoare, fără aprobarea Consiliului Local Sector 1 a rectificării bugetului de venituri și cheltuieli, în care se prevăd aceste cheltuieli și fără posibilitatea utilizării acestora de către beneficiari. Consecințele economico - financiare ale abaterilor de la legalitate și regularitate: prejudicierea bugetului Companiei de Investiții și Dezvoltare Sector 1 S.A.”, a mai scris primarul Sectorului 1.

Respectivul contract de achiziție publică este anchetat de procurorii DNA. Printre persoanele cercetate penal se află și Daniel Tudorache și Marian Vanghelie, foști primari ai Sectoarelor 1 și 5. În cazul lui Tudorache, Camera Deputaților a avizat favorabil recent încuviințarea percheziției informatice.

Clotilde Armand a mai anunțat că Primăria Sectorului 1 face demersuri pentru ca aceste posibile tentative de distrugere a unor probe să fie aduse la cunoștința procurorilor.

”Compania respectivă a fost înființată de Tudorache Diamant. Prin ea s-au scurs banii cetățenilor către presa de partid și tot prin ea s-au acordat bani către firmele anchetate acum în dosarul Tudorache-Vanghelie. Pe scurt: prin această companie fantomă s-a furat”, a mai scris primarul Sectorului 1.

Quarterly Report - Editia 4

Ucrainenii au distrus încă o navă rusească, deși Moscova susține că a respins toate atacurile asupra Crimeii FOTO/VIDEO
Ucrainenii au distrus încă o navă rusească, deși Moscova susține că a respins toate atacurile asupra Crimeii FOTO/VIDEO
Marina ucraineană a anunțat duminică, 19 mai, că a "distrus" dragorul rusesc de mine de tip Kovroveț în timpul nopții, respingând afirmațiile anterioare ale Moscovei potrivit cărora ar fi...
Rușii plătesc mai mult pe combustibil, după ce ucrainenii au distrus cu drone peste 14 la sută din capacitățile de rafinare ale țării
Rușii plătesc mai mult pe combustibil, după ce ucrainenii au distrus cu drone peste 14 la sută din capacitățile de rafinare ale țării
Atacurile cu drone asupra infrastructurii energetice rusești au dezactivat 14% din capacitatea de rafinare a petrolului a Federației Ruse și au condus la o creștere a prețurilor interne la...
#Daniel Tudorache coruptie, #Clotilde Armand primarie sector 1, #acuzatii, #consilieri psd pnl, #probe dosar, #distrugere , #stiri Clotilde Armand