Când va anunța Camera Deputaților dacă va permite percheziția informatică în cazul lui Daniel Tudorache

Miercuri, 16 Noiembrie 2022, ora 20:16
1717 citiri
Când va anunța Camera Deputaților dacă va permite percheziția informatică în cazul lui Daniel Tudorache
Fostul primar al Sectorului 1 este în prezent deputat PSD FOTO Facebook / Daniel Tudorache

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a decis miercuri, 16 noiembrie, că solicitarea de aprobare a unei percheziţii informatice în privinţa lui Daniel Tudorache va fi dezbătută şi supusă votului în plen luni, de la ora 15:00.

Biroul permanent a decis, de asemenea, ca solicitarea să fie trimisă Comisiei juridice, care are termen pentru raport vineri, ora 17:00.

Procurorul şef al DNA, Crin Bologa, a solicitat Camerei Deputaţilor aprobarea efectuării unei percheziţii informatice în dosarul în care deputatul Daniel Tudorache, fost primar al Sectorului 1, este urmărit penal pentru achiziţii nelegale şi supraevaluate în timpul pandemiei de COVID-19.

”În cauza mediatizată prin comunicatele nr.796/VIII/3 din 19 noiembrie 2020 şi 898/VIII/3 din 21 octombrie 2022, în considerarea prevederilor legale şi constituţionale, procurorul şef al DNA Crin Bologa a iniţiat procedura necesară în vederea încuviinţării, de către Camera Deputaţilor, a unei percheziţii informatice în dosarul penal privind pe Tudorache Daniel, în prezent deputat în Parlamentul României, suspect pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecinţe deosebit de grave”, se arată într-un comunicat al DNA.

Pe 21 octombrie, DNA anunţa că fostul primar de la Sectorul 5 Marian Vanghelie şi fostul edil de la Sectorul 1 Daniel Tudorache sunt urmăriţi penal într-un dosar privind achiziţii nelegale şi supraevaluate în timpul pandemiei de COVID-19.

Este vorba despre achiziţii supraevaluate de tablete pentru elevi (75.500 bucăţi), dar şi produse necesare în perioada pandemiei de COVID-19, respectiv nebulizatoare de biodecontaminare (1.200 bucăţi) şi termoscannere (200 bucăţi).

Daniel Tudorache este în prezent deputat PSD.

#Daniel Tudorache coruptie, #DNA, #perchezitii informatice, #Camera Deputatilor, #achizitii pandemie , #DNA