Sta in concediu medical de un an si 3 luni si ia un salariu lunar de 3.800 de lei

Vineri, 18 Iunie 2010, ora 16:29
7545 citiri
Sta in concediu medical de un an si 3 luni si ia un salariu lunar de 3.800 de lei

Daniela Soroceanu, sefa Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Neamt, se afla in concediu medical de nu mai putin de 16 luni, iar indemniatia de boala ia lunar 3.800 de lei si inca 788 de lei de la Consiliul Judetean.

Sefa de la Neamt s-a imbolnavit subit in februarie 2009, atunci cand a aflat ca sefii caselor judetene vor fi inlocuiti in masa.

Femeia, in varsta de 43 de ani, detine recordul national la stat in concediu medical in functie de sef al unei institutii deconcentrate. Ea nu a mai dat pe la serviciu din februarie 2009, in baza unei adeverinte care-i atesta o boala rara: tuberculoza osoasa.

Soroceanu a intrat in concediu medical la putin timp dupa alegerile generale din toamna lui 2008, atunci cand sefii directiilor din teritoriu au fost inlocuiti in masa pe criterii politice.

Daniela Soroceanu a avut nevoie de avizul Cabinetului Judetean de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca din cadrul Casei Judetene de Pensii Neamt pentru a-si putea prelungi concediul.

"Medicul curant al pacientului face catre Cabinetul de Expertiza o solicitare de prelungire a concediului medical numai dupa ce pacientul a cumulat cel putin 90 de zile de concediu medical. Medicul expert avizeaza pozitiv sau negativ aceasta solicitare. In cazul avizului pozitiv, pacientul merge din nou la medicul curant, care elibereaza certificatul de concediu medical", a precizat medicul expert Liana Stancescu, sefa Cabinetului de Expertiza Neamt, unul dintre cei doi oficiali care si-au dat acordul pentru sederea de durata la domiciliu a sefei CAS, pentru Adevarul.

Cazul Danielei Soroceanu a fost analizat pana acum de patru ori de comisia de expertiza a Casei de Pensii si d efiecare data s-a decis ca se impune prelungirea perioadei de repaus, in baza solicitarii misteriosului medic specialist de Iasi.

Potrivit legii, Soroceanu ar trebui verificata si de colegii sai de la Bucuresti, reprezentantii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS). Daca acestia nu se autosesizeaza, sefa CAS Neamt poate sta linistita in concediu de boala. Intrebat daca stie de aceasta situatie, presedintele CNAS, Lucian Duta, nu a vrut sa comenteze.

Medicii specialisti in tuberculoza osoasa spun ca boala nu necesita o perioada atat de lunga, repaus si tratament.

"In cazul tuberculozei osoase, concediul medical poate fi acordat pentru o perioada mai mare de un an numai pentru pacientii imobilizati, care prezinta riscul sa li se rupa oasele. In ultima vreme, n-am avut cazuri care sa necesite o perioada atat de mare de concediu medical, pentru ca exista tratamente la care pacientii raspund foarte bine", a declarat Traian Mihaescu, medic pneumolog.

In ciuda concediulu, sefa CAS este o persoana cat se poate de activa. Din decembrie 2008 ia parte cu regularitate la sedintele Consiliului Judetean Neamt, ca si consilier PNL, desi boala ar trebui s-o tina legata de pat. Mai mult, Soroceanu mai incaseaza lunar de pe urma participarii la sedintele CJ alti 788 de lei.

Presedintele CAS spune ca se simte mai bine si ca spera sa revina in curand la sefia Casei. "Tratamentul reactioneaza bine si ma simt extraordinar ca organismul meu se pliaza pe acele proceduri medicale ce mi-au fost recomandate de medicii universitari la care am fost prin tara. Merg la sedintele de Consiliu Judetean pentru a ma simti utila societatii si pentru a ajuta psihicul meu pentru a ma reface complet", a declarat Daniela Soroceanu.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Daniela Soroceanu, #concediu medical, #salariu concediu medical , #stiri Daniela Soroceanu