Rușii cer bani pentru excluderea lui Medvedev de la Wimbledon. "E o decizie îngrozitoare"

Vineri, 22 Aprilie 2022, ora 10:16
4294 citiri
Rușii cer bani pentru excluderea lui Medvedev de la Wimbledon. "E o decizie îngrozitoare"
Daniil Medvedev. Foto: Facebook / Daniil Medvedev

Un fost jucător de tenis din Rusia îi atacă pe organizatorii turneului de la Wimbledon după decizia de excludere a sportivi ruși.

Andrei Chesnokov, fost număr 9 ATP, cere ca britanicii să-i ofere compensații financiare lui Daniil Medvedev.

"Medvedev nu e singurul afectat. Mai sunt și alți jucători din Rusia. E o decizie îngrozitoare. Dar dacă s-a ajuns aici, atunci să îi dea lui Medvedev banii pentru victorie și daune morale. Și cel puțin 1.000 de puncte, pentru că era printre favoriți.

Jucătorii ruși au îndepărtat drapelul, nu sprijină ce se întâmplă în Ucraina. Pentru ce i-au găsit vinovați? Toate țările le-au permis să joace, Anglia are altă părere. Ce vor să pedepsească? Politicienii cu care se află în dezacord?

Acum trebuie să ne pregătim și pentru deciziile care vor fi luate pentru sezonul de pe hardul american", a spus Andrei Chesnokov, potrivit rușilor de la Sport-Express, citat de gsp.

Andrei Chesnokov a fost numărul 9 ATP în 1992 și a câștigat 7 turnee în tenisul masculin, în toată cariera sa.

Organizatorii turneului de la Wimbledon au confirmat, miercuri, excluderea jucătorilor din Rusia şi Belarus de la ediţia 2022 a grand slam-ului (27 iunie - 10 iulie), dar şi de la turneele premergătoare programate în Marea Britanie, o decizie care fusese anticipată de presa engleză.

Această decizie îi afectează pe mai mulţi jucători bine clasaţi în ierarhiile ATP şi WTA de a participa la prestigioasa întâlnire de la Londra: ruşii Daniil Medvedev, numărul 2 mondial, Andrei Rublev, locul 8 ATP, Anastasia Pavliucenkova, locul 15 WTA, precum şi pe jucătoarele Arina Sabalenka, locul 4 WTA, şi Victoria Azarenka, locul 18 WTA, din Belarus.

Înainte de oficializarea deciziei, puterea rusă a reacţionat deja, neascunzându-şi furia. "Încă o dată, îi fac pe sportivi ostatici ai prejudecăţilor politice, ai intrigii politice (...) Acest lucru este inacceptabil", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Daniil Medvedev, #Daniil Medvedev Wimbledon, #sportivi rusi , #Stiri Daniil Medvedev