Un fost deputat AUR cere sancționarea parlamentarului care l-a amenințat că-l va „călca cu mașina”

Marti, 05 Aprilie 2022, ora 14:05
2560 citiri
Un fost deputat AUR cere sancționarea parlamentarului care l-a amenințat că-l va „călca cu mașina”
Deși Dănuț Aelenei și-a dat demisia din AUR, soția acestuia a rămas fidelă lui George Simion FOTO Captură FOTO

Deputatul Dănuț Aelenei, exclus recent din AUR, a depus marți, 5 aprilie, la Biroul Permanent al Camerei Deputaților, o cerere prin care cere sancționarea unui alt ales AUR care l-ar fi amenințat și i-ar fi cerut bani.

„Subsemnatul AELENEI DĂNUŢ, deputat ales in circumscripția electorală 14 Constanța, prin prezenta vă aduc la cunoştință că domnul deputat DUMITRU VIOREL FOCŞA are un comportament abuziv față de mine.

Domnul FOCŞA mă jigneşte şi mă amenință.

Deşi am sesizat acest lucru în nenumărate rănduri copreşedintelui partidului Alianța pentru Unirea Românilor, atăt verbal căt și în scris, nu a fost luată nicio măsură.

În data de 29.03.2022, după ce mi-am anunțat demisia dln grupul parlamentar A.U.R. și am revenit în sală, domnul deputat Dumitru Viorel Focşa s-a aşezat lângă mine şi a incercat să provoace o reacție nepotrivită din partea mea insultăndu-mă.

M-am mutat de lăngă dumnealui dar a venit tot lângă mine şi a continuat să mă insulte. În tot acest timp domnul deputat George Nicolae Simion era în spatele său dar nu a făcut niciun gest pentru a-l opri, ba mai mult era pregătit să înregistreze dacă aş fi avut vreo reacție verbal sau fizică violent.

Se poate verifica acest lucru prin înregistrările din Parlament.

Vă rog să luați măsurile ce se impun conform regulamentului în vigoare!”, se arată în adresa deputatului Dănuț Aelenei.

Deputatul Dănuţ Aelenei a anunţat, în urmă cu o săptămână, că demisionează din grupul parlamentar al AUR şi îşi va desfăşura activitatea ca neafiliat, cerând, totodată, protecţia instituţiilor de specialitate pentru că „a fost ameninţat”. Dănuţ Aelenei a candidat la preşedinţia AUR la congresul extraordinar, însă George Simion a fost ales preşedinte al AUR.

Deputatul Dănuţ Aelenei a anunţat marţi, 29 martie, că demisionează din grupul parlamentar al AUR şi îşi va desfăşura activitatea ca neafiliat, cerând, totodată, protecţia instituţiilor de specialitate pentru că "a fost ameninţat".

"Nu poţi să conduci o ţară, domnule Simion, dacă în interiorul partidului tău faci lucruri ilegale şi nestatutare. La Constanţa există un număr de 18 înregistrări luate în mod ilegal parlamentarilor AUR, înregistrări transmise, tolerate şi folosite împotriva mea tocmai de conducerea de partid.

În ultimele zile am fost ameninţat verbal că o să fiu călcat de o maşină, dar nu pot demonstra acest lucru. Chiar astăzi asupra mea şi soţiei a avut loc o încercare de atentat pentru care am dovezi.

Drept urmare, în calitate de demnitar român, cer protecţia instituţiilor de specialitate pentru mine şi familia mea, într-un interval de 24 de ore. (...) Din acest moment, îmi voi desfăşura activitatea ca deputat neafiliat în Circumscripţia electorală nr. 14 Constanţa", a declarat Aelenei, în plenul Camerei Deputaţilor.

Dănuţ Aelenei a candidat la preşedinţia AUR la congresul extraordinar care a avut loc duminica trecută. George Simion a fost ales preşedinte al AUR.

Soția deputatului a rămas fidelă lui George Simion

În 2020, Dănuţ Aelenei a intrat alături de soția sa, Evdochia, în Parlament, pe listele AUR. Soțul a intrat la Camera Deputaților, în timp ce soția a intrat la Senat. Cu toate că Dănuț Aelenei și-a dat demisia din partid în urmă cu câteva zile și activează ca deputat neafiliat, soția acestuia este în continuare membru și activează în continuare sub umbrela AUR.

Conform declarației de avere, cuplul deține două terenuri intravilane și două agricole în Constanța. Tot în orașul de la Marea Neagră aceștia mai dețin șase apartamente și o casă de locuit, la care se adaugă un autovehicul marca BMW. Deputatul mai deține două ceasuri scumpe, unul de 7.000 de euro, iar celălalt de 1.000 de euro și deține în conturile bancare peste 500.000 de lei (aprox. 100.000 de euro).

Scandal în Parlament. Ședința pentru candidații la Consiliul Concurenței, suspendată din lipsă de cvorum
Scandal în Parlament. Ședința pentru candidații la Consiliul Concurenței, suspendată din lipsă de cvorum
Şedinţa plenului reunit al Parlamentului a fost suspendată luni, 22 aprilie, înainte de votul asupra candidaţilor propuşi pentru Consiliul Concurenţei, din lipsa cvorumului, după ce...
Marcel Boloș, așteptat în plenul Camerei Deputaților la solicitarea AUR. Pentru ce trebuie Ministrul Finanțelor să dea socoteală
Marcel Boloș, așteptat în plenul Camerei Deputaților la solicitarea AUR. Pentru ce trebuie Ministrul Finanțelor să dea socoteală
Ministrul Finanţelor Marcel Boloş este aşteptat luni, 22 aprilie, la ”Ora Guvernului”, la plenul Camerei, după ce parlamentarii AUR au solicitat acest lucru. Ministrul va fi chestionat în...
#danut aelenei, #aur, #deputat aur, #demisie aur , #Stiri George Simion