Alegeri europarlamentare 2014: Danut Liga, fostul deputat PDL care candideaza ca independent

Luni, 19 Mai 2014, ora 09:42
4078 citiri
Alegeri europarlamentare 2014: Danut Liga, fostul deputat PDL care candideaza ca independent
Foto: danutliga.ro

Fostul deputat PDL si consilier al lui Traian Basescu, Danut Liga, candideaza la alegerile europarlamentare din 25 mai, din postura de independent.

In varsta de 46 de ani, Danut Liga este pentru prima oara candidat la alegerile europarlamentare, fiind pe pozitia 18-a pe buletinele de vot.

Alegeri europarlamentare 2014: Inca un independent a primit unda verde

Fost deputat si consilier al lui Traian Basescu

Fost deputat PDL din doua legislaturi, 2004-2008 si 2008-2012, Danut Liga a ajuns in Parlament candidand intr-un colegiu din judetul Giurgiu din partea PRM, din care a facut parte pana in luna mai 2005. Ulterior, a fost independent pana in luna februarie 2006, dupa care a trecut la PD, fiind ales din nou in anul 2008 pe listele PDL, intr-un colegiu din sectorul 6, iar in anul 2012 s-a inscris in Forta Civica.

In prima legislatura a facut parte din Comisia pentru administratie publica si amenajarea teritoriului, iar in a doua, ales pe listele PDL, din Comisia pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala.

A inceput campania pentru europarlamentare - mergeti la vot? Sondaj Ziare.com

Europarlamentare 2014: De unde avem de ales pe 25 mai - Iata candidatii

In perioada in care a fost deputat PRM, Danut Liga a propus un proiect de lege care prevedea ca romanii care au drept de vot si care nu se merg la alegeri sa fie amendati cu pana la sase salarii medii lunare.

Fostul democrat-liberal, care a absolvit Facultatea de Drept si Colegiul National de Aparare, a fost consilier al lui Traian Basescu, in perioada 2000-2004, cand acesta a fost primar al Capitalei, iar in perioada 2000-2002 a fost consilier general al Municipiului Bucuresti.

Alegeri europarlamentare 2014: Cine sunt cei 11 candidati independenti

Alegeri europarlamentare 2014: Politicienii se lupta pentru 32 de mandate

In anul 2011, Danut Liga a iscat o cearta in interiorul PDL, cand a cerut demisia de urgenta a primarului de atunci al sectorului 6, Cristian Poteras, din functia de presedinte al filialei de sector a PDL, din cauza ca nu a destituit conducerea Administratiei Domeniul Public.

Cearta in PDL: Danut Liga solicita demisia lui Cristian Poteras

Candidatura respinsa de BEC

Pe 2 aprilie, BEC a transmis ca au fost respinse candidaturile mai multor independenti, la alegerile europarlamentare din 25 mai, printre care si cea a lui Danut Liga. Pe 9 aprilie, insa, Curtea de Apel Bucuresti i-a admis contestatia impotriva deciziei Biroului Electoral Central de respingere a candidaturii.

Europarlamentare 2014 - Ce candidaturi au fost respinse de BEC

Alegeri europarlamentare 2014: Mircea Diaconu, de la senator si ministru PNL, la independent pentru PE

Alegeri europarlamentare 2014: Corina Ungureanu, de la gimnastica si Playboy, catre PE

Alegerile europarlamentare au loc pe 25 mai, iar Romania va trimite in Parlamentul European 32 de eurodeputati, cu unul mai putin decat in actuala legislatura, dupa aderarea Croatiei la Uniunea Europeana, in iulie 2013.

F.N.

Citește și:
Corina Creţu, despre spitalele regionale: „Nu înţeleg de ce nu se lansează licitaţiile; Din punctul de vedere al Bruxelles-ului, tot ce se putea face s-a făcut”
Corina Creţu, despre spitalele regionale: „Nu înţeleg de ce nu se lansează licitaţiile; Din punctul de vedere al Bruxelles-ului, tot ce se putea face s-a făcut”
Europarlamentarul Corina Creţu, fost comisar european, afirmă că, având în vedere că toate etapele care presupuneau implicarea autorităţilor europene în realizarea spitalelor regionale din...
Virgil Popescu: Nu punem nicio taxă pe soare. Cei de la USR şi AUR au trunchiat adevărul
Virgil Popescu: Nu punem nicio taxă pe soare. Cei de la USR şi AUR au trunchiat adevărul
Ministrul Energiei Virgil Popescu a transmis luni seară, 5 decembrie, că nu va fi introdusă ”nicio taxă”. ”Prin aşa zisa taxă, care de fapt nu există, cei de la USR şi AUR au...
Comentarii
Poza coolsnow
coolsnow
rank 5
asta clar primeste mai putine voturi decat semnaturi de sustinere