Indicii că Daria Dughina trebuia să fie victima atentatatului de la Moscova, şi nu tatăl ei. "Ar putea fi mâna FSB-ului"

Duminica, 28 August 2022, ora 15:14
10069 citiri
Indicii că Daria Dughina trebuia să fie victima atentatatului de la Moscova, şi nu tatăl ei. "Ar putea fi mâna FSB-ului"
Daria Dughina a murit într-o mașină care a explodat la periferia Moscovei FOTO Telegram

Istoricul Armand Goşu a declarat la Prima TV, că Daria Dughina trebuia să fie victima atentatului, care a avut loc în urmă cu o săptămână, şi nu tatăl ei, Aleksandr, menţionând că sunt mai multe indicii în acest sens, cât şi faptul că totul ar fi fost pus la cale de FSB.

Armand Goşu a fost întrebat duminică, 28 august, la emisiunea Insider Politic, despre atentatul din Rusia în urma căruia şi-a pierdut viaţa Daria Dughina, dar care ar fi fost plănuit pentru tatăl ei, Aleksandr Dughin, ideologul lui Putin.

“Eu nu sunt convins că trebuia să fie victima Aleksandr Dughin. Mai degrabă, din cum s-au desfăşurat lucrurile zilele trecute, cred ea era destinată să fie victimă. A fost acel schimb de maşini, dar în acelaşi timp bomba a fost pusă sub scaunul şoferului. Dughin nu conduce, doar fiica lui conduce. Sunt mai multe date care indică inclusiv, să spunem, aproape aberantul scenariu pe care ni l-a livrat după două zile FSB- ul privind-o pe Natalia Vovk, care ar fi spioană ucraineană, care a pus la cale acel atentat, dar care nu a stat într-un bloc cu Dughin, a stat în bloc cu fiica lui Dughin, cu Daria. Deci sunt indicii că mai degrabă Daria trebuia să fie victimă a acestui atentat şi nu el”, a explicat istoricul.

El a precizat că acest atentat pare a fi o piesă de teatru în care s-a căutat obţinerea unor emoţii.

“În ultimul moment, el a fost luat din maşina fiicei lui, care a mers în faţă, şi mutat într-o altă maşină, deci totul pare a fi o piesă de teatru, cu scenariul scris dinainte, căutându-se nişte emoţii, crearea unor emoţii, ori lucrul ăsta s-a reuşit parţial. Dacă ne uităm doar la presa rusă, vedem că s-a reuşit destul de bine. În acelaşi timp, pentru presa rusă, dar din afara Rusiei, ea a reuşit să demonteze destul de repede toate scenariile puse la cale şi prezentate, livrate de FSB şi de puterea de la Moscova”, a explicat Armand Goşu.

Întrebat cine crede că a scris acest scenariu, Armand Goşu a răspuns: “Acea gherilă anti-Putin, nu cred că există aşa ceva, chiar dacă Ponomarev, deputat rus, fugit la Kiev, astăzi cetăţean ucrainean, a revendicat, a avut o conferinţă de presă zilele trecute, în care a venit cu anumite detalii. Nu mi s-au părut convingătoare. Mai degrabă ce sugeraţi dumneavoastră, la începutul discuţiei, că ar fi mâna lungă a FSB-ului. Ar putea fi un scenariu de tipul ăsta. Sunt mai multe indicii, modul de operare. De pildă, FSB-ul foloseşte tipul ăsta de aruncat maşini în aer, cu explozibil care este detonat prin radiolocaţie. Asta ce înseamnă? Că ai plantat explozibilul, l-ai lipit de maşină, după care dai un telefon şi atunci s-a detonat. Iar e un argument în favoarea faptului că nu era vorba de el, ci era vorba de ea de la bun început. Cineva a monitorizat cine s-a urcat în maşina respectivă, nu atentatorul, presupunem, şi totuşi a aruncat maşina în aer, chiar dacă el nu era în maşină. Alexander Dughin nu e atât de important”.

#daria dughina, #atentat dughin, #conspiratie fsb, #razboi Ucraina , #Dughin