Daria Kasatkina spune că a plecat cu un gust amar de la Roland Garros: ce a nemulțumit-o pe jucătoarea din Rusia

Luni, 05 Iunie 2023, ora 15:39
3000 citiri
Daria Kasatkina spune că a plecat cu un gust amar de la Roland Garros: ce a nemulțumit-o pe jucătoarea din Rusia
Foto: Twitter/Roland Garros

Rusoaica Daria Kasatkina a declarat că a plecat de la Roland Garros cu un gust amar după ce a fost huiduită de public în urma înfrângerii suferite duminică în turul al patrulea în faţa ucrainencei Elina Svitolina.

Svitolina spusese că nu va da mâna cu jucătorii ruşi sau bieloruşi la Roland Garros din cauza invaziei Rusiei în ţara sa.

Kasatkina a fost una dintre foarte puţinele jucătoare ruse care s-au pronunţat împotriva războiului, numindu-l "un coşmar total". Duminică, ea a fost susţinută de cântăreaţa populară rusă Zemfira, care a părăsit ţara din cauza opoziţiei sale faţă de invazie.

Zemfira a fost inclusă în februarie pe o listă de agenţi străini a Ministerului rus al Justiţiei, pe motiv că a susţinut Ucraina şi a criticat invazia.

După înfrângerea cu 6-4 7-6 (5), Kasatkina i-a ridicat degetul mare în sus Svilotina, iar Svitolina a fost văzută, de asemenea, ridicându-l. Nu a fost clar dacă gestul a fost adresat lui Kasatkina.

Svitolina, însă, a declarat: "Nu am avut timp să vorbesc cu ea. Sunt foarte recunoscătoare pentru poziţia pe care a luat-o. Da, este o persoană foarte curajoasă să o spună public, lucru pe care nu atât de mulţi jucători l-au făcut. Este o persoană curajoasă".

"Plec de la Paris cu un sentiment foarte amar. În toate aceste zile, după fiecare meci pe care l-am jucat la Paris, am apreciat şi am mulţumit mereu mulţimii pentru sprijinul lor şi pentru că au fost alături de jucători", a scris pe Twitter jucătoarea de 26 de ani.

"Dar ieri am fost huiduită doar pentru că am fost respectuoasă pe poziţia adversarului meu, pentru a nu da mâna. Eu şi Elina ne-am arătat respect una faţă de cealaltă după un meci greu, dar să părăsim terenul aşa a fost cea mai rea parte a zilei de ieri. Fiţi mai buni, iubiţi-vă unul pe celălalt. Nu răspândiţi ura", a spus ea.

Săptămâna trecută, Novak Djokovic, dublu campion la Roland Garros, a declanşat o controversă după ce a scris pe obiectivul unei camere de luat vederi "Kosovo este inima Serbiei", pe fondul tulburărilor din regiune.

Eveniment Quarterly Report

Jaqueline Cristian a învins o fostă finalistă la Roland-Garros
Jaqueline Cristian a învins o fostă finalistă la Roland-Garros
Jucătoarea română de tenis Jaqueline Cristian s-a calificat în optimile de finală ale turneului WTA 125 de la Parma, dotat cu premii totale de 100.000 de euro, marţi, după ce a dispus de...
Dumitru Buzatu, la un pas să piardă și funcția de președinte al CJ Vaslui, după ce a fost exclus din PSD
Dumitru Buzatu, la un pas să piardă și funcția de președinte al CJ Vaslui, după ce a fost exclus din PSD
Prefectul judeţului Vaslui, Daniel Onofrei, va emite la începutul săptămânii viitoare ordinul de suspendare a lui Dumitru Buzatu din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui,...
#Daria Kasatkina, #Elina Svitolina, #Roland Garros , #Roland garros