Darius Valcov, cercetat in arest la domiciliu

Luni, 20 Aprilie 2015, ora 20:59
2658 citiri
Darius Valcov, cercetat in arest la domiciliu
Foto: Facebook/ Darius Valcov

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a respins propunerea procurorilor DNA de prelungire a arestului preventiv in cazul lui Darius Valcov si a hotarat ca acesta sa fie cercetat in arest la domiciliu, decizia nefiind definitiva.

Instanta suprema a judecat luni propunrea DNA de prelungire a masurii preventive in cazul lui Darius Valcov, aflat in arest din 2 aprilie, fiind acuzat ca a efectuat operatiuni financiare sau acte de comert incompatibile cu functia de primar, senator si ministru.

ICCJ a respins propunerea DNA si a hotarat plasarea fostului primar al Slatinei si ministru al Finantelor in arest la domiciliu, insa decizia nu este definitiva. Astfel, Darius Valcov ramane in arestul preventiv, pana la o decizie definitiva de plasare a sa in arest la domiciliu sau de punere in libertate.

Decizia de luni a ICCJ poate fi contestata la aceeasi instanta.

Tot luni, instanta suprema a decis sa-i respinga lui Valcov cererea de inlocuire a masurii cu arestul la domiciliu, in dosarul in care este acuzat de fapte de coruptie, aceasta hotarare fiind definitiva.

Darius Valcov ramane dupa gratii: Decizia judecatorilor este definitiva

Fostul ministru al Finantelor Darius Valcov este arestat din 2 aprilie.

Procurorii DNA au cerut, in 7 aprilie, instantei supreme emiterea unui nou mandat de arest preventiva pentru Darius Valcov, insa solicitarea a fost respinsa. Masura a fost propusa de procurori dupa ce Senatul a avizat, in 1 aprilie, cererile de extindere a urmaririi penale, retinere si arestare preventiva pentru noile fapte de care este suspectat Darius Valcov.

Potrivit procurorilor, incepand din 2011 si pana la data retinerii sale, Darius Valcov a efectuat operatiuni financiare sau acte de comert incompatibile cu functia de primar, senator si ministru. Valcov s-ar fi folosit de informatiile obtinute cand a ocupat cele trei functii pentru a sprijini o firma de cadastru, una de contabilitate si un birou de avocatura, detinute de fostul ministru al Finantelor, dar administrate prin interpusi.

Darius Valcov a stat in arest la domiciliu din 26 martie pana in 2 aprilie, cand a fost arestat preventiv pentru 23 de zile, pana in 24 aprilie inclusiv. Instanta suprema a admis in 2 aprilie contestatia procurorilor DNA in cazul deciziei de arestare la domiciliu a lui Valcov luata de un judecator de drepturi si libertati de la ICCJ. Decizia a fost luata dupa ce procurorii l-au acuzat de trafic de influenta, pentru ca ar fi intervenit, cand era primar al Slatinei, in atribuirea unor contracte catre un om de afaceri, care i-ar fi promis 20 la suta din sumele incasate.

Fostul ministru al Finantelor le-a propus procurorilor sa incheie un acord de recunoastere a vinovatiei sale, insa a fost refuzat, au declarat surse din randul anchetatorilor.

Darius Valcov a avut doua mandate de primar la Slatina, din 2004 pana in 2012. In 27 martie 2012, Darius Valcov si-a anuntat demisia din PDL, partid al carui membru a fost din anul 2000. Astfel, el a fost eliberat din functia de primar in 28 martie 2012, printr-un ordin al prefectului. La alegerile din iunie 2012, Darius Valcov a fost reales primar al Slatinei cu peste 80 la suta din voturi, dar a renuntat la functie cateva luni mai tarziu, respectiv in decembrie 2012, cand a fost ales senator de Olt din partea PSD.

Din august 2014 si pana in decembrie 2014, Darius Valcov a fost ministru delegat pentru Buget, iar de la sfarsitul anului trecut si pana in 20 martie 2015 a fost ministru al Finantelor Publice.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#ICCJ Valcov arest domiciliu, #Darius Valcov arest preventiv, #DNA Valcov arest , #arestat