Darius Valcov ramane dupa gratii: Decizia judecatorilor este definitiva

Luni, 20 Aprilie 2015, ora 10:33
2268 citiri
Darius Valcov ramane dupa gratii: Decizia judecatorilor este definitiva
Foto: Facebook/Darius Valcov

Fostul ministru al Finantelor Darius Valcov ramane in arest preventiv, au decis luni dimineata magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

Hotararea instantei supreme este definitiva, asa ca fostul demnitar nu poate face recurs, transmite Realitatea TV.

Desi Darius Valcov a prezentat numeroase argumente pentru ca arestul preventiv sa fie inlocuit cu o masura mai blanda, cum ar fi arestul la domiciliu sau controlul judiciar, judecatorii de la Inalta Curte au respins solicitarea fostului ministru.

Valcov a invocat in fata instantei supreme faptul ca a colaborat cu procurorii, ca le-a inmanat acestora 47 dintre cele peste 100 de tablouri cumparate cu bani din mita si ca si-a recunoscut faptele.

Vinerea trecuta, completul format din doi judecatori de la Inalta Curte a luat in discutie contestatia lui Valcov la decizia prin care i-a fost respinsa solicitarea de inlocuire a arestului preventiv cu o masura am blanda.

Cei doi nu s-au pus insa de acord, intrucat unul s-a pronuntat in favoare cererii, iar altul impotriva. Astfel, in completul de judecata a intrat luni un nou magistrat, care a respins contestatia lui Valcov.

Darius Valcov a stat in arest la domiciliu din 26 martie pana in 2 aprilie, cand a fost arestat preventiv pentru 23 de zile, pana in 24 aprilie inclusiv.

Darius Valcov, arestat la domiciliu (Video)

Instanta suprema a admis in 2 aprilie contestatia procurorilor DNA in cazul deciziei de arestare la domiciliu a lui Valcov luata de un judecator de drepturi si libertati de la ICCJ.

Decizia a fost luata dupa ce procurorii l-au acuzat de trafic de influenta, pentru ca ar fi intervenit, cand era primar al Slatinei, in atribuirea unor contracte catre un om de afaceri, care i-ar fi promis 20 la suta din sumele incasate.

Acuzatii extinse

Ulterior, procurorii au extins acuzatiile aduse acestuia, initial fiind inceputa urmarirea penala pe numele fostului ministru pentru trafic de influenta.

Astfel, Darius Valcov este acuzat si ca a folosit informatii obtinute cand a fost primar, senator si ministru, pentru a sprijini o firma de cadastru, una de contabilitate si un birou de avocatura. Procurorii sustin ca aceste firme erau detinute de Valcov, dar erau administrate prin interpusi.

Intre timp, anchetatorii au confiscat peste 100 de tablouri cumparare de Valcov prin intermediari, cu bani obtinuti din mita. Fostul demnitar intentiona sa isi deshida o galerie de arta cu operele semnate de pictori celebri.

Ce se intampla cu cele 125 de tablouri din dosarul lui Darius Valcov

Fostul ministru al Finantelor le-a propus procurorilor sa incheie un acord de recunoastere a vinovatiei sale, insa a fost refuzat, au declarat surse din randul anchetatorilor.

Valcov a vrut sa-si recunoasca vina, procurorul DNA a refuzat - surse

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Darius Valcov arest, #Darius Valcov arest definitv , #arestat