DNA, o noua cerere de arestare pentru Darius Valcov

Marti, 07 Aprilie 2015, ora 11:08
4040 citiri
DNA, o noua cerere de arestare pentru Darius Valcov
Foto: Guvernul Romaniei

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au formulat o noua cerere de arestare preventiva pe numele fostului ministru de Finante Darius Valcov, acuzat de trafic de influenta si operatiuni financiare incompatibile cu functiile sale.

Potrivit DNA, acesta este suspectat ca a folosit diverse informatii obtinute in mandatele de primar, senator si ministru, pentru a sprijini firme pe care le controla prin interpusi. Darius Valcov ar fi primit in schimb bani, linguri de aur si tablouri.

Valcov ar fi cumparat tablouri de un milion de lei in 2013: 29 de panze, gasite in Dorobanti

"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au propus arestarea preventiva pe o perioada de 30 de zile, a inculpatului Darius Valcov, fost primar al municipiului Slatina, judetul Olt, in prezent senator, cu privire la savarsirea infractiunii de efectuare de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana ori incheierea de tranzactii financiare, utilizand informatiile obtinute in virtutea functiei, atributiei sau insarcinarii sale", se arata intr-un comunicat DNA.

Cele 101 tablouri ale lui Darius Valcov: Picasso, Andy Warhol, Tonitza, Baba, Luchian...

Concret, potrivit referatului cu propunere de arestare preventiva a rezultat ca, incepand cu anul 2011 si pana in prezent, inculpatul Valcov Bogdan Darius a efectuat operatiuni financiare sau acte de comert incompatibile cu functia de primar, senator si ministru, utilizand informatii detinute in virtutea acestora, in legatura cu o firma de cadastru, una de contabilitate si un birou de avocatura, firme pe care le detine in fapt si pe care le administreaza, prin interpusi.

DNA afirma ca Darius Valcov a primit bani si bunuri pe care le-a depozitat intr-un seif, lasat spre pastrare unei persoane apropiate. Potrvit comunicatului, fostul ministru de Finante a primit 90.000 dolari, 1.323.850 lei, 3 lingouri de aur, in total 3 kilograme, un tablou cu rama aurie, inscriptionat Renoir, un tablou inscriptionat Jean Cocteau, pictura pe lemn, inscriptionat Aurel Acasandrei.

Tablourile lui Valcov valorau o avere: Cat costau operele de arta si cum a pus mana pe ele

Ulterior, ca urmare a perchezitiilor domiciliare, s-au identificat 101 tablouri, despre care exista indicii ca ar fi fost achizitionate, prin interpusi, de catre inculpatul Valcov Bogdan Darius, cu banii presupus obtinuti din comiterea infractiunilor pentru care se efectueaza cercetari, in respectiva cauza.

Pe tablouri figureaza semnatura unor pictori celebri cum ar fi Pablo Picasso (doua gravuri si un desen in carbune), Andy Warhol, Nicolae Tonitza, Stefan Luchian, Gheorghe Petrascu, Constantin Piliuta, Cornaliu Baba, Horia Bernea, Octav Bancila etc.

Darius Valcov, arestat preventiv pentru 23 de zile

Saptamana trecuta, Darius Valcov a fost arestat preventiv pentru 23 de zile, pana pe data de 24 aprilie 2015, fiind acuzat de trafic de influenta si de luare de mita in valoare de doua milioane de euro, pe vremea cand era primar al Slatinei. La calculul numarului de zile de arest preventiv judecatorii au avut in vedere si cele 7 zile in care acesta s-a aflat in arest la domiciliu.

Pe 26 martie, ICCJ a respins cererea DNA de arestare preventiva a lui Darius Valcov, acesta fiind plasat in arest la domiciliu. Procurorii au atacat cu recurs masura.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Darius Valcov cerere arestare, #Darius Valcov arestat, #Darius Valcov tablouri , #arestat
Comentarii
C
Cronos
rank 3
incepe sa se clarifice dece Ponta apreciaza asa de mult codul fiscal
Poza JulianDoe
JulianDoe
rank 5