Functionar pus sub control judiciar dupa ce a primit trei ani mita de la o firma controlata de Darius Vilcov

Vineri, 05 Mai 2017, ora 17:33
3266 citiri
Functionar pus sub control judiciar dupa ce a primit trei ani mita de la o firma controlata de Darius Vilcov
Foto: Arhiva Hepta.ro

Un angajat al Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara (OCPI) Olt a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile de catre procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Olt, el fiind acuzat ca a primit mita timp de trei ani de la o firma controlata de fostul ministru de Finante Darius Vilcov (foto centru).

Conform procurorilor, angajatul OCPI Olt ar fi primit in perioada ianuarie 2012 - martie 2015, suma de 1.000 lei, lunar, din partea administratorului SC Millenium Topographica SRL Slatina. In schimbul banilor acesta trebuia sa verifice documentatia intocmita de catre angajatii societatii respective.

Daca era conforma, se admitea, iar in situatia in care erau relevate neconcordante de prezentare, se intocmea referat de completare a documentatiei. Anchetatorii mai arata ca informatiile erau apoi folosite de catre angajatii societatii atunci cand intocmeau documentatia cadastrala, care trebuia sa fie verificata chiar de inculpat.

"Acea activitate a functionarului public din cadrul Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Olt, de primire a unei sume de bani, lunar, din partea administratorului SC MILLENIUM TOPOGRAPHICA SRL Slatina - societate care avea ca obiect activitatea de cadastru, s-a efectuat fara niciun fel de titlu justificativ, banii fiind primiti in mod necuvenit, fara a exista vreun document din partea societatii, care sa evidentieze respectiva plata, in conditiile in care acesta masca primirea banilor, printr-o prestatie zilnica a sa, de consultanta acordata angajatilor societatii susmentionate", se arata intr-un comunicat al Parchetului de pe langa Tribunalul Olt.

Anchetatorii mai precizeaza ca angajatul OCPI Olt nu isi mai poate exercita atributiile de serviciu in perioada controlului judiciar.

Tot procurorii sustineau, in urma cu doi ani, ca Darius Vilcov a protejat, in perioada 2011 - 2015, firmele SC Contis Company SRL - SC Contis Consulting Company - S.C. Millenium Tophografica, Societatea Civila de Avocati Ciobanu si Asociatii si Enero Prod SRL - S.C. City Hotel & Lounge S.R.L.

Fostul ministru de Finante Darius Valcov este judecat intr-un dosar de trafic de influenta, spalare de bani si operatiuni financiare sau acte de comert incompatibile cu functiile ocupata de acesta, de primar, senator si ministru, fiind trimis in judecata de catre procurorii DNA in mai 2015.

Darius Valcov a stat in arest la domiciliu din 26 martie 2015 pana in 2 aprilie 2015, cand a fost arestat preventiv. In 23 iunie 2015, Darius Valcov a fost eliberat din arest, iar de atunci a fost sub control judiciar, pana in aprilie 2017, cand instanta suprema i-a revocat masura preventiva.

In ciuda acuzatiilor grave de coruptie care i se aduc fostului ministru de Finante, presedintele PSD Liviu Dragnea il sustine, are incredere in el si spune ca au lucrat impreuna la programul de guvernare, incercand acum sa il promoveze in viata publica si sa il implice in deciziile luate de Executivul condus de premierul Grindeanu.

"Eu cu Darius ma intalnesc de doua-trei ori pe saptamana, nu numai eu. A lucrat la programul de guvernare. Sper sa accepte sa mearga la o emisiune in zilele urmatoare sa spuna din perioada in care a lucrat la programul de guvernare si sa vorbeasca si despre programul de guvernare. Este un om foarte bine pregatit in care eu am avut incredere, atat timp cat a fost in Guvern si am incredere in continuare in capacitatea lui economica", a declarat Liviu Dragnea.

Eveniment Quarterly Report

”Eu nu am văzut în viaţa mea atâţia bani la un loc” Marcel Ciolacu se arată șocat de mita primită de baronul Dumitru Buzatu
”Eu nu am văzut în viaţa mea atâţia bani la un loc” Marcel Ciolacu se arată șocat de mita primită de baronul Dumitru Buzatu
Premierul şi preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a comentat mita pe care preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost prins în flagrant primind-o, el spunând că nu a văzut...
Lider PSD, despre mita primită de Dumitru Buzatu: ”Ireale imaginile, nu credea nimeni că în România anului 2023 se mai poate întâmpla aşa ceva”
Lider PSD, despre mita primită de Dumitru Buzatu: ”Ireale imaginile, nu credea nimeni că în România anului 2023 se mai poate întâmpla aşa ceva”
Senatorul Robert Cazanciu (PSD), a declarat luni, despre flagrantul preşedintelui Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, că imaginile apăarute în spaţiul public sunt ireale şi că nu...
#functionar Olt mita Darius Vilcov , #arestat