Ramane Valcov consilierul lui Dancila dupa condamnarea de azi? Ce spune purtatorul de cuvant al Guvernului

Joi, 08 Februarie 2018, ora 19:10
8098 citiri
Ramane Valcov consilierul lui Dancila dupa condamnarea de azi? Ce spune purtatorul de cuvant al Guvernului
Foto: Arhiva/Hepta.ro

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Nelu Barbu, a fost intrebat de jurnalisti, joi, in conferinta de la finalul sedintei de Guvern, despre situatia lui Darius Valcov, el raspunzand ca nu stie si nu este mandatat sa spuna nimic pe acest subiect.

Intrebat daca are vreun mesaj al premierului Viorica Dancila in legatura cu situatia lui Darius Valcov, purtatorul de cuvant al Guvernului a raspuns: "Nu sunt mandatat sa ofer niciun fel de comentariu in privinta acestui subiect. Daca Guvernul Romaniei va avea ceva de spus, cu siguranta o va face, si va anuntam".

Jurnalistii au insistat, intreband direct daca Darius Valcov si-a manifestat intentia de a demisiona sau daca premierul si-a manifestat intentia de a-l demite. Nelu Barbu a replicat: "Nu am niciun comentariu despre acest subiect. Nu cunosc, nu stiu, nu!".

Fostul primar al Slatinei Darius Valcov, actual consilier in aparatul de lucru al prim-ministrului, a fost condamnat, joi, de instanta suprema, la opt ani de inchisoare cu executare in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta, spalare de bani si operatiuni financiare sau acte de comert incompatibile cu functiile ocupate, dupa ce ar fi cerut de la o firma de constructii 20% din valoarea unor contracte publice, in perioada in care era edil.

Decizia pronuntata de magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie nu este definitiva.

#Darius Valcov consilier Dancila condamnat inchisoare , #arestat