Valcov nu mai vrea dupa gratii: Cand afla daca petrece Pastele acasa

Luni, 06 Aprilie 2015, ora 17:44
1997 citiri
Valcov nu mai vrea dupa gratii: Cand afla daca petrece Pastele acasa
Foto: Facebook/Darius Valcov

Darius Valcov, prin avocatii sai, a depus o cerere de inlocuire a arestului preventiv cu masura cercetarii in arest la domiciliu sau sub control judiciar, solicitarea fostului ministru urmand sa fie analizata marti de judecatorii instantei supreme.

Aparatorii fostului ministru au depus, luni, o cerere de inlocuire a masurii preventive in dosarul in care Darius Valcov este cercetat penal pentru fapte de coruptie.

In urma inregistrarii solicitarii, la nivelul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) s-a constituit un dosar si, in urma repartizarii aleatorii, acesta a fost repartizat pentru a fi analizat marti.

Darius Valcov, arestat preventiv pentru 23 de zile

Darius Valcov a fost adus, luni, Directia Nationala Anticoruptie (DNA), fiind insotit de politistii care l-au escortat din Arestul Politiei Capitalei, unde este incarcerat din 2 aprilie.

Surse judiciare au declarat ca Darius Valcov a fost adus la DNA pentru a da noi declaratii, dar si pentru alte acte procedurale.

Fostul ministru al Finantelor a fost audiat si in 2 aprilie la DNA, unde a mers dupa ce Senatul a avizat, in 1 aprilie, o noua cerere a procurorilor de arestare a acestuia.

Procurorii au cerut noul aviz de la Senat pentru urmarirea penala, retinerea si arestarea preventiva a lui Darius Valcov dupa ce au extins acuzatiile aduse acestuia, initial fiind inceputa urmarirea penala pe numele fostului ministru pentru trafic de influenta.

Astfel, Darius Valcov este acuzat si ca a folosit informatii obtinute cand a fost primar, senator si ministru, pentru a sprijini o firma de cadastru, una de contabilitate si un birou de avocatura. Procurorii sustin ca aceste firme erau detinute de Valcov, dar erau administrate prin interpusi.

Darius Valcov a stat in arest la domiciliu din 26 martie pana in 2 aprilie, cand a fost arestat preventiv pentru 23 de zile, pana in 24 aprilie inclusiv.

Darius Valcov, arestat la domiciliu (Video)

Instanta suprema a admis in 2 aprilie contestatia procurorilor DNA in cazul deciziei de arestare la domiciliu a lui Valcov luata de un judecator de drepturi si libertati de la ICCJ.

Decizia a fost luata dupa ce procurorii l-au acuzat de trafic de influenta, pentru ca ar fi intervenit, cand era primar al Slatinei, in atribuirea unor contracte catre un om de afaceri, care i-ar fi promis 20 la suta din sumele incasate.

Fostul ministru al Finantelor le-a propus procurorilor sa incheie un acord de recunoastere a vinovatiei sale, insa a fost refuzat, au declarat surse din randul anchetatorilor.

Valcov a vrut sa-si recunoasca vina, procurorul DNA a refuzat - surse

#Darius Valcov arest, #Darius Valcov cerere eliberare, #Darius Valcov DNA , #arestat