Forumul Democrat al Germanilor din Romania cere demisia lui Valcov si anunta ca va sesiza institutiile din Germania

Marti, 04 Septembrie 2018, ora 13:32
4602 citiri
Forumul Democrat al Germanilor din Romania cere demisia lui Valcov si anunta ca va sesiza institutiile din Germania
Foto: Arhiva Hepta.ro

Forumul Democrat al Germanilor din Romania (FDGR) a precizat, marti, ca este reprezentantul legitim al minoritatii germane, constituit in baza Constitutiei Romaniei, si precizeaza ca va sesiza institutiile din Germania, in baza Tratatului care prevede responsabilitatea comuna pentru "protectia drepturilor si a pastrarii identitatii minoritatii germane din Romania".

"FDGR respinge cu fermitate postarea pe Facebook a lui Darius Valcov, consilierul prim-ministrului Viorica Vasilica Dancila, in care se sugereaza ca FDGR ar fi o organizatie nazista. FDGR subliniaza din nou ca este reprezentantul legitim al minoritatii germane, constituit in baza Constitutiei Romaniei si a legislatiei in vigoare, avand un statut aprobat de catre instantele din Romania", au transmis, marti, reprezentantii FDGR, printr-un comunicat.

Acestia reitereaza ideea ca au solicitat premierului demiterea imediata a consilierului personal Valcov si delimitarea publica de astfel de calomnii aduse FDGR.

"Avand in vedere repetatele atacuri la adresa sa din partea unor membrii PSD, incepand din 2014, FDGR isi aroga dreptul de a sesiza nu doar instantele si institutiile abilitate din Romania (ca pana acum), ci si a celor din RFG in baza Tratatului intre Romania si RFG din 21 aprilie 1992, care stipuleaza responsabilitatea comuna pentru protectia drepturilor si a pastrarii identitatii minoritatii germane din Romania", se mai arata in documentul semnat de Paul-Juergen Porr, presedinte FDGR.

Consilierul premierului, Darius Vacov, a postat duminica pe pagina sa de Facebook un clip video care sugereaza ca #rezist si Forumul Democrat al Germanilor din Romania sunt organizatii naziste. In montaj apare si o fotografie cu presedintele Iohannis, pe care il aseamana cu Hitler.

Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania "Elie Wiesel" a transmis luni ca a luat la cunostinta cu maxima ingrijorare despre imaginile postate pe Facebook de Darius Valcov.

"Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania "Elie Wiesel" a luat la cunostinta, cu maxima ingrijorare, despre gestul pe care unul dintre consilierii premierului, Darius Valcov, l-a facut pe pagina sa de Facebook, prin care il infatiseaza pe presedintele Klaus Iohannis in chip de Adolf Hitler, folosind in postare si alte elemente specifice nazismului. Astfel de postari, facute de catre un demnitar al statului, pot atrage dupa sine si incuraja totodata derapaje grave", a transmis Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania "Elie Wiesel", printr-un mesaj postat pe Facebook.

In 23 august, senatorul PSD Liviu Pop a afirmat, la Antena 3, ca presedintele Klaus Iohannis a condus o organizatie care este un "continuator" al unui grup nazist, fostul ministru al Educatiei spunand ca are aceste informatii "de pe net".

"Grupul Etnic German a fost organizatie nazista condamnata pentru crime de razboi (...) Daca Forumul German nu e continuatorul Grupului Etnic German, astept oficial lucrurile acestea, eu am spus ce citesc de pe net", a sustinut Pop.

A doua zi, Forumul Democrat al Germanilor din Romania a condamnat "calomniile ordinare debitate" de senatorul PSD Liviu Pop si a cerut liderului PSD, Liviu Dragnea, si premierului Viorica Dancila "sa se delimiteze public de astfel de calomnii".

Citește și:
Ce clădiri istorice rămân fără apărare dacă PUZ Zone Protejate dispare. Nicușor Dan: ”Este complet fals ce susțin șeful ISC, Paul Racoviță și prefectul Toni Greblă”
Ce clădiri istorice rămân fără apărare dacă PUZ Zone Protejate dispare. Nicușor Dan: ”Este complet fals ce susțin șeful ISC, Paul Racoviță și prefectul Toni Greblă”
Primarul general Nicuşor Dan a afirmat luni, 6 februarie, referitor la intenţia prefectului Capitalei Toni Greblă de a suspenda în instanţă PUZ Zone Protejate, că este singurul regulament...
Portret de prezidențiabil: ce își doresc românii?
Portret de prezidențiabil: ce își doresc românii?
Potrivit unui sondaj recent, românii ar vrea un prezidențiabil care să aibă notorietate, imagine bună, să creadă în anticorupție, să aibă un proiect economic coerent și să țină țara...