Aberatia zilei: Codul Fiscal, modificat de un urmarit penal acuzat ca ia mita la punga si distruge probe

Luni, 16 Martie 2015, ora 20:36
4375 citiri
Aberatia zilei: Codul Fiscal, modificat de un urmarit penal acuzat ca ia mita la punga si distruge probe
Foto: Pagina de Politica

Premierul Victor Ponta il lauda pe Darius Valcov si considera ca plecarea lui din Guvern este o pierdere. Mai mult, nici nu-l lasa sa demisioneze pana nu prezinta noul Cod Fiscal in Parlament, desi Valcov este acuzat de procurori ca lua mita in pungi si complota in cimitir, de frica interceptarilor.

La trei zile dupa ce in mass-media au aparut informatii socante despre comportamentul infractional al lui Darius Valcov, Victor Ponta inca il considera un ministru performant si apreciaza ca plecarea lui din Guvern este "o pierdere".

Ministrul Finantelor Darius Valcov, urmarit penal pentru spaga de 2 milioane de euro

Valcov primea mita in pungi si discuta in cimitir de frica interceptarilor

"Mai aveti intrebari legate de retineri, arestari, catuse? Eu ma ocup la guvern de paine, show-ul il fac altii", s-a enervat, luni, Victor Ponta pe jurnalisti.

Este a N-a oara cand Victor Ponta se desparte cu regret de oameni acuzati ca au incalcat grav legea, un lucru de neinteles pentru un fost procuror pregatit pe bancile Universitatii Bucuresti sa apere legea.

Asa a fost si cu Ioan Mang, dovedit ca a plagiat 8 lucrari, asa a fost si cu Relu Fenechiu, pastrat in Guvern chiar si dupa ce a fost condamnat la inchisoare de prima instanta, asa a fost si cu altii.

Premierul Romaniei pare sa creada sincer ca, daca esti bun intr-un anumit domeniu, putem inchide ochii cu totii daca incalci legea cerand mita sau ascunzandu-te de anchetatori.

Stenograme in dosarul Valcov "Nu puteam sa ma urc cu ei (banii) in masina, imi rupeau mana". "Darius, cu o lacrima in ochi: Mi le asum pe toate"

Stenograme in dosarul Valcov: Sume halucinante invartite de sofer si asigurari ca se va lasa cel mult cu amenzi

Sa nu revoci imediat din functie un ministru de Finante urmarit penal pentru coruptie este o rusine pentru tara pe care o guvernezi, dovada comentariile aparute in presa internationala (Reuters, Bloomberg, AFP, Le Monde). Dar sa il mentii in functie pe ministrul respectiv pentru a promova in Parlament Codul Fiscal si Codul de Procedura Fiscala, sub pretextul ca n-ar fi nimeni altcineva in stare sa faca acest lucru, este o aberatie.

Reuters, despre urmarirea penala a lui Valcov: O lovitura pentru Guvernul Ponta

Demisia lui Valcov, in presa straina: Oficialul cu cel mai inalt rang care a demisionat din cauza coruptiei

Ce credibilitate au aceste coduri elaborate de un potential infractor, coduri in baza carora noi toti vom plati taxe si impozite in anii urmatori? Ce credibilitate mai are Ministerul de Finante cu Darius Valcov in fruntea lui, cata vreme procurorii spun ca el si complicii sai au incercat sa distruga hard-diskuri si sa arda documente pentru a-si acoperi urmele? Ce credibilitate mai au controalele ANAF desfasurate in urmatoarea perioada?

"Sunt mult prea importante. Restul sunt chestii politice si deja nici nu ma mai ocup de politica, ma ocup de guvernare", s-a justificat luni Victor Ponta.

Darius Valcov - demisionar, dar inca in functie. Ponta anunta cat il mai tine la Finante (Video)

Dar, intr-o societate democratica, si politica, si guvernarea se bazeaza pe incredere. Un politician este votat si poate ajunge premier pentru ca alegatorii au incredere in el. Un guvern este investit de Parlament tot in baza increderii ca este capabil sa guverneze in folosul cetatenilor. Un partener strain negociaza cu ministrul de Finante pentru ca are incredere in cinstea si cuvantul lui. Mai dispune Darius Valcov de asa ceva?

Probabil ca daca Darius Valcov nu era ministru, ci director intr-o multinationala, la scurt timp de la inceperea urmaririi penale si aparitia stenogramelor incriminatoare in presa era dat afara pentru grave prejudicii de imagine.

Din pacate, imaginea Guvernului Romaniei e atat de stirbita de cei 13 fosti sau actuali ministri care au avut probleme mari cu legea, incat lui Victor Ponta nici nu pare sa-i mai pese.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Valcov urmarit penal, #Valcov demisie Finante, #Ponta Valcov Coduri Fiscale , #DNA