Aberatia zilei: Denuntatorul din Comisia Juridica

Sambata, 28 Martie 2015, ora 08:59
12540 citiri
Aberatia zilei: Denuntatorul din Comisia Juridica

Sincer, pana ca DNA sa ne informeze despre ispravile lui Darius Valcov nu auzisem de deputatul Daniel Barbulescu. De fapt, de mai multi parlamentari nu am auzit decat dupa ce au ajuns pe mana DNA, insa Barbulescu are o calitate aparte: e membru in Comisia Juridica a Camerei. Va dati seama ce grozavie?

Impinsi de curiozitate, am vrut sa stim cine e deputatul care l-a denuntat pe fostul ministru de Finante, ce pregatire si experienta are, ce trecut politic. Asa am aflat ca nu numai ca vom avea un Cod Fiscal gandit de un pesedist care cara banii din mita cu punga si ascundea tablouri in pereti, dar avem (si vom avea) legi mestesugite de un alt pesedist, care a distrus posibile probe la solicitarea primului, de frica legii.

In casa lui Barbulescu au gasit anchetatorii seiful in care se aflau, printre altele, 90.000 de dolari si 1.323.850 de lei, trei lingouri de aur de trei kilograme, un tablou inscriptionat Renoir si altul Jean Cocteau.

"Mi-a spus sa il deschid si sa distrug ambalajele, respectiv pungi de plastic si de hartie in care se aflau banii si eventualele documente, respectiv niste plicuri rupte pe care se afla un scris de mana - date calendaristice si sume de bani. M-am conformat solicitarii lui Valcov Darius Bogdan si cu aceasta ocazie am vazut ca in seif se aflau sume de bani", le-a spus Dan Barbulescu procurorilor DNA.

Desi au trecut mult mai multe minute decat cele 5 acceptabile intr-o asemenea situatie, Dan Barbulescu continua sa fie mentinut si la ora actuala de PSD in Comisia Juridica a Camerei Deputatilor (la fel cum ex-pesedistul Sebastian Ghita este mentinut in Comisia de Control SRI, in ciuda scandalurilor in care a fost implicat).

Din CV-ului postat pe site-ul Camerei Deputatilor reiese ca Dan Barbulescu a obtinut intre anii 2000-2004 doua licente: una la Stiinte Politice (Universitatea Bucuresti) si o a doua in Drept (Universitatea "Constantin Brancusi", Targu-Jiu). Cum a reusit e dificil de inteles.

Apoi, a terminat doua mastere in doar doi ani (2004-2006), unul in management politic si al doilea in studii europene si drept comunitar. A urmat si al treilea master, (2006-2008), la ASE, in managementul Administratiei Publice locale.

Si la ce i-a folosit atata carte, ati putea intreba? Nu putem spune, desi banuim. Insa nici n-ai crede ca un om atat de scolit s-ar putea preta la matrapazlacurile la care e suspectat ca a fost complice.

La fel ca Valcov, si Barbulescu a avut o frumoasa cariera politica in PDL, insa a tradat partidul la mare fix, in mai 2012, punand umarul la caderea Guvernului Ungureanu.

"Este adevarat, am votat pentru caderea Guvernului, in primul rand pentru ca asa mi-au cerut cetatenii municipiului Slatina, in special pensionarii, care m-au trimis in Parlament sa le reprezint interesele", se justifica pe atunci democrat-liberalul, viitor pesedist.

Si atunci ne miram ca l-a denuntat pe Valcov?

La urma urmei, e treaba lui si a cumatrului Darius Valcov (cel care i-a botezat copilul) cum scapa de lingouri si gravuri si prin ce partide se plimba, ceea ce ne intereseaza pe noi, concetatenii lui, este sa elibereze cat mai repede locul de membru al Comisiei Juridice, una dintre comisiile de maxima importanta din Camera Deputatilor.

Pentru ca este aberant ca un om care se preteaza la distrugerea de probe sa fie lasat sa gandeasca legile tarii.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Citeste si:
Ciprian Ciucu a fost amendat cu 10.000 de lei: ”De acum vor începe să vină după mine”
Ciprian Ciucu a fost amendat cu 10.000 de lei: ”De acum vor începe să vină după mine”
Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a anunțat că a primit o amendă în valoare de 10.000 de lei pentru că că nu a prelungit două certificate de urbanism care ar permite construirea unor...
Iohannis a promulgat legea care permite împușcarea urşilor periculoşi
Iohannis a promulgat legea care permite împușcarea urşilor periculoşi
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care poate fi făcută intervenţia imediată împotriva urşilor periculoşi, nu doar în interiorul, ci şi în exteriorul localităţilor....