Avocatul explica de ce Valcov voia sa plece in Elvetia: Nu era gen Mazare, Udrea, Bica

Vineri, 21 Iunie 2019, ora 13:42
8603 citiri
Avocatul explica de ce Valcov voia sa plece in Elvetia: Nu era gen Mazare, Udrea, Bica
Foto: captura video Facebook/Guvernul Romaniei

Adrian Georgescu, avocatul lui Darius Valcov, a declarat vineri, la Curtea de Apel Bucuresti, ca fostul consilier al premierului Viorica Dancila urma sa mearga in Elvetia pentru a-si duce copilul in tabara, sustinand ca nu era "o plecare gen Mazare, Udrea, Bica".

Curtea de Apel Bucuresti a judecat vineri o contestatie depusa de Darius Valcov, in care acesta solicita ridicarea controlului judiciar pus pe numele lui de procurorii DIICOT.

La iesirea din sala de judecata, Darius Valcov a refuzat sa raspunda intrebarilor jurnalistilor, insa avocatul sau a declarat ca procurorii DIICOT l-au plasat pe Valcov sub control judiciar, dupa ce au aflat ca acesta urma sa se deplaseze in Elvetia.

"Urma sa plece in Elvetia, sa-si duca copila in tabara. Nu este niciun fel de secret ca sora lui Valcov se afla in Elvetia de 10 ani. Pentru copila fusese cumparata tabara respectiva, achitata, am si trimis documente procurorului de caz. (...)

Nu era o plecare gen, ca sa zic asa, Mazare, Udrea, Bica si alte persoane din astea, asa cum, sunt convins, ca i-a fost sugerat procurorului de caz. (...) Valcov nu se mai afla sub imperiul masurilor preventive de aproape trei ani. Daca Valcov ar fi vrut sa plece din tara, pentru ca avem o hotarare care nu este definitiva, eu cred ca ar fi putut sa o faca de o mie de ori pana acum. (...)

Valcov este angajat in Bucuresti, are un contract de munca in mediul privat", a explicat avocatul Adrian Georgescu.

Foto: Ziare.com

Avocat: Nu este infractiune

In opinia avocatului, fapta de care este acuzat Valcov nu este infractiune, pentru ca acesta a publicat un document care a fost denuntat de institutiile statului, respectiv de directorul SRI, Eduard Hellvig, si de catre procurorul general.

"A publica un document care nu poarta marcaje de secret, pe o pagina de Facebook, cu scopul de a informa oamenii in legatura cu faptul ca autoritatile nu spun adevarul in legatura cu aceste protocoale, in opinia mea inseamna ca Valcov nu a savarsit infractiunea de care este acuzat. (...)

Cand a fost luata masura fata de Valcov, marti, la ora 14,00, am retrait niste vremuri pe care le-am considerat ca nu le voi mai trai in tara asta. Vremuri in care anumite persoane erau luate de pe aeroport, vremuri in care anumite persoane, care urmau sa plece din tara din diverse motive, erau oprite prin masuri preventive luate in dosare care zaceau in amortire.

Masura este luata intr-un dosar in care, din februarie, nu s-a intamplat nimic, intr-un dosar in care au fost administrate toate mijloacele de proba si dosarul era finalizat, intr-un dosar in care nu mai era nimic de administrat la acest moment, un dosar care zacea in adormire", a mai spus avocatul.

Pus sub control judiciar

Marti, procurorii DIICOT au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar pentru o perioada de 60 de zile fata de Darius Valcov, fost consilier al premierului Viorica Dancila, pentru savarsirea infractiunii de divulgare a secretului care pericliteaza securitatea nationala, in legatura cu publicarea protocolului de colaborare intre SRI si Parchetul General.

Printre alte interdictii, Darius Valcov nu are voie sa paraseasca municipiul Slatina fara incuviintarea procurorului care se ocupa de acest dosar.

Eveniment Quarterly Report

Cine spune ministrul de Finanțe că sunt „răsfățați” și „invidioși”, după noile modificări fiscale. „Ar fi o nebunie acest lucru”
Cine spune ministrul de Finanțe că sunt „răsfățați” și „invidioși”, după noile modificări fiscale. „Ar fi o nebunie acest lucru”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat că proprietarii de hoteluri şi restaurante sunt în continuare cei mai răsfăţaţi ca urmare a noilor măsuri fiscale, deoarece vor avea în...
Dacian Cioloş, apel la coordonarea acţiunilor opoziţiei pentru demiterea lui Marcel Ciolacu: Se poate depune o moţiune de cenzură fără AUR
Dacian Cioloş, apel la coordonarea acţiunilor opoziţiei pentru demiterea lui Marcel Ciolacu: Se poate depune o moţiune de cenzură fără AUR
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş face joi un apel la coordonarea acţiunilor opoziţiei pentru demiterea lui Marcel Ciolacu, el arătând că există o majoritate posibilă în Parlament,...
#Darius Valcov Elvetia, #Darius Valcov control judiciar, #Darius Valcov coruptie, #Darius Valcov protocol , #DNA