Cand nu va mai fi Valcov ministru de Finante (Video)

Luni, 16 Martie 2015, ora 10:33
3281 citiri
Cand nu va mai fi Valcov ministru de Finante (Video)
Foto: Facebook/Darius Valcov

Ministrul demisionar al Finantelor Darius Valcov a declarat, luni dimineata, ca in urmatoarele zile isi va continua munca la minister, incercand sa finalizeze Codul fiscal si Codul de procedura fiscala.

Ulterior, Guvernul va lua act de demisia sa si va pleca din functie, a mai precizat Darius Valcov, care este urmarit penal de DNA pentru luare de mita.

"Vineri am dat declaratii la DNA, mi-am sustinut nevinovatia, de vineri seara l-am anuntat pe premier de demisia mea, pentru a nu exista o imagine negativa asupra Guvernului si asupra Romaniei, duminica mi-am prezentat demisia, acum ma duc si ma ocup de Coduri", a declarat Darius Valcov.

Acesta a adaugat ca Executivul va luat act de demisia sa cel mai probabil in aceeasi zi in care va finalizat lucrarile la Codul fiscal.

Darius Valcov a precizat si duminica seara, la Antena 3, ca demisia sa din functia de ministru al Finantelor reprezinta un gest normal, pentru a nu afecta imaginea Guvernului.

Victor Ponta: Darius Valcov si-a dat demisia

El a spus ca premierul l-a rugat sa finalizeze procedurile legate de Codul fiscal si de Codul de procedura fiscala, lucru pe care l-a acceptat.

Ponta: O pierdere pentru Guvern

Premierul Victor Ponta a anuntat, duminica seara, ca ministrul Finantelor, Darius Valcov, i-a prezentat la pranz demisia. Premierul a mai spus ca asteapta ca Valcov sa termine proiectul de Cod Fiscal si ca acesta este o "pierdere pentru Guvern".

Ponta: Valcov e o pierdere pentru Guvern. Am trei propuneri pentru Finante, sper sa gasesc un kamikaze

"Astept de la domnul Valcov ca in zilele urmatoare sa termine proiectul de Cod Fiscal si imediat o sa ma gandesc la cel care il va inlocui si o sa-i prezint propunerea presedintelui. (...) Nu este totusi o functie usoara. Vreau sa propun pe cineva care sa poata sa duca mai departe proiectele la nivelul la care le-a dus domnul Valcov, adica foarte inaintat", a declarat premierul.

Demisia lui Valcov, in presa straina: Oficialul cu cel mai inalt rang care a demisionat din cauza coruptiei

Duminica dupa-amiaza, Klaus Iohannis i-a cerut prim-ministrului sa demareze procedura de revocare din functie a ministrului de Finante, in urma inceperii procedurii de urmarire penala in cazul acestuia.

Darius Valcov, urmarit penal

Darius Valcov este urmarit penal fiind acuzat ca ar fi luat mita doua milioane de euro, infractiune comisa cand era primar al orasului Slatina.

Ministrul de Finanate ar fi intervenit la acea vreme in favoarea unui om de afaceri in atribuirea unor contracte, in schimbul promisiunii a 20% din sumele incasate. El a fost audiat, vineri seara, in calitate de suspect, la DNA.

Ministrul Finantelor Darius Valcov, urmarit penal pentru spaga de 2 milioane de euro

Stenograme in dosarul Valcov: Sume halucinante invartite de sofer si asigurari ca se va lasa cel mult cu amenzi

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Darius Valcov Cod fiscal, #Darius Valcov DNA, #Darius Valcov termina Cod fiscal , #DNA