Darius Valcov, trimis in judecata pentru o spaga totala de aproape un milion de euro

Joi, 26 Noiembrie 2015, ora 12:58
3108 citiri
Darius Valcov, trimis in judecata pentru o spaga totala de aproape un milion de euro
Foto: Ziare.com

Darius Valcov a fost trimis in judecata de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, intr-un nou dosar, fiind acuzat de luare de mita (2 infractiuni) si trafic de influenta.

Potrivit DNA, la data faptelor Darius Vlacov era primar al municipiului Slatina.

Darius Valcov, sub control judiciar in al treilea dosar la DNA - a cerut mita 2,5 milioane de lei

"In perioada noiembrie-decembrie 2012, inculpatul Valcov Darius-Bogdan, in calitate de primar al municipiului Slatina, i-a pretins unui om de afaceri - denuntator in cauza, aproximativ 10% din sumele incasate de societatea unui om de afaceri de la Primaria Slatina, in baza unui contract semnat anterior, iar in perioada 21 ianuarie - 13 iunie 2013 a primit, in mai multe transe, de la respectiva societate, printr-o firma intermediara, suma de 2.146.270 lei, astfel incat denuntatorul sa nu intampine probleme in derularea contractului si sa primeasca banii la timp pentru lucrarile efectuate", se arata in comunicatul DNA.

Darius Valcov scapa de arest

Contractul avea ca obiect elaborarea studiilor de fezabilitate, proiectelor tehnice si executia lucrarilor pentru izolarea termica a fatadelor a 131 de blocuri din Slatina.

Darius Valcov a procedat la fel si in cazul unui alt contract incheiat de institutia publica pe care o reprezenta cu o alta societate comerciala, privind reabilitarea Centrului istoric al orasului Slatina.

Valcov, urmarit penal intr-un nou dosar - a luat mita si cand era ministru al Finantelor (Video)

Valcov a fost supus testului poligraf: L-a picat cand a negat ca a primit mita de la Theodor Berna

"Astfel, in luna iunie 2012, inculpatul Valcov Darius-Bogdan a pretins de la administratorul firmei respective, printr-un intermediar, 10% din valoarea contractului, in schimbul semnarii respectivului act de catre autoritatea contractanta si efectuarii la timp a platilor, iar, ulterior, a primit prin intermediul unor persoane suma totala de 450.000 lei", arata DNA.

Totodata, in data de 23 iulie 2014, intre S.C. Compania de Apa Olt S.A., si aceeasi firma s-a incheiat un contract de lucrari avand ca obiect "Continuarea lucrarilor de reabilitare si extindere a retelelor de apa si apa uzata in aglomerarile Potcoava si Scornicesti", pretul licitat contractat fiind de 17.000.000 lei fara TVA.

Primul dosar al lui Darius Valcov, finalizat de DNA. Fostul ministru, trimis in judecata (Video)

"Ulterior, administratorul firmei respective a fost contactat de o persoana din cercul de apropiati ai inculpatului Valcov Darius-Bogdan, care i-a comunicat ca acesta din urma ii pretinde 10% din valoarea contractului respectiv pentru a interveni la conducerea companiei in vederea efectuarii la timp a platilor aferente contractului, lucru cu care omul de afaceri a fost de acord.

Suma de 1.700.000 lei (echivalentul unui procentaj de 10%), pretinsa in modalitatea descrisa mai sus, urma sa-i fie remisa inculpatului dupa primirea de catre societatea respectiva a unui avans mai mare pentru lucrarile efectuate, acesta urmand sa depuna diligentele necesare in acest sens", subliniaza DNA.

DNA, o noua cerere de arestare pentru Darius Valcov

Darius Valcov, arestat preventiv pentru 23 de zile

Astfel, in lunile septembrie 2014 si februarie 2015, Valcov a primit, in doua transe, de la omul de afaceri, tot prin intermediari, suma de bani pretinsa initial.

Precizam ca, pentru aceleasi lucrari, el a pretins si primit anterior de la un alt om de afaceri un procentaj de 20% din valoarea contractului.

Suma totala primita de Darius Valcov in urma savarsirii celor trei infractiuni de coruptie se ridica la 4.296.270 de lei.

I.O.

#Darius Valcov DNA, #Darius Valcov trimis judecata, #Darius Valcov mita, #Darius Valcov trafic influenta , #DNA