Ministrul Finantelor Darius Valcov, audiat la DNA. Surse - este cercetat pentru fapte de coruptie

Vineri, 13 Martie 2015, ora 18:12
15950 citiri
Ministrul Finantelor Darius Valcov, audiat la DNA. Surse - este cercetat pentru fapte de coruptie
Foto: Hepta.ro

Ministrul Finantelor Darius Valcov este audiat vineri seara de procurorii anticoruptie. Cu putin timp inainte, ministrul participase la o emisiune TV.

Darius Valcov a fost citat cu mandat la DNA, potrivit unor surse judiciare citate de Realitatea Tv. Ministrul este insotit de avocat.

B1 TV relateaza ca Valcov ar avea calitatea de suspect si ca ar fi cercetat in legatura cu niste contracte incheiate de administratia din Slatina pe vremea cand era primar.

Senatorul PSD nu a facut nicio declaratie in fata jurnalistilor.

Nu se stie oficial pana in acest moment in ce caz trebuie sa dea explicatii in fata procurorilor anticoruptie. Avocatul Jean Panaitescu, fost procuror si fost judecator, il reprezinta pe Valcov. "Apararea oricarui subiect anchetat de DNA este extrem de grea", a declarat avocatul, fara a face comentarii suplimentare.

Jean Panaitescu care pentru o scurta perioada de timp a fost Procuror General al Sectiei militare din D.N.A. a declarat: "Apararea oricarui subiect anchetat de DNA este extrem de grea", nedorind sa faca si alte comentarii.

Alte doua persoane suspecte in cazul care are legatura cu ministrul Darius Valcov sunt asteptate la DNA.

Citarea lui Darius Valcov la DNA nu poate avea legatura cu activitatea sa ca ministru. Pentru cercetarea unor fapte comise de membri ai Guvernului, este necesara incuviintarea urmaririi penale de catre camera parlamentara din care acestia fac parte.

Mai mult, in cazul in care procurorii anticoruptie decid ca se impune retinerea pentru 24 de ore a lui Darius Valcov, ei nu pot pune in aplicare aceasta masura pe loc. Anchetatorii trebuie sa ceara mai intai incuviintarea retinerii lui Valcov din partea Senatului, intrucat acesta are si calitatea de senator.

In cazul in care DNA va formula o astfel de solicitate, ea va fi suspusa votului plenului Senatului, care va decide daca Valcov poate fi sau nu retinut.

Cine este Darius Valcov

Darius Valcov a devenit primarul orasului Slatina, in 2004, la doar 27 de ani. Acesta a fost atunci promovat de fostul presedinte Traian Basescu. Ulterior, Valcov si-a schimbat orientarea politica, alaturandu-se social-democratilor, iar cel care l-a sprijinit a fost premierul Victor Ponta, numindu-l la sefia Ministerului Bugetului.

Cand acest portofoliu a fost comasat cu cel al Finantelor, Valcov a devenit seful portofoliului Buget si Finante.

Valcov este casatorit cu Lavinia Sandru, fost parlamentar si actual realizator la Realitatea TV. Darius Valcov si Lavinia Sandru au impreuna doi copii, iar nasul de cununie al acestora este Cosmin Gusa.

Traian Basescu a prevazut momentul DNA

Fostul presedinte Traian Basescu a prevazut faptul ca Valcov ar putea avea probleme cu DNA. Basescu a facut afirmatia dupa ce investirea in functia de ministru al Bugetului a lui Darius Valcov a fost amanata, din cauza ca Victor Ponta nu a putut participa la depunerea juramantului.

Ministrul Bugetului rateaza juramantul. Presedintia: Poate Ponta nu-l mai sustine

"Astept prezenta lui Ponta care va insemna asumarea propunerii lui Darius Valcov. Nu e vorba ca Darius Valcov e urmarit penal, dar are diverse aspecte din mandatul de primar care au fost sesizate justitiei si nu se stie cand incepe si daca incepe urmarirea penala. Gestul lui Ponta mi s-a parut o fuga de raspundere. E un ministru care poate avea probleme", declara Basescu in august 2014.

Basescu ii cere lui Ponta sa-si asume desemnarea lui Valcov, dupa ce-a vazut raportul SRI despre el

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum au furat partidele startul campaniei. Bucureștiul, împânzit cu afișe și bannere gigantice cu candidați FOTO
Cum au furat partidele startul campaniei. Bucureștiul, împânzit cu afișe și bannere gigantice cu candidați FOTO
Deși au mai rămas mai bine de trei săptămâni până la startul oficial al campaniei electorale, partidele au furat deja startul campaniei cu afișe gigantice în principalele intersecții și...
Ciprian Ciucu nu-l susține pe Piedone la Capitală: ”Avem niște așteptări în ceea ce privește anvergura intelectuală, moralitatea”
Ciprian Ciucu nu-l susține pe Piedone la Capitală: ”Avem niște așteptări în ceea ce privește anvergura intelectuală, moralitatea”
Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, nu crede în varianta Cristian Popescu Piedone. Edilul a anunțat clar că nu va susține candidatura acesstuia la Primăria Capitalei. Primarul Sectorului...
#Darius Valcov DNA, #Darius Valcov DNA suspect, #Darius Valcov DNA audiat , #DNA