DNA cere iar arestarea lui Darius Valcov: Senatorii discuta dosarul cu lingouri si tablouri (Video)

Luni, 30 Martie 2015, ora 08:51
3227 citiri
DNA cere iar arestarea lui Darius Valcov: Senatorii discuta dosarul cu lingouri si tablouri (Video)

Biroul Permanent al Senatului se va reuni luni si va analiza a doua cerere a DNA de incuviintare a retinerii si arestarii fostului ministru de Finante Darius Valcov.

Ulterior, solicitarea DNA va ajunge in Comisia juridica a Senatului, unde parlamentarii juristi vor analiza la randul lor dosarul lui Valcov si vor da un aviz favorabil sau negativ.

Votul final apartine plenului Senatului, care ar trebui sa decida in urmatoarele doua saptamani daca Darius Valcov poate fi sau nu arestat preventiv.

Darius Valcov este acuzat de trafic de influenta, intr-un nou caz, dupa ce procurorii au gasit, printre altele, mai multe lingouri care i-ar apartine acestuia.

DNA, noua cerere de arestare pentru Darius Valcov: Avea seif cu lingouri de aur, multi bani si tablouri

In prezent, fostul ministru de Finante se afla in arest la domiciliu. Senatul a incuviintat miercurea trecuta cererea procurorilor anticoruptie, insa judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) au dispus ca fostul demnitar sa fie cercetat in arest la domiciliu.

Darius Valcov, arestat la domiciliu (Video)

Cea de-a doua solicitare DNA privind incuviintarea retinerii si arestarii preventive in cazul lui Darius Valcov a ajuns, martea trecuta, la Secretariatul Senatului, care a transmis documentul Biroului Permanent.

A doua cerere DNA privind retinerea si arestarea lui Valcov a ajuns la Senat

Cand s-ar putea da votul in Senat

Potrivit Regulamentului Senatului, in cazul solicitarilor privind incuviintarea retinerii si arestarii preventive pentru un senator, Comisia juridica are un termen de maximum trei zile pentru a elabora raportul si a-l transmite plenului, pentru vot final. Astfel, sunt sanse sa avem un verdict in cazul lui Valcov saptamana aceasta.

Totusi, cel mai probabil, o decizie in acest sens va fi luata totusi saptamana viitoare, intrucat procedura parlamentara impune ca votul in plenul Senatului sa fie dat in maximum cinci zile de la finalizarea raportului Comisiei juridice.

DNA a cerut martea trecuta un nou aviz pentru arestarea lui Darius Valcov, suspectat ca a folosit diverse informatii obtinute in mandatele de primar, senator si ministru, pentru a sprijini firme pe care le controla prin interpusi.

Darius Valcov ar fi primit in schimb, printre altele, trei lingouri de aur, in greutate de trei kilograme, un tablou cu rama aurie inscriptionat Renoir, un tablou inscriptionat Jean Coteau si o pictura pe lemn inscriptionata Aurel Acasandrei, toate fiind depozitate intr-un seif. De asemenea, au mai fost depozitate si sumele de 90.000 de dolari si 1,3 milioane de lei.

Intre timp, DNA a decoperit ca Darius Valcov ascundea 101 tablouri semnate de pictori celebri, cu care intentiona sa isi deschisa o galerie de arta.

Valcov ar fi cumparat tablouri de un milion de euro in 2013: 29 de panze, gasite in Dorobanti

Citeste si:
Ministrul Fondurilor Europene, după anunțul PSD privind renegocierea PNRR: ”Nu există niciun fel de discuţie”
Ministrul Fondurilor Europene, după anunțul PSD privind renegocierea PNRR: ”Nu există niciun fel de discuţie”
Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a declarat joi, 27 ianuarie, că țara noastră este la zi în privința obiectivelor asumate în Planului Naţional de Redresare...
Reacția ministrului de Interne după ce a primit facturi de 1.700 de lei la energie și gaze: ”Speranţele de a beneficia de o compensare sunt zero”
Reacția ministrului de Interne după ce a primit facturi de 1.700 de lei la energie și gaze: ”Speranţele de a beneficia de o compensare sunt zero”
Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat joi, 27 ianuarie, că ”s-a uitat cu îngrijorare” pe facturile la energie pe care le-a primit pentru luna decembrie, valoarea acestora fiind de...