Fostul ministru al Finantelor Darius Valcov, audiat din nou la DNA

Marti, 31 Martie 2015, ora 09:21
2459 citiri
Fostul ministru al Finantelor Darius Valcov, audiat din nou la DNA

Fostul ministru al Finantelor Darius Valcov a venit, marti, la DNA, pentru a da noi declaratii in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta, dupa ce ar fi intervenit, cand era primar al Slatinei, in atribuirea unor contracte catre un om de afaceri.

Audierile au loc in conditiile in care comisia juridica a Senatului discuta marti dosarul lui Valcov, urmand sa dea un aviz favorabil sau negativ pentru noua cerere a DNA de retinere si arestare a fostului ministru.

Votul final apartine plenului Senatului, care ar trebui sa decida in urmatoarele doua saptamani daca Darius Valcov poate fi sau nu arestat preventiv.

Darius Valcov este acuzat de trafic de influenta, intr-un nou caz, dupa ce procurorii au gasit, printre altele, mai multe lingouri care i-ar apartine acestuia.

DNA, noua cerere de arestare pentru Darius Valcov: Avea seif cu lingouri de aur, multi bani si tablouri

In prezent, fostul ministru de Finante se afla in arest la domiciliu. Senatul a incuviintat miercurea trecuta cererea procurorilor anticoruptie, insa judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) au dispus ca fostul demnitar sa fie cercetat in arest la domiciliu.

Darius Valcov, arestat la domiciliu (Video)

Cea de-a doua solicitare DNA privind incuviintarea retinerii si arestarii preventive in cazul lui Darius Valcov a ajuns, martea trecuta, la Secretariatul Senatului, care a transmis documentul Biroului Permanent.

A doua cerere DNA privind retinerea si arestarea lui Valcov a ajuns la Senat

Cand s-ar putea da votul in Senat

Potrivit Regulamentului Senatului, in cazul solicitarilor privind incuviintarea retinerii si arestarii preventive pentru un senator, Comisia juridica are un termen de maximum trei zile pentru a elabora raportul si a-l transmite plenului, pentru vot final. Astfel, sunt sanse sa avem un verdict in cazul lui Valcov saptamana aceasta.

Totusi, cel mai probabil, o decizie in acest sens va fi luata totusi saptamana viitoare, intrucat procedura parlamentara impune ca votul in plenul Senatului sa fie dat in maximum cinci zile de la finalizarea raportului Comisiei juridice.

DNA a cerut martea trecuta un nou aviz pentru arestarea lui Darius Valcov, suspectat ca a folosit diverse informatii obtinute in mandatele de primar, senator si ministru, pentru a sprijini firme pe care le controla prin interpusi.

Darius Valcov ar fi primit in schimb, printre altele, trei lingouri de aur, in greutate de trei kilograme, un tablou cu rama aurie inscriptionat Renoir, un tablou inscriptionat Jean Coteau si o pictura pe lemn inscriptionata Aurel Acasandrei, toate fiind depozitate intr-un seif. De asemenea, au mai fost depozitate si sumele de 90.000 de dolari si 1,3 milioane de lei.

Intre timp, DNA a decoperit ca Darius Valcov ascundea 101 tablouri semnate de pictori celebri, cu care intentiona sa isi deschisa o galerie de arta.

Valcov ar fi cumparat tablouri de un milion de euro in 2013: 29 de panze, gasite in Dorobanti

Citeste si:
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) Marian Neacșu a fost numit de către PSD, partid din care a făcut parte timp de 20 de ani, în postul de...
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Doi consilieri de stat au fost numiţi joi, 2 decembrie, în Cancelaria premierului Nicolae Ciucă. Este vorba despre Gheorghiţă Agafiţei și Daniel Anghel. Deciziile privind numirea celor...
Comentarii
niculaeda
rank 5
"Fostul ministru al Finantelor Darius Valcov, audiat din nou la DNA"