Gafa DNA: Senatorii din comisia juridica au primit un dosar care nu avea legatura cu cazul Valcov (Video)

Marti, 24 Martie 2015, ora 11:58
3980 citiri
Gafa DNA: Senatorii din comisia juridica au primit un dosar care nu avea legatura cu cazul Valcov (Video)
Foto: Neptun TV

Presedintele Comisiei juridice a Senatului, Catalin Boboc (PNL), a declarat, marti, ca printre dosarele primite de la DNA in vederea obtinerii avizului necesar pentru arestarea preventiva a lui Darius Valcov a fost si unul care nu are legatura cu speta in cauza, fiind resigilat si returnat procurorilor.

Mai exact, 1 din cele 9 volume trimise de DNA la Senat contine documente care nu au legatura cu cazul. Surse citate de B1TV au declarat ca documentele care s-au strecurat din greseala ar fi din dosarul ANRP in care a fost arestat preventiv fostul presedinte al ANI Horia Georgescu.

Catalin Boboc le-a spus jurnalistilor ca nu se stie de ce a fost trimis la Senat dosarul respectiv.

"Ii informam pe cale oficiala, nu la telefon, pe cei de la Parchet sa il ia. E un dosar care nu are legatura cu speta noastra, ci cu altceva. Nu stiu despre ce e vorba, nu avem ce cauta in acel dosar", a mai declarat presedintele comisiei juridice din Senat.

Intrebat de jurnalisti, acesta a spus ca pentru cazul Valcov DNA a trimis 2.700 de pagini de documente.

"Nu are legatura cu speta. E o eroare pur si simplu, l-am bagat la locul lui", a mai declarat Catalin Boboc, precizand ca aceasta greseala "nu afecteaza in niciun fel" dezbaterile pe cazul in sine.

Catalin Boboc nu a putut preciza daca Darius Valcov se va prezenta la Senat pentru a studia probele trimise de procurorii DNA, dar acesta s-a prezenta la comisia juridica in jurul orei 12:15, informeaza B1TV.

"Domnul ministru a fost invitat de ieri. Am deschis dosarele de aseara. E un calendar strans de data asta la ora 1 speram sa iesim cu raportul. Trebuie sa depunem raportul in termen", a mai declarat Catalin Boboc, reamintind ca votul pentru arestarea fostului ministru de Finante Darius Valcov este programat sa fie dat miercuri, odata cu votul pentru arestarea lui Dan Sova.

Ioan Stanomir: Parlamentul nu e curte de judecata. Vom vedea daca Ponta e presedintele PSD

In timp ce PNL a anuntat ca senatorii liberali vor vota la vedere si vor fi filmati, liderii PSD au spus ca in acest mod se incalca procedura, iar social-democratii vor vota conform "propriei constiinte".

PNL, anunt surpriza in cazul cererilor de arestare din Parlament: Vot filmat si pus pe Net

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#dosar DNA comisie juridica Valcov, #dosar gresit DNA Valcov , #DNA