Ziare.com

Stenograme in dosarul Valcov: Sume halucinante invartite de sofer si asigurari ca se va lasa cel mult cu amenzi

Duminica, 15 Martie 2015, ora 12:32

   

Stenograme in dosarul Valcov: Sume halucinante invartite de sofer si asigurari ca se va lasa cel mult cu amenzi
Au aparut interceptarile in dosarul mitei pe care ar fi primit-o ministrul de Finante, Darius Valcov, de circa doua milioane de dolari.

Procurorii DNA nu l-au interceptat direct pe Valcov, pentru ca este senator, dar au avut mandat pentru ceilalti suspecti din dosar. Interceptarile sunt recente, din februarie 2015.

Potrivit procurorilor, ministrul de Finante, Darius Valcov, primea mita in pungi de plastic si se intalnea cu ceilalti suspecti anchetati de DNA in cimitir de frica sa nu fie interceptat.

La dosar, procurorii au atasat o serie de probe, printre care denunturi facute de Theodor Berna, patronul Tehnologica Radion, trimis in judecata in arest la domiciliu.

Acesta le-a spus anchetatorilor ca, in perioada in care a fost primar al Slatinei, Darius Valcov a venit la sediul firmei sale, unde a incasat mita in pungi de plastic. Mai mult, el a sustinut ca Valcov a plecat la un moment dat chiar si cu 1 milion de lei in pungi de plastic.

In plus, cand a aflat ca s-a deschis dosarul, la inceputul acestui an, dupa ce devenise ministru de Finante, Darius Valcov le-a cerut celorlalti suspecti sa se intalneasca cu el in cimitir, ca sa nu poata fi interceptati.

Convorbiri interceptate in data de 26.02.2015, intre Lucian Susala (fost sofer al lui Darius Valcov, director al SC Imobiliare Consloc SRL, firma administrata de Primaria Slatina) si Mocanu Marian Alexandru (reprezentant al SC MKS Still Grand Serv SRL):

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Ce sa repari [cuvant obscen]?!

SUSALA LUCIAN: Sa albim, nu poti sa albesti, sa le faci impecabile, dar mai poti...
...[...]...

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Sunt fictive, contracte fictive, au trecut banii [cuvant obscen] zeci... de miliarde vechi. Ce sa repari!?

SUSALA LUCIAN: Nu-i chiar asa.... [neinteligibil]... ca sunt fictive. Dar le-a facut cineva. Nu te poate acuza nimeni de chestia asta.

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Da.
...[...]...

SUSALA LUCIAN: Este evaziune fiscala, nu este spalare de bani.... [neinteligibil]... ca banii nu sunt negri! Evaziune fiscala. In functie de prejudiciu se calculeaza... in functie de alea ti se da: amenda administrativa, penala sau cu suspendare.
...[...]...

Care hotelul..., tu ai 2 miliarde patru sute, esti prost la cap! Nimic nu stii... [neinteligibil]...

2 miliarde patru sute ai in cont acuma. Si tu dai 30% din astea 2 miliarde patru sute. I le dai inapoi lui MILENIUM, ti le factureaza pe asocierea aia, ca MARINICA se retrage si vrea banii inapoi, ca sa incepem sa albim. Si restul de 70% i le dai astuia ca ti-a lucrat la hotel! Nu este nicio problema. Dar, de ce nu ai facturat, ma, pana acuma?. Nu au avut bani SGV-ul. De abia acuma, ca tu ai incasat de la CITY chiria pe 2014. Ca iti spun eu! Da!? 2 miliarde patru sute. Inchiriata la... ai... ai luat chiria de la CITY. Tu nici nu stiai, pentru ca nu am avut cand sa-ti spun! Eu am venit in BUCURESTI, nu am putut sa ma mai vad cu tine... [neinteligibil]...
...[...]...

Ai inteles? Deci... Plus ca asta a mai luat 8 miliarde de la MILENIUM atuncea cand le-a luat, plus 800 de milioane de la tine. Deci, deja are 8 miliarde opt sute platit din hotel. Dar are de restul de luat. Uite, domnule, ii dau 1 miliard sapte sute. I-am dat deja! Uite acuma!. Trebuie sa facem facturile. Dar daca vii si tu la SLATINA sa-ti spun si eu ce fac pe acolo. Daca nu vii, eu le fac fara tine, ca ii pun pe aia sa factureze si...
...[...]...

SUSALA LUCIAN: Urmatoarea. Asculta-ma! Ai pe SGV ai...... [neinteligibil]... o sa-ti dea 400 de milioane acuma chiria pe nu stiu cate luni, din spate. Si o sa-ti mai dea si incepe sa vina la zi. Da domne, uite, am inchiriat, am luat bani! Din banii aia, 400 sa-i tii, vezi sa nu te atingi de ei, deci, te atingi decat de astia 2 - 400, aia 400 de milioane ii tii ca o sa-ti vina TVA si impozit pe profit sau pe d-asta, nu stiu ce [cuvant obscen] am vorbit eu la contabilitate. Si o sa mai primesti in SGV pana in vara, iar inca 2 miliarde si ceva...
...[...]...

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: ma apuca disperare in [cuvant obscen]... [neinteligibil]... Pai, problema a plecat cu TEHNOLOGICA asta... [neinteligibil]... PLUS CONFORT-u, varul meu a incasat de la TEHNOLOGICA, dupa care au trecut prin mine... Sumele alea, cam alea sunt... 240...... [neinteligibil]...

TIMOFTE PETRE BOGDAN: De la tine sunt venite la mine, la mine eu ti-am facturat cu materiale. M-am uitat acuma! Eu nu sunt incasat acuma cu materiale!

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Manca-ti-as [cuvant obscen] LUCI... [neinteligibil]... [cuvant obscen] Ba am nevoie, am nevoie! Nu aveam pe ce!

SUSALA LUCIAN: Eu stiu!
...[...]...

SUSALA LUCIAN: Stiu. Si dupa aia le-am lasat asa si nu ne-am mai uitat pe ele si n-am mai incercat sa corectam nimic. Acum doua sau trei saptamani cand te-au chemat astia la SLATINA, le-ai luat si le-ai adus tot la fel.
...[...]...

TIMOFTE PETRE BOGDAN: Pai si nu avea ce sa mai faca LUCI [cuvant obscen]. Ce putea sa faca la alea?

SUSALA LUCIAN: Schimbai devizul, nu stiu!?

TIMOFTE PETRE BOGDAN: Ce treceai in deviz acolo?

SUSALA LUCIAN: Nu stiu, manopera!

TIMOFTE PETRE BOGDAN: Pai, manopera! Pai, cum sa treci manopera sa ajungi la valoarea aia?!

SUSALA LUCIAN: Asta este, lua el 30 si... Lua el 30 de lei si iti dadea tie mai... [neinteligibil]... Este relatie intre doua firme. Ce putea? Iti calculati prejudiciul.

TIMOFTE PETRE BOGDAN: Dar nu era asa.

SUSALA LUCIAN: Ba asa este. Este singura firma care a spus ca mi le face in termen si eu aveam termen de 30 de zile sa le predau mai departe. Inseamna ca nu stiu eu toate datele problemei. Ca eu nu stiu mai departe tu de unde ai luat banii, cum ai luat banii... aia mai departe cum au luat banii!

TIMOFTE PETRE BOGDAN: De ce nu ne intalnim toate partile astea, firmele astea care sunt implicate - care ala a luat de la ala, ala a dat aluia - sa se vorbeasca aceeasi limba!

SUSALA LUCIAN: Pai nu ai auzit de ce, ca toata lumea s-a ingropat... Pai, nu auzisi ca de ce!? S-a ingropat lumea in camere si sub pamant...

TIMOFTE PETRE BOGDAN: Pentru ca nici eu nu stiu ce sa fac. Intr-adevar, nu este asta solutia, sa ne ingropam, ca acolo ramanem ingropati! Daca se poate face ceva de acum in colo!... [neinteligibil-interlocutorii vorbesc in acelasi timp]...

...[...]...

SUSALA LUCIAN: Stiu. Le-am luat si eu si le-am invatat in [cuvant obscen]. Ca acuma, uite, sa-ti spuna asta, astazi am stat numai cu avocati de vorba si am luat totul si am pus cap la cap si am...

SUSALA LUCIAN: Sunt convins ca ai nervi... Si a spus Da. Si a spus ca stiu baietii de la BUCURESTI cum sa le faca sa le... [neinteligibil]... la revedere!

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Ce creditare are asta in hotel, ca te-am mai intrebat si data trecuta, dar nu mai tin minte?

SUSALA LUCIAN: 41 de miliarde in hotel.

SUSALA LUCIAN:... [neinteligibil]... miliarde...
...[...]...

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Iar imi vii sa-mi zici ca mi-ai bagat miliardul in SGV-ul ala si ca [cuvant obscen]!

SUSALA LUCIAN: Dar care-i problema? Tu, tu, tu vrei pe o bucata acuma sa nu se mai faca nimic.

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Nu, ca sunt si eu constient in [cuvant obscen] mea!

SUSALA LUCIAN: Trebuie sa mearga lucrurile inainte. Care-i problema? Si tu...

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Ba, in prostia mea, te intreb si eu ceva acuma.

SUSALA LUCIAN: Zi!
...[...]...

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: In spate la hotelul ala mai e cineva, mai am... PUD... surprize?

SUSALA LUCIAN: [continua pe un ton foarte scazut] Adica?

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Nu stiu...

SUSALA LUCIAN: Ce vrei sa spui? Cum adica daca mai este cineva in spatele hotelului?

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Nu stiu, in [cuvant obscen] mea!?

SUSALA LUCIAN: [continua pe un ton foarte scazut] Daca mai e cineva in afara de DARIUS? Cine sa fie!? Sa fie cineva...

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: El e sigur?

SUSALA LUCIAN: Da.
...[...]...

SUSALA LUCIAN: Cand vii la SLATINA sa facem facturile?

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: S-a vorbit pe acolo, ca se intervine, se...

SUSALA LUCIAN: Pai, nu-ti spusei ca s-a vorbit. Nu-ti spusei ca s-a vorbit, in puii mei, dar tu, asta, trebuia sa te urci in masina [cuvant obscen]. Nici nu trebuia sa ma suni! Stiai ca ma gasesti la SLATINA. Dar veneai in [cuvant obscen] mea, aveai camera la hotel, nu e problema...!
...[...]...

SUSALA LUCIAN: Cand vii la SLATINA sa facem facturile alea?
Cu cat [cuvant obscen] mea e evaziune, ma!? Pe aia au retinut-o, au dus-o 24 de ore si dupa aia iau dat drumu! De 1 an jumate nu se mai aude nimic!... [neinteligibil]... de milioane evaziune pe nivelul asta. Pai si ce s-a mai intamplat!?
...[neinteligibil]... firme bagate cu un prejudiciu de 50 de milioane de euro. Si ce s-a mai intamplat!? Pai,... [neinteligibil]... ca nu ne cauta nimeni!

INTERCEPTARI DIN DATA DE 02.03.2015

SUSALA LUCIAN PETRUT: Binenteles sa fim atenti, sa nu stiu ce... I-am povestit, i-am zis de tine... ca n-a vorbit nimeni, ca n-ai avocat, ca... [cuvant obscen]... mea, ca alea, ca alea... si-a zis: Bine, ok! O sa vorbesc cu BOBO si cu aia.. Ma gandeam ca deja au vorbit cu tine. N-a vorbit nimeni cu tine, nu?

SUSALA LUCIAN PETRUT: Doar atata, sambata, mi s-a confirmat, inca o data... duminica, de fapt, cand m-am intalnit cu el, ca sambata m-am intalnit decat zece secunde, s-a confirmat ca: Stati linistit, nu va... eu garantez ca nu va pati nimeni, nimic, se va lasa doar cu amenzi, cu prejudicii cumulate... Vad ca la Inspectia Fiscala este ok... [neinteligibil]... Si nu A.N.A.F.-ul da amenzi si propuneri si nu stiu ce, ci Inspectia Fiscala. Dupa A.N.A.F. asta trimite un raport la Inspectia Fiscala.
...[...]...

SUSALA LUCIAN PETRUT: A intrat in... in ce, in S.G.V. sau...?

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Da, in S.G.V.

SUSALA LUCIAN PETRUT: Aoleu si trebuie sa mai ma vad si cu... [neinteligibil]... trebuia sa ma vad ieri, baga-mi-as... [cuvant obscen]...! Vreau sa... mi-a zis DARIUS sa ia S.G.V.-ul tot, sa-l ia GHENCIU!

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Nu stiu, frate!

SUSALA LUCIAN PETRUT: Si atuncea ar fi zis...

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Sunt acolo!

SUSALA LUCIAN PETRUT: Aha! Si-o sa mai primesti, ti-am zis, vreo 4, 5 sute si de aia nu te atingi!

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: 4, 5 sute de milioane.

SUSALA LUCIAN PETRUT: 400 de milioane.

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Ihi!

SUSALA LUCIAN PETRUT: De la... [neinteligibil]... chiria pe o perioada de timp. De aia nu te atingi, ca trebuie sa platesti la stat dupa aia niste bani si n-o sa ai dupa aia.

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Ihi!

SUSALA LUCIAN PETRUT: Si-o sa mai primesti pana la inca 2 miliarde pana in vara. Asta-i scorul, care tot la fel, trebuie sa vedem cum ii impartim, stii? Ca i-am zis si lui si a zis ca e ok.
...[...]...

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: De puscarie? Ziceai ceva de... daca se ajunge la D.N.A. in... [cuvant obscen]... mea! Ce ai zis prima oara...?

SUSALA LUCIAN PETRUT: Aicea nu mai depinde de mine!
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 9669 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
8 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

INCREDIBIL:

Potrivit procurorilor, ministrul de Finante, Darius Valcov, primea mita in pungi de plastic si se intalnea cu ceilalti suspecti anchetati de DNA in cimitir de frica sa nu fie interceptat."
NB: Am fost cu pitica mea la un film reusit, Cinderella, premiera mondiala. Dar nu credeam ca ce se intampla in RO e ca in basmele URATE, de groaza:((( Viata bate filmul!

 

N-am de ce sa nu-i cred pe procurori, dar...

din stenogramele de aici, cat si din cele publicate in alte articole, eu nu am convingerea ca Darius Valcov a furat ceva. Niste conversatii in jargon golanesc trantite in articol, fara explicatii lamuritoare, pe mine nu ma conving.
Oare cei care au scris articolele au fost convinsi de argumentele prezentate sau, intrati in psihoza descoperirii de corupti, credem ce ni se spune si ni se pare ca astea sunt dovezi?

Spaga nu se fura!! Spaga se primeste!! Fura altii

ca sa ti-o dea!! Ministru finantelor nu ajungea ministru daca nu era implicat in mafia psd!!!
Sa nu ne imbatatm cu apa rece!! Niciun cinstit n-ar face politica socialista in Ro si nici nu ar fi foarte tolerat de colegii de parlament!!

Ceva probe materiale nu are d-na Kodruta ?

De denunturile unor indivizi arestati deja si de interceptari suntem satui. O proba materiala ,un flagrant exista ? In tarile civilizate turnatoria nu are nici o valoare fara probe materiale.
PS Cum se face ca pe un judecator la Curtea Constitutionala l-au interceptat si pe un senator nu ? E clar ca nu au nici o alta proba ,ca si in cazul Szilaghi.

 

@dragos_66, probele vor fi aduse-n justitie.

Acolo se va decide, pe baza probelor, daca Valcov e vinovat, nu DNA judeca.
Daca judecatorul va estima ca probele nu-s concludente, Valcov va fi nevinovat. Oricum el n-are de demonstrat nimic, cei ce-l acuza trebuie sa demonstreze. Dar probabil ca daca au inceput urmarirea estimeaza ca au sanse bune sa demonstreze. Dar nimic nu se stie dinainte, sa asteptam sa vedem.

D. Valcov - presedinte al PDL Olt 2007-2012!

Hotiile le-a facut fiind primar de Slatina!Se vede ca functia de primar e ochiului dra_kului. Greu mai gasesti un primar cinstit.Sa se faca o puscarie numai pt. primari.

 

Sofe,sofer dar nu de oricare

Omul era scolit,,subtuire la obraz, trebuia tratat ca atare. In ce priveste primarul ,era firesc dupa asa rezultate sa ajunga si la visteria statului nu numai a primariei.Acum ,omul avewa vechime,avea experienta in de-alde afacerislor smecheresti.

 

Doamne ferste, astea nu-s santosi la cap!

Cum sa furi atat?! Ce sa faci cu atatea bani, cand oamenii nu au din ce sa traiasca de pe o zi pe alta?!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor