Tariceanu crede ca Valcov e competent, iar dosarele penale nu prea conteaza

Miercuri, 31 Ianuarie 2018, ora 17:30
2809 citiri
Tariceanu crede ca Valcov e competent, iar dosarele penale nu prea conteaza
Foto: Arhiva Facebook/ECalin Popescu Tariceanu

Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, considera ca Darius Valcov, noul consilier al Vioricai Dancila, este un "om competent", care i-a facut o impresie foarte buna.

"Este o decizie la latitudinea primului ministru care are tot dreptul sa isi selecteze grupul de consilieri. Il cunosc pe Darius Valcov. Am lucrat de peste un an de zile cu el direct, nemijlocit, pe programul de guvernare. Il cunosc si din perioada in care a fost ministru de Finante (...) a facut o impresie foarte buna", a declarat, miercuri, presedintele ALDE.

"E un om competent si sper sa isi poata aduce contributia in cadrul Cabinetului doamnei Dancila la elaborarea, rafinarea unor propuneri si urmarirea transpunerii programului de guvernare", a adaugat seful Senatului.

Faptul ca Darius Valcov a fost trimis in judecata nu i se pare lui Tariceanu motiv suficient sa nu faca parte din randul demnitarilor.

"Daca stam sa ne uitam bine, cred ca 70% din oamenii politici au dosare si probleme de imagine. Dosarele se fac pe banda rulanta. Li s-au facut dosare lui Sevill Shhaideh, Rovanei Plumb, Paul Stanescu, s-au redeschis dosare. Este o miscare de epurare a clasei politice in Romania si a elitelor in general", a raspuns Tariceanu, intrebat daca Valcov nu are o problema de imagine.

Darius Valcov, cercetat in mai multe dosare penale, a fost numit marti consilier de stat in aparatul propriu al premierului, potrivit deciziei Vioricai Dancila, publicata in Monitorul Oficial.

Pentru ce este anchetat Darius Valcov

Darius Valcov, fost ministru de Finante in Guvernul Ponta, a fost trimis in judecata in anul 2015, de catre procurorii DNA, fiind acuzat de trafic de influenta, spalare de bani si operatiuni financiare sau acte de comert incompatibile cu functiile.

Potrivit rechizitoriului trimis instantei, in 2009, administratorul unei societati comerciale i-ar fi cerut lui Darius Valcov, care atunci era primar la Slatina, sa intervina la factori de decizie de la SC Compania de Apa Olt SA, pentru a castiga licitatii de lucrari pentru obiective din Slatina, Scornicesti, Piatra Olt si Draganesti. In schimbul interventiei sale, omul de afaceri i-ar fi promis lui Darius Valcov ca ii da 20% din valoarea sumelor incasate (fara TVA) din contractele de executie a lucrarilor.

La termenul din 9 ianuarie, judecatorii au ramas in pronuntare in acest dosar. Atunci, procurorul DNA a cerut pedepse maxime, cu executare, pentru toti inculpatii. Avand in vedere faptele de care este acuzat fostul ministru, pedeapsa maxima ar putea fi de 14 ani. Prima decizie ar urma sa fie anuntata pe 8 februarie.

Pe rolul Tribunalului Dolj este un alt dosar in care Darius Valcov a fost trimis in judecata, in anul 2015, pentru doua infractiuni de luare de mita si trafic de influenta.

Valcov a lucrat la elaborarea actualului program de guvernare al PSD, dar si la raportul de evaluare a ministrilor Cabinetului Grindeanu.

Cieste si:

#Darius Vlacov Tariceanu cercetat competenta, #Darius Valcov Cabinet Viorica Dancila, #Darius Valcov Viorica Dancila Tariceanu , #DNA
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
"Tariceanu crede ca Valcov e competent, iar dosarele penale nu prea
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Tariceanu si "elitele" penale, baba si chilotzii de tabla !