Unda verde de la Senat pentru arestarea lui Darius Valcov (Video)

Miercuri, 01 Aprilie 2015, ora 13:02
13612 citiri
Unda verde de la Senat pentru arestarea lui Darius Valcov (Video)
Foto: Facebook/Darius Valcov

Plenul Senatului a votat, miercuri, in favoarea incuviintarii arestarii si extinderii urmaririi penale pe numele fostului ministru de Finante Darius Valcov, acuzat de trafic de influenta.

Senatorii au admis solicitarea procurorilor anticoruptie de extindere a urmaririi penale cu 120 de voturi pentru 18 voturi impotriva si un vot anulat. Dintre cei 168 de senatori, 139 au fost prezenti in sala.

In ceea priveste incuviintarea retinerii si arestarii preventive a lui Darius Valcov, au fost 106 voturi pentru la 28 de voturi impotriva, iar un vot a fost anulat. In cazul cererii de arestare a fostului demnitar au fost prezenti in sala mai putini senatori, respectiv 135.

Scandal in Senat, inainte de votul in cazul Valcov: Se cere demisia lui Tariceanu

Asadar, Senatul a permis DNA sa ceara in instanta arestarea lui Darius Valcov, intrucat a fost intrunita majoritatea simpla, adica a senatorilor prezenti in plen, regulamentul fiind modificat dupa scandalul iscat pe marginea votului in cazul senatorului Dan Sova.

Parlamentarii au votat miercuri a doua cerere DNA de arestare a lui Valcov, dupa ce saptamana trecuta mai avizasera favorabil o solicitare a procurorilor anticoruptie.

De data aceasta data a fost vorba despre dosarul in care procurorii au gasit, printre altele, peste o suta de tablouri de autori celebri, lingouri de aur si sume insemnate ascunse de fostul ministru sau apropiati ai sai.

In acelasi timp, Darius Valcov asteapa miercuri decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), care urmeaza sa stabileasca daca fostul ministru va fi in continuare cercetat in arest la domiciliu sau va ajunge dupa gratii. Magistratii instantei supreme judeca astfel contestatia DNA la decizia de a-l plasa pe Valcov in arest la domiciliu de saptamana trecuta.

Darius Valcov ar putea ajunge din nou dupa gratii: Le cere senatorilor sa-l lase pe mana DNA (Video)

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#Darius Valcov vot Senat arestare, #Darius Valcov arestare preventiva , #DNA