Veste proasta pentru Darius Valcov: DNA, unda verde sa redeschida urmarirea penale

Luni, 21 Septembrie 2015, ora 23:18
3631 citiri
Veste proasta pentru Darius Valcov: DNA, unda verde sa redeschida urmarirea penale
Foto: Captura Youtube/Memo Mugurinio/Adevarul

Tribunalul Olt a admis, luni, cererea DNA de redeschidere a urmaririi penale fata de fostul primar al Slatinei Darius Vilcov intr-un caz de coruptie in care sunt suspecte alte opt persoane, intre care fosti sefi din administratia locala din Olt si oameni de afaceri, decizia fiind definitiva.

Potrivit portalului instantelor, magistratii Tribunalului Olt au admis, luni, solicitarea procurorilor DNA de redeschidere a urmaririi penale fata de Darius Vilcov si fata de alte opt persoane, intre care fostul primar al municipiului Slatina Minel Prina, presedintele Consiliului Judetean Olt, Paul Stanescu, vicepresedintele CJ Marius Oprescu, sotia deputatului Daniel Barbulescu, Andra Barbulescu, si oamenii de afaceri Ovidiu Ramba, Laurentiu Serban, Cristian Tomescu, Bogdan Langa, intr-un dosar privind fapte de coruptie.

Sentinta magistratilor de la Tribunalul Olt este definitiva si a fost pronuntata la doua luni de la inregistrarea solicitarii pe rolul instantei, perioada in care magistratii au amanat de mai multe ori luarea unei decizii in acest caz.

In 2012, Nicolae Stan, fost deputat de Olt si fost primar al comunei Colonesti, a reclamat la DNA fapte de coruptie privind contracte incheiate de Primaria Slatina, in perioada in care Darius Valcov era primar, cu firme ale oamenilor afaceri Cristian Tomescu, Laurentiu Serban, Ovidiu Ramba si Bogdan Langa.

Procurorii anticoruptie din Craiova au dispus netrimiterea in judecata, in urma sesizarilor facute de Nicolae Stan. El a atacat decizia procurorilor la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care, in 2014, a respins plangerea si l-a obligat pe acesta la plata a 50 de lei cheltuieli de judecata.

Ulterior, procurorii anticoruptie au solicitat redeschiderea urmaririi penale in acest caz.

Darius Valcov, fost ministru, fost primar al Slatinei si fost senator, este urmarit penal pentru fapte de coruptie in trei dosare, in unul dintre acestea fiind trimis in judecata.

Valcov este cercetat sub control judiciar in primul dosar in care este acuzat de trafic de influenta si spalare de bani. In acest dosar, el a fost arestat pereventiv in 2 aprilie, iar ulterior a fost plasat in arest la domiciliu. In 20 mai, el a fost trimis in judecata in acest dosar.

Darius Valcov mai este urmarit penal in alte doua dosare, pentru fapte similare.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Darius Valcov reincepere urmarire penala DNA , #DNA