Valcov zice ca guvernele PSD se schimba atat de des din profesionalism

Duminica, 02 Decembrie 2018, ora 22:08
4276 citiri
Valcov zice ca guvernele PSD se schimba atat de des din profesionalism
Foto: captura TV

Darius Valcov, consilier al premierului Viorica Dancila, spune ca se consulta de cateva ori pe saptamana cu liderul PSD, Liviu Dragnea, de care il leaga o prietenie, si ca sfaturile sale sunt exclusiv economice si sociale. El sustine ca remanierile dese sunt o dovada de profesionalism.

"Totul a pornit de la o solicitare, apoi a devenit o prietenie. Cand rezonezi cu oamenii care lucrezi si vrei sa schimbi viata romanilor...", a declarat Valcov, duminica seara, la Antena 3, referindu-se la relatia sa cu Liviu Dragnea.

Intrebat daca e bine ca imagine schimbarea ministrilor destul de des, Darius Valcov a replicat: "E un semn de profesionalism, acest program de guvernare este o piatra de incercare. Daca dam in spate 28 de ani, este un program de care chiar se vorbeste, erau niste programe care dupa alegeri dispareau. Si puterea celor care vin si conduc ministerele se dovedeste limitata. Fiind limitata, decizia politica avea de ales. Ori mergem mai departe dar vedem ca nu fac performanta, ce faci? Il tii mai departe? Sau il schimbi si incerci mai departe. Solutia a fost cea corecta".

Raspunzand unei intrebari, el a spus ca se consulta cu Liviu Dragnea "de cateva ori pe saptamana".

Valcov a negat ca el ar conduce Guvernul, sustinand ca el doar da sfaturi in zona economica si sociala, iar unele sunt acceptate, altele nu.

"Guvernul este condus de doamna premier si eu sunt consilierul sau. Sunt unul dintre cei care au ajutat la realizarea programului de guvernare. Sfaturile mele sunt in zona exclusiv economico-sociala. Nu eu conduc Guvernul", a spus consilierul Vioricai Dancila.

El nu a vrut sa spuna ce sfaturi ale sale nu au fost acceptate, insa a dat exemplul unuia care a fost aplicat: infiintarea contului juniorului. Aceasta decizie a fost deja criticata, pentru ca presupune infiintarea cate unui cont la Trezorerie pentru toti minorii din Romania, fara a se cere acordul parintilor, dar in care acestia pot depune bani care nu mai pot fi scosi inaintea implinirea varstei de 18 ani de catre copil.

#Valcov schimbare guverne PSD, #Valcov conduce guvernul Dancila , #Guvern PSD