Recorder.ro: Marele impostor din Guvernul Romaniei. Ce ascunde biografia de tinerete a lui Darius Valcov

Luni, 01 Aprilie 2019, ora 21:59
44286 citiri
Recorder.ro: Marele impostor din Guvernul Romaniei. Ce ascunde biografia de tinerete a lui Darius Valcov
Foto: recorder.ro

O noua investigatie Recorder vine cu dezvaluiri despre consilierul premierului, Darius Valcov, condamnat la inchisoare in prima instanta si supranumit eminenta cenusie din spatele programului economic al PSD.

"Din cand in cand, un barbat cu figura incruntata si voce de tenor obosit isi face aparitia in prime-time pentru a comunica lucruri importante. Uneori e in studiouri de televiziune si tine lectii de economie si patriotism: recalculeaza dobanzi, ameninta banci, devoaleaza conspiratii. Alteori e cu sigla Guvernului in spate si anunta ordonante de urgenta prin care inventeaza taxe si rescrie principiile de baza ale economiei. Tot el a evaluat ministri si prim-ministri, a dictat o revolutie fiscala si a scris programul dupa care e guvernata Romania.

Am vrut sa aflam pe ce se fundamenteaza acest geniu economic si managerial si ce rezultate a dat intr-un sistem concurential in care nu mai conteaza greutatea functiei oferite de partid, ci doar propriile competente. Am recompus biografia de tinerete a lui Darius Valcov si am descoperit un lant de esecuri profesionale, cu afaceri derizorii esuate intr-un amestec de ridicol si escrocherie marunta", arata jurnalistii de la Recorder.

In urma investigatiei, jurnalistii au descoperit ca intre 1999 si 2004, perioada dintre terminarea facultatii si ocuparea primei functii politice, Darius Valcov si-a testat abilitatile de manager: a falimentat un fast-food deschis la parterul unui bloc din Slatina si a condus o cooperativa de credit prin care lua carnetele de alocatii ale elevilor cu promisiunea ca le va oferi, in schimb, telefoane mobile. Afacerea a esuat lamentabil, iar Valcov si-a incheiat cariera in mediul privat. "A intrat in politica, descoperind habitatul perfect pentru calitatile sale incontestabile: tupeul si talentul de a vinde iluzii".

"O banca pentru fiecare"

Suntem in februarie 1999. Darius Valcov are 21 de ani si e student la Academia de Studii Economice din Bucuresti. Peste cateva luni urmeaza sa termine facultatea, insa nu mai are rabdare sa astepte absolvirea si considera ca e suficient de pregatit pentru a se apuca de afaceri. Nu e de unul singur. Aceste ganduri sunt intoarse pe toate fetele intr-o gasca formata din colegi de liceu si de facultate, in total 17 tineri pusi pe combinatii si nerabdatori sa se imbogateasca. Se asociaza cu totii intr-o firma a carei denumire pare sa ascunda aspiratii inalte: "Millenium Group & CO".

Citeste intreaga investigatie despre cine este si ce a facut Darius Valcov, consilierul premierului Viorica Dancila, pe Recorder.ro

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

O nouă ieșire a ”deputatului Shaormă”. Pesedistul Adrian Solomon și-a comparat alegătorii cu niște șoareci VIDEO
O nouă ieșire a ”deputatului Shaormă”. Pesedistul Adrian Solomon și-a comparat alegătorii cu niște șoareci VIDEO
În timpul unei conferințe de presă ce a avut loc la Vaslui, deputatul PSD Adrian Solomon a făcut declarații jignitoare, în stilul binecunoscut, la lansarea candidaților pentru alegerile...
Comasarea alegerilor creează haos. Radu Mihaiu: “Miza este să primească domnul Iohannis un loc călduț pe undeva” VIDEO
Comasarea alegerilor creează haos. Radu Mihaiu: “Miza este să primească domnul Iohannis un loc călduț pe undeva” VIDEO
Modificările pe care guvernanții le-au făcut în privința calendarului de alegeri trebuie și puse în aplicare de către autoritățile locale în lunile care urmează. În luna martie începe...
#Darius Valcov investigatie Recorder, #Darius Valcov tinerete afaceri , #inchisoare