Ziare.com

Cresc taxele? Ministrul pentru Buget: Nu demisionez daca totusi documentul exista

Joi, 13 Noiembrie 2014, ora 23:17

   

Cresc taxele? Ministrul pentru Buget: Nu demisionez daca totusi documentul exista
Ministrul delegat pentru Buget, Darius Valcov, a declarat ca Ministerul Finantelor Publice, prin cei doi ministri, nu-si asuma documentul privind propuneri de modificari fiscale si spune ca nu-si va da demisia daca totusi documentul a fost elaborat de MFP.

Mediafax a publicat miercuri seara un document elaborat de Ministerul Finantelor Publice (MFP) - ministrul delegat pentru Buget, care cuprinde mai multe propuneri de ordin fiscal, printre care renuntarea la cota unica de 16%, incepand din 2016 si introducerea cotei progresive de impozitare a venitului, in trei trepte, de 15%, 25% si 35%.

Document Finante: Cota progresiva din 2016 de 15%, 25% si 35%. PSD spune ca e o minciuna

De asemenea, documentul include propunerea de crestere a impozitelor locale pe proprietate cu cate 25% in 2015 si 2016.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Initial, Darius Valcov a afirmat ca Ministerul Finantelor Publice nu recunoaste existenta acestui document.

Intrebat daca este dispus sa demisioneze din functie in cazul in care se demonstreaza ca documentul a fost elaborat, scris si printat in Ministerul Finantelor Publice si distribuit in Consiliul Consultativ al Ministrului Delegat pentru Buget, Valcov a afirmat ca nu poate raspunde pentru toti angajatii din institutie.

In acest context, Darius Valcov a precizat ca Ministerul Finantelor Publice, prin cei doi ministri, facand referire la el si ministrul Finantelor, Ioana Petrescu, nu-si asuma acel document.

Document MFP: Impozitele pe case si terenuri cresc cu 50% pana in 2017

Valcov a mai raspuns ca nu stie ce alte masuri ar mai putea lua in calitate de ministru delegat pentru Buget, in afara de a face o dezmintire publica, chiar daca este convins ca acel document nu a fost elaborat de Ministerul Finantelor.

Pe de alta parte, Ministrul Finantelor Publice, Ioana Petrescu, a transmis un comunicat prin care afirma ca nu este de acord cu eliminarea cotei unice de impozitare, iar in institutie, autoritatea in ceea ce priveste stabilirea politicii fiscale, nu s-a facut niciodata un scenariu privind eliminarea cotei unice de impozitare.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 1874 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Darius Valcov. Un adevarat socialist!

Negru sub unghii.

 

ha ha

Sa vedeti dupa alegeri cum or sa scoata hartiile cu propuneri de majorare a taxelor si impozitelor.
Ce este foarte grav este ca vor sa majoreze impozitul pe salarii pana la 35% - ceea ce inseamna o majorare de peste 100% fata de actuala cota de unica de 16%.......Romani treziti-va!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor