Cresc taxele? Ministrul pentru Buget: Nu demisionez daca totusi documentul exista

Joi, 13 Noiembrie 2014, ora 23:17
3546 citiri
Cresc taxele? Ministrul pentru Buget: Nu demisionez daca totusi documentul exista
Foto: PS News

Ministrul delegat pentru Buget, Darius Valcov, a declarat ca Ministerul Finantelor Publice, prin cei doi ministri, nu-si asuma documentul privind propuneri de modificari fiscale si spune ca nu-si va da demisia daca totusi documentul a fost elaborat de MFP.

Mediafax a publicat miercuri seara un document elaborat de Ministerul Finantelor Publice (MFP) - ministrul delegat pentru Buget, care cuprinde mai multe propuneri de ordin fiscal, printre care renuntarea la cota unica de 16%, incepand din 2016 si introducerea cotei progresive de impozitare a venitului, in trei trepte, de 15%, 25% si 35%.

Document Finante: Cota progresiva din 2016 de 15%, 25% si 35%. PSD spune ca e o minciuna

De asemenea, documentul include propunerea de crestere a impozitelor locale pe proprietate cu cate 25% in 2015 si 2016.

Initial, Darius Valcov a afirmat ca Ministerul Finantelor Publice nu recunoaste existenta acestui document.

Intrebat daca este dispus sa demisioneze din functie in cazul in care se demonstreaza ca documentul a fost elaborat, scris si printat in Ministerul Finantelor Publice si distribuit in Consiliul Consultativ al Ministrului Delegat pentru Buget, Valcov a afirmat ca nu poate raspunde pentru toti angajatii din institutie.

In acest context, Darius Valcov a precizat ca Ministerul Finantelor Publice, prin cei doi ministri, facand referire la el si ministrul Finantelor, Ioana Petrescu, nu-si asuma acel document.

Document MFP: Impozitele pe case si terenuri cresc cu 50% pana in 2017

Valcov a mai raspuns ca nu stie ce alte masuri ar mai putea lua in calitate de ministru delegat pentru Buget, in afara de a face o dezmintire publica, chiar daca este convins ca acel document nu a fost elaborat de Ministerul Finantelor.

Pe de alta parte, Ministrul Finantelor Publice, Ioana Petrescu, a transmis un comunicat prin care afirma ca nu este de acord cu eliminarea cotei unice de impozitare, iar in institutie, autoritatea in ceea ce priveste stabilirea politicii fiscale, nu s-a facut niciodata un scenariu privind eliminarea cotei unice de impozitare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#Darius Valcov reducere cota unica, #document reducere cota unica impozitare , #ministrul Bugetului