Darius Valcov, noul ministru al Bugetului - Basescu a semnat decretul de numire (Video)

Miercuri, 27 August 2014, ora 10:58
11637 citiri
Darius Valcov, noul ministru al Bugetului - Basescu a semnat decretul de numire (Video)

Darius Valvov este noul ministru al Bugetului, dupa ce presedintele Traian Basescu a semnat, miercuri, decretul de numire in functie.

"Presedintele Traian Basescu a semnat miercuri decretul prin care se ia act de demisia lui Liviu Voinea, ministrul delegat pentru Buget, si se constata incetarea functiei acestuia de membru al Guvernului.

De asemenea, presedintele a semnat decretul prin care se numeste Darius-Bogdan Valcov in functia de ministru delegat pentru Buget", se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Darius Valcov, propus de Victor Ponta la Ministerul Bugetului

Premierul Victor Ponta a trimis, in urma cu o saptamana, la Palatul Cotroceni propunerea de numire a senatorului PSD de Olt Darius Valcov in functia de ministru delegat pentru Buget. Propunerea nu putea fi refuzata, pentru ca seful statului l-a respins deja pe Claudiu Manda, iar Curtea Constitutionala a precizat ca legea fundamentala nu ii permite sa refuze decat o singura data, motivat.

Cine este Darius Valcov

Darius Valcov este in prezent senator PSD de Olt si presedinte al comisiei de buget-finante din Senat. El a absolvit ASE, este doctor in economie, dar are si studii de drept.

Valcov a fost si director al unei banci comerciale din Slatina.

Ce avere are Darius Valcov, viitorul ministru al Bugetului

Dupa ce a fost ales primar al Slatinei din partea PDL, Darius Valcov a trecut la PSD, pierzandu-si mandatul, conform legii. In iunie 2012, a fost reales primar al Slatinei, candidand pe listele USL, iar dupa cateva luni a renuntat, fiind ales senator PSD.

Ce avere are Valcov

Darius Valcov, nou ministru al Bugetului, are bani in conturi, dar nu detine nicio casa sau vreun teren, iar sotia sa, Lavinia Sandru, castiga mai mult decat el.

Informatiile apar in cea mai recenta declaratie de avere a lui Darius Valcov.

In documentul semnat la data de 21 mai 2014 si inregistrat la Senat, Darius Valcov precizeaza ca nu detine bunuri imobile, adica nici terenuri si nici cladiri. La categoria autovehicule este trecut un autoturism Jeep Wrangler fabricat in 2011 si cumparat de sotia sa, Lavinia Sandru, in 2014.

In declaratia de avere, senatorul PSD a mai trecut bijuterii si obiecte de arta estimate la o valoare totala de 62.000 de lei, precum si un cont la BCR deschis in 2009 pe numele sotiei, in care se gasesc 155.000 de lei.

Cei doi soti mai au doua plasamente la Loyal Leasing in valoare totala de 115.000 de lei.

In anul fiscal trecut, Darius Valcov a castigat doar indemnizatia de senator, in valoare de 64.512 lei. In schimb, sotia sa, Lavinia Sandru, care este realizator de emisiune la Realitatea TV, a incasat 4.368 de lei in calitate de director artistic la ALDACO Film si mai multe sume ca drepturi de autor: 20.000 de lei de la Casa Artelor Sector 3, 20.000 de lei de la Asociatia ProFamilia, 20.000 de lei de la Pakiss Brand si 9.500 de lei de la Centrul Cultural European Sector 6.

Claudiu Manda, prima propunere facuta de premierul Victor Ponta pentru functia de ministru al Bugetului, a fost respinsa de presedintele Traian Basescu din cauza lipsei de experienta profesionala a acestuia.

Fotoliul de ministru a ramas vacant dupa ce Liviu Voinea a decis sa il paraseasca pentru a ocupa o functie la Banca Nationala a Romaniei.

D.R.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Cât de constituțională e comasarea alegerilor. Fost judecător CCR: ”O să fie o încurcătură mare pentru administrația publică”
Cât de constituțională e comasarea alegerilor. Fost judecător CCR: ”O să fie o încurcătură mare pentru administrația publică”
Coaliția PSD-PNL a anunțat miercuri, 21 februarie, că a decis comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale în luna iunie. Această mutare ridică mai multe semne de întrebare în ceea...
Cu cât au scăzut pierderile de apă din reţeaua de termoficare în mandatul lui Nicușor Dan. Graficul prezentat de primar după înlocuirea a 100 km de conducte FOTO
Cu cât au scăzut pierderile de apă din reţeaua de termoficare în mandatul lui Nicușor Dan. Graficul prezentat de primar după înlocuirea a 100 km de conducte FOTO
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a prezentat joi, 22 februarie, un grafic prin care a arătat cât au scăzut pierderile din rețeaua de termoficare în mandatul lui. Potrivit edilului,...
#Darius Valcov ministrul Bugetului, #Valcov ministru Buget, #Basescu decret Valcov ministru , #ministrul Bugetului