Ministrul Valcov: Bugetul DNA de fapt creste, nu scade. Sper sa inteleaga (Video)

Joi, 11 Decembrie 2014, ora 12:16
4919 citiri
Ministrul Valcov: Bugetul DNA de fapt creste, nu scade. Sper sa inteleaga (Video)
Foto: Arhiva (Q Magazine)

Ministrul delegat pentru Buget, Darius Valcov, sustine ca, de fapt, Directia Nationala Anticoruptie va avea un buget mai mare anul viitor decat cel din 2014, dupa ce DNA a acuzat Guvernul ca a micsorat bugetul Ministerului Public si implicit al DNA.

"Este o neintelegere, din punct de vedere contabil, bugetul Ministerului Public pentru anul viitor creste de fapt.

DNA acuza Guvernul ca ii taie din bani: Am adus sute de milioane de euro la buget!

Titlurile executorii pe care trebuie sa le pregatim anul viitor sunt aduse din 2016 si nu sunt cuprinse in buget, sunt anexate si se afla la Ministerul de Finante. Bugetul Ministerului Public nu scade, ci creste, pentru ca titlurile executorii din 2015 intregesc bugetul Ministerului Public, care cuprinde si DNA-ul", a spus Valcov, joi, intr-o interventie telefonica la Digi 24.

Anterior, la acelasi post de televiziune, procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a declarat ca, potrivit legii, structura pe care o conduce trebuie sa aiba o fila distincta de buget si ca suma de 25 de milioane de euro ceruta este cea minima pentru a functiona. "Colegii mei au sunat insistent la Ministerul Finantelor si nimeni nu a vrut sa le dea nicio informatie", a acuzat Kovesi.

"Sper sa inteleaga, bugetul creste"

In replica, Valcov a declarat ca, in cursul zilei de joi, reprezentanti ai Ministerului Finantelor se vor intalni cu procurorul general. "O sa le explic aceste lucruri, pana la urma veti vedea ca asa e, bugetul creste, sper sa inteleaga", a mentionat Valcov.

Buget 2015: Mai multi bani pentru Transporturi si Agricultura, mai putini la Sanatate si Cultura

La postul B1 Tv, Valcov a declarat ca se va intalni si cu ministrul Justitiei in cursul zilei de joi.

"Azi ma intalnesc cu sefii de directie si cu ministrul Cazanciuc pentru a le explica", a declarat Valcov.

DNA acuza ca, in proiectul de buget prezentat de Guvern, Ministerul Public a primit mai putini bani decat in 2014 si, mai mult de atat, actul nu respecta legea si nu prezinta separat suma exacta care va fi alocata Directiei Anticoruptie.

Reactia institutiei vine dupa ce pe site-ul Ministerului Finantelor Publice a fost publicat proiectul Legii Bugetului de stat pe anul 2015. In document se arata ca pentru Ministerul Public suma alocata este de 709,28 milioane lei. In 2014, Ministerul Public a primit in prima instanta 690,7 milioane lei, insa in urma rectificarilor s-a ajuns la 908,95 milioane lei.

Intr-un interviu acordat Ziare.com la mijlocul lunii noiembrie, Laura Codruta Kovesi a aratat ca bugetul DNA trebuie majorat, existand necesitatea unui numar mai mare de procurori si de un sediu nou.

Kovesi cere sediu nou, mai multi bani si procurori pentru DNA: "Nu ne oprim!"

"Bugetul DNA este de 20 de milioane de euro. Ne-am asigurat bugetul pe urmatorii 10 ani cel putin, de aceea sper sa nu fie discutii pentru ca am solicitat o mica suplimentare pana la 25 de milioane de euro", a declarat atunci Kovesi.

Eveniment Quarterly Report

Strategii de extindere și fuziune în sistemul medical privat românesc. Clinica Oana Nicolau și dezvoltarea principiului de sănătate la 360 de grade
Strategii de extindere și fuziune în sistemul medical privat românesc. Clinica Oana Nicolau și dezvoltarea principiului de sănătate la 360 de grade
Sorin Nicolau este Co-Fondator al Clinicii Oana Nicolau, parte din rețeaua de clinici Regina Maria, un antreprenor care a apucat un drum neobișnuit pentru piața de business din România, și...
Ora de lucru s-a scumpit în România față de anul trecut. Domeniile în care angajații câștigă semnificativ mai mult
Ora de lucru s-a scumpit în România față de anul trecut. Domeniile în care angajații câștigă semnificativ mai mult
Costul orar al forţei de muncă în formă ajustată (după numărul zilelor lucrătoare) a înregistrat o rată de creştere de 15,15% în trimestrul al treilea din 2023 comparativ cu cel...
#Valcov buget DNA, #buget DNA 2015, #explicatii Valcov buget DNA , #ministrul Bugetului