Prima Casa primeste fonduri suplimentare: Finantele pluseaza cu 135,5 milioane de lei

Duminica, 12 Octombrie 2014, ora 16:59
3779 citiri
Prima Casa primeste fonduri suplimentare: Finantele pluseaza cu 135,5 milioane de lei
Foto: Adevarul

Ministerul Finantelor Publice a aprobat vineri alocarea suplimentara a unei sume de 135,5 milioane lei catre bancile comerciale incluse in Programul Prima Casa, in vederea cresterii plafonului general de garantare, se arata intr-un comunicat al ministrului delegat pentru Buget, Darius-Bogdan Valcov.

Pana la sfarsitul lunii octombrie 2014, Ministerul Finantelor Publice va initia o Hotarare de Guvern in care va fi prevazuta suplimentarea plafonului cu valoarea necesara pentru acoperirea tuturor solicitarilor care vor fi inregistrate pana la finalul anului 2014 in cadrul Programului Prima Casa.

"Aceste actiuni au in vedere buna functionare in continuare a Programului Prima Casa, atat pana la finalul anului 2014, cat si pe parcursul anilor viitori", precizeaza sursa citata.

Programul "Prima Casa" si pentru romanii din strainatate

Guvernul a aprobat, in sedinta din 7 octombrie, un proiect de hotarare potrivit caruia de programul Prima Casa pot beneficia si romanii din diaspora.

Pana la 31 decembrie 2014, plafonul garantiilor acordate exclusiv pentru achizitionarea sau construirea de locuinte pentru romanii care locuiesc in strainatate este de 25 de milioane de lei, alocat din plafonul ramas nealocat sau neutilizat destinat ANL, devenit plafon general de garantare in cadrul Programului Prima Casa.

Programul "Prima Casa" a fost implementat incepand cu a doua jumatate a anului 2009. Pana in prezent, au fost acordate 123.922 de garantii, din care circa 31% sunt destinate achizitiei de imobile construite intre anii 2008 - 2013. Valoarea medie a finantarilor accesate in cadrul programului este de 38.210 euro.

Un gigant din industria auto anunță prima investiție majoră în România. Vor fi create mii de locuri de muncă
Un gigant din industria auto anunță prima investiție majoră în România. Vor fi create mii de locuri de muncă
Gigantul din industria auto germană BMW a anunțat că va deschide în România, la Cluj-Napoca, un centru de dezvoltare IT. Pentru această investiție, BMW se va asocia cu japonezii de la NTT...
Mai putini turiști – TradeVille
Mai putini turiști – TradeVille
Mai Putini Turiști In luna ianuarie 2024, sosirile in structurile de primire turistica cu funcțiuni de cazare din Romania, inclusiv apartamente si camere de închiriat, au scăzut cu 2%, iar...
#bani alocati suplimentar Prima Casa, #Minister Finante Program Prima Casa, #suplimentare plafon program Prima Casa , #ministrul Bugetului