Ziare.com

Valcov: Guvernul vine cu o noua rectificare pozitiva, cuprinzand plati de peste 4 miliarde lei

Vineri, 28 Noiembrie 2014, ora 21:32

   

Valcov: Guvernul vine cu o noua rectificare pozitiva, cuprinzand plati de peste 4 miliarde lei
Guvernul vine, pe final de an, cu o noua rectificare, pozitiva, ce vizeaza plati de peste patru miliarde lei, din care mai mult de jumatate pentru plata drepturilor castigate in instanta de salariatii din sectorul bugetar, se arata intr-un comunicat al ministrului delegat pentru Buget, Darius Valcov.

"Rectificarea bugetara pe care am pregatit-o pe acest final de an este una pozitiva, cuprinzand plati de peste 4 miliarde lei si o crestere de venituri cu 1,3 miliarde lei. Pentru prima data, arieratele bugetului de stat si ale bugetelor locale vor fi egale cu zero, in timp ce deficitul bugetului general consolidat se mentine la 2,2% din PIB.

Mai mult, dupa ce am fost acuzati ca incheiem anul 2014 cu un excedent bugetar, vreau sa clarific faptul ca tocmai acest lucru ne permite ca peste 4 miliarde lei care ar fi trebuit achitate anul viitor sa poata fi cheltuite in 2014. Este o masura care anihileaza impactul reducerii CAS cu peste 90% si care stimuleaza consumul intern", a explicat Darius Valcov.

Noutati despre bugetul pe 2015: Guvernul se gandeste la o reducere generala a TVA

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

Din totalul de patru miliarde, 2,3 miliarde lei vor fi alocati pentru plata de titluri executorii avand ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar, transa aferenta anului 2015, suma de 457 milioane de lei pentru plata despagubirilor stabilite in sarcina Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor prin titluri executorii si 523,7 milioane lei pentru achitarea arieratelor inregistrate in contabilitatea unitatilor/subdiviziunilor administrativ-teritoriale, inclusiv a institutiilor publice finantate integral sau partial din bugetul local si a spitalelor publice din reteaua autoritatilor administratiei publice locale, la data de 31 octombrie 2014 si neachitate.

De asemenea, 203 milioane lei vor fi folositi pentru achitarea ratelor de capital aferente imprumuturilor contractate de unitatile/subdiviziunile administrativ-teritoriale de la Ministerului Finantelor Publice, din varsaminte din privatizare, cu termen de plata in perioada 2014 - 2015, suma de 152,1 milioane lei pentru finalizarea proiectelor ex-ISPA de la Ministerul Transportului si Secretariatului General al Guvernului si 144,5 milioane lei pentru a finanta contravaloarea sentintelor definitive si irevocabile ale Agentiei Nationale de Imbunatatiri Funciare, a obligatiilor de plata catre terti prestatori de servicii si lucrari, precum si a sumelor necesare platii integrale a sprijinului producatorilor agricoli.

Alte alocari avute in vedere sunt: 30 de milioane de lei ce vor merge in plata arieratelor pentru spitalele din subordinea Ministerului Transportului, Ministerului Sanatatii si Ministerului Justitiei; 56 de milioane de lei destinati finantarii drepturilor asistentilor personali ai persoanelor cu handicap grav; 40,6 milioane de lei - subventii pentru Societatea Comerciala de Transport cu Metroul Bucuresti "Metrorex" SA; 60 de milioane de lei pentru a asigura decontarea biletelor speciale de calatorie gratuita de care au beneficiat unele categorii sociale; 4 milioane de lei pentru finantarea restaurarii monumentelor istorice, precum si pentru Palatul Culturii din Iasi.

Totodata, s-a suplimentat bugetul SRR si SRTv cu suma de 28 milioane de lei si, in scopul cresterii capacitatii operationale a Armatei Romane, 100 de milioane de lei sunt destinati achizitiilor de materiale, active fixe, servicii, lucrari pentru efectuarea de reparatii curente si reparatii capitale la tehnica de lupta si echipamente militare, se mai arata in comunicat.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 3391 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Inca o palma data detractorilor Guvernului !! De fapt, de vreo 2 ani

..doar palme primesc !! Victor Viorel le-a aratat ce inseamna GUVERNARE !! Credeti insa ca toate dovezile astea ii opresc din aberatii ?? Nuuuuu!! De maine iar hamhamhamham ca Romania e in dezastru !! Nu exista limita in nerusinarea securista !

Victor e rugat sa invete Opozitia cum se face !! Ei ar vrea sa conduca Romania dar..ATAT !!

Rugam ziare.com sa scrie stirile astea cu litere mici, mici. Puneti stirile cu Vanghelie in prima pagina !!

 

Daca ii iese ingineria asta de buget

Fara sa se atinga de taxe, eu ma declar adeptul Iohanis presedinte - Ponta P M (a se citi prim ministru :).

Subscriu la ceea ce-a scris Marin cu o rectificare

in loc de "detractori" sa se citeasca "infractori"

In rest sint total de acord.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor