Ministrul de Finante: Romania nu va mai avea acord cu FMI anul viitor (Video)

Miercuri, 28 Ianuarie 2015, ora 10:03
4134 citiri
Ministrul de Finante: Romania nu va mai avea acord cu FMI anul viitor (Video)

Ministrul Finantelor, Darius Valcov, sustine ca un nou acord cu Fondul Monetar International nu este o prioritate, iar discutiile despre un nou Cod Fiscal vor fi purtate anul viitor, atunci cand "Romania nu va mai avea un acord cu FMI".

"Astept sa decurga totul asa cum trebuie la intalnirea cu reprezentantii Fondului si sa nu fie niciun fel de probleme. Nu sunt pe agenda niciun fel de majorari, discutiile pe Codul Fiscal sunt pentru anul viitor, cand Romania nu va mai avea un acord cu Fondul Monetar International", le-a spus Valcov jurnalistilor.

Comisia de Buget-Finante din Camera Deputatilor se intruneste din nou, miercuri, pentru a discuta despre criza francilor elvetieni, iar la discutii participa si reprezentantii FMI.

"Decizia este la Parlament, nu la FMI", le-a mai spus Valcov reprezentantilor mass-media.

FMI, discutii cu reprezentantii BNR - falimentul personal, pe agenda

Oficialii FMI au discutat marti cu guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, despre criza monedei elvetiene si legea insolventei persoanelor fizice. Intre timp, viceguvernatorul BNR, Bogdan Olteanu, a anuntat ca 6 banci s-au aratat dispuse sa converteasca imprumuturile din franci in lei la cursul din decembrie 2014.

FMI a cerut anterior un studiu de impact pentru a evalua efectele pe care le-ar avea legea falimentului personal, care ar putea veni in ajutorul romanior cu credite in franci elvetieni, afectati de aprecierea cu peste 20% a monedei din Tara Cantoanelor.

"FMI sustine eforturile autoritatilor de a promova o legislatie in domeniu, dar suntem profund ingrijorati ca adoptarea legii insolventei fara un studiu de impact adecvat, fara consultarea asociatiilor implicate, ar putea sa nu isi atinga obiectivele.

Avertismentul FMI pentru autoritatile din Romania

Daca nu este planificata cu atentie, bine structurata si bine implementata, o astfel de lege poate avea un impact negativ pe piata financiara", se arata intr-o scrisoare a FMI transmisa ministrului Justitiei, Robert Cazanciuc, guvernatorului Bancii Nationale, Mugur Isarescu, si presedintelui Comisiei juridice din Camera Deputatilor, Bogdan Ciuca.

Citeste si:
Marcel Ciolacu, despre modificarea Constituției pentru ca Iohannis să mai poată avea un mandat: „Mergem pe urmele lui Putin?”
Marcel Ciolacu, despre modificarea Constituției pentru ca Iohannis să mai poată avea un mandat: „Mergem pe urmele lui Putin?”
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat duminică, 29 mai, că foşti miniştri de justiţie ai PSD au discutat „în mod discret” cu profesionişti din domeniu pe tema unei eventuale...
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....