Darius Valcov afla daca va fi arestat: Nu a recunoscut acuzatiile in fata judecatorului

Joi, 26 Martie 2015, ora 16:34
1766 citiri
Darius Valcov afla daca va fi arestat: Nu a recunoscut acuzatiile in fata judecatorului
Foto: Facebook/Darius Valcov

Fostul ministru de Finante Darius Valcov nu a recunoscut joi, in timpul procesului de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, acuzatia de trafic de influenta, a declarat avocata acestuia, Lucia Furtuna.

"Darius Valcov nu a recunoscut infractiunea de trafic de influenta. Nu a recunoscut nimic. Noi, apararea, am spus astazi ca nu exista niciun indiciu care sa ne duca la suspiciunea ca s-a savarsit o astfel de infractiune", a spus Lucia Furtuna, dupa terminarea procesului.

Fostul ministru de Finante Darius Valcov a fost retinut de DNA chiar de ziua lui

Avocata a mai spus ca Darius Valcov nu a distrus probe, asa cum sustin procurorii DNA, iar mass-media vehiculeaza "tot felul de scenarii" cu denunturi si acuzatii.

DNA, noua cerere de arestare pentru Darius Valcov: Avea seif cu lingouri de aur, multi bani si tablouri

"V-ati intrebat la cine era seiful? Exista vreo dovada din care sa rezulte cu certitudine ca acel seif ar fi fost al domnului Valcov sau ca acele bunuri din seif ar fi fost ale lui? Inca nu", a adaugat avocata.

Darius Valcov, retinut - acuzatiile oficiale pe care i le aduce DNA

Inalta Curte de Casatie si Justitie a ramas joi in pronuntare pe cererea DNA privind arestarea preventiva pentru 30 de zile a lui Darius Valcov.

Deputat PSD: Darius Valcov mi-a spus sa distrug pungile in care se aflau banii

Potrivit DNA, in cursul anului 2009 Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion, l-a contactat pe Darius Valcov, in calitate de primar al municipiului Slatina, judetul Olt, caruia i-a propus ca in schimbul oferirii sprijinului in influentarea factorilor de decizie in vederea castigarii unor licitatii de lucrari pentru obiective situate in municipiul Slatina, orasele Scornicesti, Piatra Olt si Draganesti, sa ii dea 20% din valoarea sumelor incasate (fara TVA).

In schimbul acestor contracte, Darius Valcov ar fi primit suma de aproximativ 2 milioane de euro, atat direct, cat si prin intermediari.

Senatorul PSD Darius Valcov a fost retinut pentru 24 de ore, miercuri seara, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, dupa ce a fost audiat mai multe ore iar joi afla daca va fi arestat preventiv.

Totodata, procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, a cerut marti Parchetului de pe langa ICCJ sesizarea Senatului pentru avizarea urmaririi penale si incuviintarea retinerii si arestarii fostului ministru al Finantelor Darius Valcov, acuzat de trafic de influenta, intr-un nou caz.

Potrivit unui comunicat al DNA, se cer masurile in cazul senatorului PSD pentru "savarsirea, in exercitiul functiei de senator si ministru in Guvernul Romaniei, a infractiunii de efectuare de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana ori incheierea de tranzactii financiare, utilizand informatiile obtinute in virtutea functiei, atributiei sau insarcinarii sale".

Darius Valcov ar fi primit, printre altele, 3 lingouri de aur, in greutate de 3 kilograme, un tablou cu rama aurie inscriptionat Renoir, un tablou inscriptionat Jean Coteau si o pictura pe lemn inscriptionata Aurel Acasandrei, toate fiind depozitate intr-un seif. De asemenea, au mai fost depozitate si sumele de 90.000 de dolari si 1.323.850 de lei.

"Produsul infractional obtinut in urma savarsirii infractiunilor fata de care se efectueaza cercetari a fost depozitat intr-un seif, lasat spre pastrare unei persoane apropiate", se mai arata in comunicatul DNA, facand referire la bunurile primite de fostul ministru al Finantelor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Darius Valcov retinut, #Darius Valcov mita, #Darius Valcov seif lingouri aur , #retinut
Comentarii