Darius Valcov, retinut - acuzatiile oficiale pe care i le aduce DNA

Miercuri, 25 Martie 2015, ora 21:04
3158 citiri
Darius Valcov, retinut - acuzatiile oficiale pe care i le aduce DNA

Procurorii DNA au transmis oficial, miercuri, care sunt acuzatiile care i se aduc fostului ministru al Finantelor Darius Valcov, cel care a fost retinut pentru 24 de ore, in cursul zilei.

"Procurorii din cadrul DNA - Sectia de combatere a coruptiei au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 25 martie 2015, a inculpatului Valcov Darius-Bogdan, fost primar al municipiului Slatina, judetul Olt, in prezent senator, cu privire la savarsirea infractiunii de trafic de influenta", se arata intr-un comunicat al DNA.

Potrivit sursei citate, in anul 2009, administratorul unei societati comerciale l-a contactat pe Valcov, pe atunci primar al Slatinei, caruia i-a propus ca, in schimbul influentarii factorilor de decizie in vederea castigarii unor licitatii de lucrari in Slatina si in orasele Scornicesti, Piatra Olt si Draganesti, sa ii dea 20% din valoarea sumelor incasate, conform contractelor de executie a respectivelor lucrari.

"Cu ocazia derularii procedurilor de licitatie (ale contractelor de executie - n.red.), membrii comisiei au procedat, la indemnul lui Valcov, in mod abuziv, la eliminarea din caietul de sarcini a unor conditii de eligibilitate in scopul favorizarii firmei omului de afaceri.

In urma acceptarii propunerii facute, firma omului de afaceri a castigat licitatiile organizate in cadrul proiectului 'Extinderea si reabilitarea sistemelor de alimentare cu apa si apa uzata in judetul Olt', avand ca obiect semnarea contractelor cu Compania De Apa Olt pentru mai multe lucrari", noteaza DNA.

Fostul ministru de Finante Darius Valcov a fost retinut de DNA chiar de ziua lui

De asemenea, administratorul societatii si Darius Valcov au stabilit de comun acord ca sumele de bani sa fie remise fostului primar in lei, doar la sediul firmei. Banii au fost primiti de actualul senator PSD incepand cu luna decembrie 2010, in mai multe transe, de fiecare data cand Compania De Apa Olt efectua plati in contul societatii.

Dupa ce, incepand cu jumatatea anului 2012, nu s-au mai putut face platile catre Darius Valcov, acesta l-a pus in legatura pe omul de afaceri cu fostul viceprimar Minel Prina, care a decis ca diferentele de bani neonorate sa fie platite catre o alta firma, prin incheierea a trei contracte fictive de furnizare de bunuri/servicii.

Transferul banilor a fost realizat cu ajutorul altor inculpati in dosar, care sunt numiti "persoane de incredere din anturajul primarului si viceprimarului municipiului Slatina", care astfel ar fi creat un circuit de documente financiar-contabile fictive, pentru a disimula provenienta si destinatia reala a sumelor de bani.

"Din materialul probator administrat in cauza a rezultat ca urmare a intelegerii cu omul de afaceri, inculpatul Valcov Bogdan Darius a primit, in perioada 2010-2013, aproximativ 2 milioane de euro, o parte din aceasta suma fiind primita in mod direct, in numerar, iar suma de 2.480.000 lei a primit-o prin intermediul unor firme", mai transmite DNA, care precizeaza ca, joi, va fi prezentat la ICCJ cu propunere de arestare preventiva.

#Darius Valcov acuzatii DNA, #Darius Valcov retinut, #acuzatii oficiale DNA Valcov , #retinut