Valcov ar fi cumparat tablouri de un milion de lei in 2013: 29 de panze, gasite in Dorobanti

Duminica, 29 Martie 2015, ora 20:29
11601 citiri
Valcov ar fi cumparat tablouri de un milion de lei in 2013: 29 de panze, gasite in Dorobanti
Foto: Samuel Mutzner/Gradina Cismigiu

Procurorii anticoruptie au descoperit ca fostul ministru de Finante Darius Valcov a cumparat tablouri, prin intermediari, de la casele de licitatii Artmark si AraArt, potrivit unor surse judiciare.

Sursele au declarat pentru Agerpres ca senatorul i-ar fi dat un milion de lei unui intermediar, in anul 2013, pentru a achizitiona opere de arta.

De asemenea, procurorii DNA ar fi descoperit 29 de tablouri in locul in care Valcov intentiona sa isi deschida o galerie de arta, intr-un imobil din zona Dorobanti.

Tablourile lui Valcov valorau o avere: Cat costau operele de arta si cum a pus mana pe ele

Fostul ministru de Finante voia sa isi deschida galeria pe strada Stokholm nr. 16, sector 1, adresa la care au fost gasite cele 29 de tablouri semnate, printre altii, de Pablo Picasso, Victor Brauner, Andy Warhol, Stefan Luchian, Nicolae Vermont, Nicolae Darascu, Mircea Mihail Ciobanu, Rudolf Negely, Iosif Iser si Nicolae Tonitza.

DNA a detaliat, vineri, ce lucrari au fost gasite dupa perchezitiile efectuate de procurori saptamana trecuta.

Cele 101 tablouri ale lui Darius Valcov: Picasso, Andy Warhol, Tonitza, Baba, Luchian...

Pablo Picasso, Andy Warhol, Corneliu Baba, Nicolae Tonitza sau Stefan Luchian sunt doar cativa dintre artistii cuprinsi in colectia impresionanta pe care fostul ministru al Finantelor, aflat in arest la domiciliu, ar fi obtinut-o cumparand lucrari prin interpusi din bani "negri".

Darius Valcov da explicatii la DNA despre zecile de tablouri gasite si sub pat

"Ca urmare a perchezitiilor, s-au identificat 101 tablouri pe care figureaza semnatura unor pictori celebri cum ar fi Pablo Picasso (doua gravuri si un desen in carbune), Andy Warhol, Nicolae Tonitza, Stefan Luchian, Gheorghe Petrascu, Constantin Piliuta, Corneliu Baba, Horia Bernea, Octav Bancila, etc..", se arata in comunicatul DNA remis Ziare.com.

DNA, perchezitii intr-un cimitir din Slatina: Bunuri ale lui Valcov, ascunse in doua morminte - surse

"Galeria" lui Valcov ar putea fi "deschisa" cat el e cercetat

Operele de arta urmeaza sa fie analizate de experti si certificate, dupa care vor fi predate in custodia unei institutii specializate care poate decide, inclusiv, sa le expuna publicului.

Ce se intampla cu tablourile din dosarul lui Darius Valcov

"Exista date ca cea mai mare parte a acestor tablouri au fost achizitionate de la case celebre de licitatii. A fost initiata procedura de identificare si certificare a tablourilor, la care participa o echipa de experti muzeografi si alti experti in domeniul artelor figurative.

Dupa expertizare, tablourile urmeaza a fi predate in custodia unei institutii specializate in domeniu care va aprecia, inclusiv asupra posibilitatii ca respectivele tablouri sa fie expuse, pana la finalizarea procesului penal si stabilirea situatiei lor juridice", se mai arata in comunicatul DNA.

Alte 90 de tablouri ale lui Valcov, gasite joi de procurorii DNA. Renoir si Picasso ascunse in pereti - surse

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Darius Valcov tablouri, #Darius Valcov tablouri galerie arta, #Darius Valcov galerie arta Dorobanti , #tablouri
Comentarii