Vâlcov, dat în urmărire generală. Fostul ministru al Finanțelor ar avea domiciliul în Italia, unde a pornit o afacere

Miercuri, 03 Mai 2023, ora 09:36
4896 citiri
Vâlcov, dat în urmărire generală. Fostul ministru al Finanțelor ar avea domiciliul în Italia, unde a pornit o afacere
Darius Valcov FOTO Hepta

Darius Vâlcov a fost dat în urmărire generală, conform site-ului Poliției Române, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat pe fostul ministru de Finanțe la 6 ani de închisoare în Dosarul tablourilor, marți, 2 mai.

Polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale au primit marți mandatul de executare a pedepsei închisorii, emis pe numele lui Darius Vâlcov și a fost demarată procedura de căutare.

Vâlcov nu mai are domiciliul în România, ci în Italia, unde ar avea în derulare o afacere, potrivit surselor G4Media.

De altfel, el nici nu s-a mai prezentat la ultimele termene de judecată.

Lista condamnaţilor care au fugit în Italia este lungă: Dragoş Săvulescu (fost finanţator al clubului Dinamo), Alina Bica (fosta şefă a DIICOT), Ionel Avram (preşedintele CJ Neamţ), Daniel Dragomir (fost ofiţer al SRI), Marian Zlotea (fost şef al ANSVSA) sau Mario Iorgulescu (fiul şefului LPF).

Darius Vâlcov, fost primar al municipiului Slatina şi ministru al Finanţelor, a fost condamnat definitiv, marţi, de un complet de cinci judecători de la Instanţa supremă la 6 ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani.

„Cel în cauză este condamnat de Tribunalul București la o pedeapsă privativă de libertate, de 6 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de spălare de bani și trafic de influență, sentință rămasă definitivă prin decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție. La acest moment se desfășoară activități specifice, în vederea depistării persoanei în cauză”, scrie în comunicatul transmis de Poliția Capitalei.

Doi oameni de afaceri care au fost condamnaţi definitiv în dosarul fostului ministru Darius Vâlcov s-au prezentat marţi seară, 2 mai, la Poliţia Judeţeană Olt şi au fost încarceraţi.

”La data de 2 mai 2023, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt au primit două mandate de executare a pedepsei închisorii, emise de către Tribunalul Bucureşti, pe numele a doi bărbaţi, în vârstă de 42 de ani, respectiv 54 de ani, ambii din municipiul Slatina, judeţul Olt. Cei doi bărbaţi s-au prezentat la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt şi au fost transportaţi la Penitenciarul Craiova, în vederea executării pedepselor privative de libertate”, a transmis, marţi seară, IPJ Olt.

Sursa citată a precizat că bărbatul de 42 de ani a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la o pedeapsă privativă de libertate de 3 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la trafic de influenţă, spălarea banilor şi fals în înscrisuri sub semnătura privată.

Bărbatul de 54 de ani a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la o pedeapsă privativă de libertate de 3 ani şi 6 luni, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la trafic de influenţă, spălarea banilor şi fals în înscrisuri sub semnătura privată.

Cei doi oameni de afaceri sunt Timofte Petre Bogdan şi Tomescu Constantin Cristian, condamnaţi în acelaşi dosar cu Darius Vâlcov.

Fost primar al Slatinei, dat și el în urmărire generală

Minel Prina, fost primar al Slatinei, a fost dat miercuri, 3 mai, în urmărire generală de Poliția română după ce a fost condamnat definitiv 4 ani şi 6 luni de închisoare cu executare și nu a fost găsit de autorități pentru a fi dus la penitenciar.

Minel Prina a fost condamnat alături de Darius Vâlcov a fost condamnat definitiv marţi de un complet de cinci judecători de la Instanţa supremă în dosarul ”Tablourilor”, numit astfel după ce procurorii au găsit peste 100 de opere de artă achiziţionate de Vâlcov prin interpuşi, unele dintre fiind ascunse în pereţii falşi ai unor imobile aparţinând fostului ministru.

Sora lui Mircea Badea a făcut anunțul neașteptat. Nu se mai poate trăi aici. Sunt jafuri cu kalașnikoave!
Sora lui Mircea Badea a făcut anunțul neașteptat. Nu se mai poate trăi aici. Sunt jafuri cu kalașnikoave!
Sora lui Mircea Badea, Naty, a anunțat pe rețelele sociale că nu se mai poate trăi în țara unde s-a mutat în 2021. Naty Badea, corespondent Antena 3, s-a mutat în 2021 în Italia,...
Motivul pentru care o profesoară condamnată pentru relații sexuale cu un copil de 10 ani cere anularea sentinței
Motivul pentru care o profesoară condamnată pentru relații sexuale cu un copil de 10 ani cere anularea sentinței
O femeie din Australia condamnată pentru relații sexuale cu un copil de 10 ani contestă sentința și spune că ar trebui anulată. Ea e de părere că femeile nu ar trebui considerate...
#Darius Valcov, #condamnare inchisoare, #urmarire generala, #Italia, #domiciliu, #afacere , #politie