Ziua fără Datorii este mai aproape decât crezi

Advertorial
Luni, 14 Noiembrie 2022, ora 19:06
5754 citiri
Ziua fără Datorii este mai aproape decât crezi
FOTO: stock.adobe.com

Pe 17 noiembrie există o zi internațională în care se sărbătorește educația financiară și responsabilitatea onorării obligațiilor: Ziua fără Datorii. Indiferent de natura lor, morale sau financiare, datoriile trebuie asumate și onorate. Ziua fără Datorii a fost sărbătorită pentru prima data în 2009 de către Grupul KRUK în Polonia, dar s-a extins și în alte țări precum România, Cehia, Slovacia, etc.

Cei de la KRUK sfătuiesc datornicii să fie responsabili

Asumarea datoriei presupune o maturitate de care ar trebui să dea dovadă orice adult. Orice promisiune trebuie onorată, orice factura trebuie plătită, etc. Altfel se ajunge la penalizări pentru neplată, iar o datorie o atrage pe alta, ajungându-se în cel mai rău caz la executare silită. Cei de la KRUK sfătuiesc datornicii să profite de instrumentele pentru plată pe care le oferă și de campaniile cu concursuri, discount-uri și alte programe prin care pot face economii.

Pe 17 noiembrie, de Ziua fără Datorii, KRUK va premia un client responsabil care și-a asumat datoria și a plătit lună de lună: îi va șterge toată datoria rămasă de plată. În cadrul concursului „1 plată, 1 șansă” desfășurat pe parcursul anului, clienții companiei de recuperare creanțe s-au putut înscrie în acest concurs în care câștigătorii s-au ales prin tragere la sorți. Până în luna noiembrie premiile au constat în vouchere de cumpărături de la eMAG. Marele câștigător care va scăpa de datorii va fi anunțat pe 17 noiembrie, în urma tragerii la sorți.

Ce mod frumos de a sărbători Ziua fără Datorii!

Datoriile sunt mai simplu de plătit pentru cei care aleg să achite în rate. Tot ce trebuie să facă clienții cu datorii este să semneze un angajament de plată cu ratele și scadența dorite de ei. În plus, când semnează angajamentul de plată, se pot înscrie și în programul de loializare „Dorințe împlinite”. Asftel, pentru fiecare plată efectuată, vor primi puncte care se transformă în bani. Și cu aceși bani, clienții cu datorii vor putea face cumpărături, voi putea plăti viitoarele rate KRUK, etc. Este tot un fel de economisire: plătind rată după rată, se pot folosi de acești bani strânși în programul „Dorințe împlinite” în lunile în care cheltuielile sunt mai mari.

KRUK oferă mai multe metode de a achita rapid ratele: plata datoriilor fără înregistrare, în care clienții accesează rapid platforma eKRUK, introduc suma pe care doresc s-o plătească, date de identificare pentru a se aloca plata corect și datele cardului pentru a efectua tranzacția. Avantajul acestei plăți este rapiditatea: plătesc la orice oră, de oriunde ar fi, fără să se înregistreze în platforma eKRUK.

Tosuși, un cont la KRUK e simplu de făcut și le aduce clienților mai multe beneficii: își dau acordul să se înscrie în concursuri cu premii, au acces la istoricul dosarului lor și la informații actualizate despre datorie, pot plăti online din contul eKRUK, pot semna electronic angajamentul de plată, etc.

Achitând datoria lună de lună folosind metodele rapide de plată online cu cardul de la KRUK și profitând de oportunitățile de economisire oferite de companie, clienții ajung mai repede la Ziua fără Datorii.

Citește și:
Elena Udrea, nou atac la justiție după ce ÎCCJ a decis că va mai sta în închisoare: ”O mână spală pe alta și amândouă încearcă să spele urma”
Elena Udrea, nou atac la justiție după ce ÎCCJ a decis că va mai sta în închisoare: ”O mână spală pe alta și amândouă încearcă să spele urma”
Elena Udrea, fost ministru al Turismului, a criticat dur luni, 20 martie, decizia ÎCCJ de a-i respinge contestația la executarea pedepsei din dosarul ”Gala Bute”. Decizia instanței este...
România oferă un ajutor de 1,3 milioane de dolari Turciei și Siriei, în urma cutremurelor devastatoare. Anunțul lui Bogdan Aurescu
România oferă un ajutor de 1,3 milioane de dolari Turciei și Siriei, în urma cutremurelor devastatoare. Anunțul lui Bogdan Aurescu
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a participat luni, 20 martie, la Bruxelles, la Conferinţa internaţională a donatorilor în sprijinul populaţiilor din Turcia şi Siria afectate de...
#datorii, #scapa de datorii , #stiri financiare